Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Gnager Faktasider

Fakta om gnagerer

Velg tema:

Miljø

Gnagere regnes for ”burdyr” når vi holder dem som kjæledyr i husene våre, derfor er noe av det viktigste stellet og pleie du kan gi gnageren din – et fint nærmiljø. Kjøp alltid det største buret du har råd til og bruk god tid på å innrede det før dyret selv flytter inn. Man har forskjellige burtyper til de forskjellige gnagerrasene. Dette får du vite mer om hvis du spør i en dyrebutikk.

Tips; Se etter bur som er lett å rengjøre. I tillegg må du kjøpe utstyr til fóring. Matkoppene og drikkeflasken skal være enkle å vaske, solide og lette å plassere i buret. I bunnen av buret skal det være strø. Man får anbefalt forskjellige typer når man er i dyrebutikk, men pass alltid på å dobbeltsjekke kvaliteten selv. Flisen skal lukte friskt av tre og den skal ikke være fuktig eller lukte mugg.

Husk; Man kan fint innrede et gnagerbur selv med små hyller og egne huler hvor rotten eller marsvinet kan gjemme seg i høy og sovet trygt. Finn frem blyant og papir og legg planer for hvordan buret skal se ut. Husk at materialene bør tåle å bli tygget litt på og at de bør festes forsvarlig. Alle spisse kanter bør files eller pusses vekk før dyret kan bo i det nye buret.

Gnagere har fortenner som vokser hele livet. Derfor er det viktig at gnageren får tilgang på materiale den kan gnage på! Noen ganger kan det være nødvendig å justere en skjev vekst på fortennene hos veterinær.

VIKTIG: Alle burdyr bør få komme ut av buret et par ganger i uken for å strekke på beina og snuse litt rundt i bomiljøet sitt. Pass på at underlaget kan vaskes, for det blir ofte liggende igjen noen ”visittkort”. Gnagere spiser ofte på treverk, elektriske ledninger og tekstiler, så ikke la dyret få rusle rundt i huset uten tilsyn – da kan dyret skade seg selv eller annet.

Klikk her for å komme tilbake til faktasiden.

Vi tar gjerne i mot kommentarer til disse faktasidene. Er det noe dere savner, er det uklarheter eller unøyaktigheter? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter