Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Faktasider

Fakta om hester

Velg tema:

Aggresjon

Noen hester er snille og godlynte. De takler fint nye rytter og uventet bråk i omgivelsene. Andre dyr kan være mer lunefulle. For en fersk rytter er det svært viktig å omgåes trygge hester, for hester kan sparke og bite, både mennesker og andre hester. Når man rir en hest, er det sikkert velkjent at en hest kan steile, bukke og kanskje kaste rytteren av. Ettersom en hest er såpass stor og sterk, så kan feil adferd få meget alvorlige konsekvenser.

To hingster skal ikke transporteres sammen, og bør heller ikke gå sammen på beite. De vil etter all sannsynlighet begynne å krangle for å finne ut hvem som er sterkest. Dette er naturlig adferd for en guttehest, men ikke-ønsket adferd hos tamme sportshester. Noen hopper kan også ha et hissig gemytt, og hos drektige hopper eller hopper med føll kan man tydelig se et spesielt aggressivt lynne fordi de forsøker å beskytte avkommet mot alt nytt og farlig.

Hesters adferd er ganske komplisert, og dette området er såpass vidt at man rett og slett må sette seg ned og lese svært mange hestebøker for å få en viss oversikt over hva som er normaladferd og problemoppførsel.

Det er stort ansvar å stelle, ri eller eie et stort dyr som en hest, men man kan ha utrolig mange gleder og lære veldig mye, alene sammen med hesten eller på tur sammen med andre heste- interesserte. Kunnskap og opplæring er faktisk den eneste måten å bli skikkelig god – innenfor denne hobbyen. Lykke til som hesteentusiast!

En hest kan bukke eller steile og kaste av rytteren. Den kan sparke og bite, både mennesker og andre hester. I tillegg kan den gnage på veggene i stallen og få stresslidelser. Så kan hester også bli syke; vondt i mage, halthet og skader i beina, småsår i huden og ekle hudparasitter som lus og lopper.

Dette området er såpass vidt at man rett og slett må sette seg ned og lese svært mange hestebøker for å få en viss oversikt over hva som er normaladferd og normal helse hos en hest. I tillegg finnes det bøker om spesielle treningsformer som kan kurere eller forebygge problemadferd og informasjon om hestesykdommer og hvordan man kjenner igjen symptomer på disse.

Det er stort ansvar å eie et stort dyr som en hest, men man kan ha utrolig mange gleder også – både alene sammen med en hest og på tur sammen med andre hesteinteresserte! Men, kunnskap og opplæring er den eneste måten å bli skikkelig god på innenfor denne hobbyen.

Lykke til som hesteentusiast!

Klikk her for å komme tilbake til faktasiden.

Vi tar gjerne i mot kommentarer til disse faktasidene. Er det noe dere savner, er det uklarheter eller unøyaktigheter? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter