Annonsering på Dyrenett.no
Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Ridesentre Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Dyrebutikker
 Plakater
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Bøker

Landbruksforlaget

365 fortellinger om hester

Forfatter: Fröhlich, Francisca
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 237
Pris: 99 kr.
ISBN: 8204061889

Boka inneholder ei historie om hester, ponnier og føll for hver dag i året.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

5 herlige hundehistorier

Forfatter: Sarah Bosse og Wilfred Gebhard
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 129 kr.
ISBN: 8252927467

Tenk å ha sin egen, varme, kosete hund som føder valper midt på natten! Men de er ikke bare enkelt heller... Voff! Tenk å ha sin egen, varme, kosete hund som føder valper midt på natten! Men de er ikke bare enkelt heller... I disse fem fine historiene kan du lese om valper som er rampete, eller som er blitt så tjukke at de ikke kommer inn i bilden.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

5 kjekke kjæledyrhistorier

Forfatter: J. Ewo, H. Hagerup, H. Linde, K. Scheen og A. Svingen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 219 kr.
ISBN: 8252928234

Klart det er fint å ha sitt eget kjæledyr! 
Men hvis du tror det bare er kos og lek, tar du feil. For tenk hvis katten din forsvinner i dagevis, hvis du ikke får det nyfødte lille lammet til å drikke melk, eller hvis den kinesiske flodhesten din vil synge. Og dette er likvel bare småtterier mot hva som skjer hvis den firbeinte vennen din ikke er firbeint i det hele tatt, men en rasende hoggorm med tunga full av gift. Eller verre enn verst: en aldebaransk grumlekatt med stor appetitt på kjæledyreiere.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

African Grey Parrot handbook

Forfatter: Mattie Sue Athan
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 144
Pris: 125 kr.
ISBN: 0764109936

The African Grey can acquire a larger vocabulary than most other varieties, but with our without speech, it's a favorite companion among bird lovers. Here is detailed advice on nutritious feeding, caging, grooming, disease prevention, and much more.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Agility Action

Forfatter: Marie Hansson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 170
Pris: 225 kr.
ISBN: 918765234X

Dette er grunnboken for deg som er interessert i agility. Les hvordan du lærer inn de forskjellige hindrene, hvordan du bygger banen, regler, bedømming og alt annet du trenger å vite for å komme igang med treningen. Meget lettlært og med en smittende entusiasme!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Aktivera din hund

Forfatter: Charlotte Swanstein
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 112
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153421620

Glädje, trygghet & naturupplevelser! Ge din hund ett meningsfullt och roligt liv! Hundar mår bäst när de får lösa problem och utföra olika aktiviteter.Det förbättrar deras kondition, styrka och smidighet samt mentala tillstånd. Boken innehåller stimulerande övningar och träningspass, förslag på hur du tillfredsställer hundens behov -allt från kloklippning till spårträning. Dessutom får de reda på vilka övningar som passar bäst för din hundtyp. Ca 40 färgfoton.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Aktiviteter: Smart lek med hunden

Forfatter: Nina Roegner
Målform: Bokmål
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 114
Pris: 299 kr.
ISBN: 8203232566

Omtale:  
Denne boken gir eksempler på leker og aktiviteter man kan gjøre sammen med hunden sin. Den er full av øvelser, både enkle og vanskelige, både inne og ute. Boken gir også beskrivelser av øvelser som gir hunden bedre balanse, luktesans og ikke minst evne til å tenke ut egne løsninger. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
Hunder er fantastisk lærenemme og tilpasningsdyktige dyr. I prinsippet kan de lære nesten hva som helst. Best trives de når de får være aktive og får løse oppgaver sammen med eierne sine. Denne boken gir mange eksempler på leker og aktiviteter man kan gjøre sammen med hunden sin. Den er svært pedagogisk lagt opp og er full av øvelser, både enkle og vanskelige, både inne og ute. Boken gir også beskrivelser av øvelser som gir hunden bedre balanse, luktesans og ikke minst evne til å tenke ut egne løsninger.  
 
* Morsomme aktiviteter for hunden  
* Beskrivelser og illustrasjoner  
* Enkle leker  
* Middels vansklige leker  
* Vansklige leker  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Aktivitetsboken

Forfatter: Memea Mohlin
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 96
Pris: 239 kr.
ISBN: 9160402814

I denne boka finner du en mengde forskjellige tips om hvordan du kan aktivisere hunden din. En hund som blir aktivisert blir roligere og mer harmonisk. Denne boka passer for alle hunder og eiere som har lyst til å gjøre noe sammen, uansett ambisjonsnivå.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Akvariefisker - populære fisker til fersvannsakvariet

Forfatter: Ulrich Schliewen
Målform: Bokmål
Forlag: Cappelen
Antall sider: 256
Pris: 239 kr.
ISBN: 9788202237943

Boka presenterer fiskene alfabetisk og med råd om foring og stell. Den forteller deg også det du trenger å vite om hvilke fisker som passer sammen, størrelse på akvariet, vannkvalitet og levevis. Har register.  
 
En delikat presentasjon av ferskvannsakvariefisker med fotografier som tydelig viser fiskens kjennetegn. Kort om hvordan holde akvariefisker, levevis, pleietips og, ikke minst, hvilke fisker som passer sammen. Det er tatt med opplysninger om minstestørrelse på akvariet som er nødvendig for at fisken skal trives. Generell informasjon om fiskefamilier som er vanlig i akvarier, ulike typer akvarier og biotopakvarier. Boka er oversatt og faglig bearbeidet av Svein A. Fosså.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Akvariehåndboken

Forfatter: Gina Sandford
Målform: Bokmål
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 256
Pris: 369 kr.
ISBN: 9788203225314

Omtale:  
Akvariehåndboken er en grunnleggende og praktisk veiledning for valg og stell av de vanligste akvariefiskene, samt oppsett og vedlikehold av akvariet. Boken har detaljerte beskrivelser med fotografier i farger av nærmere 200 fiskearter, virvelløse dyr samt planter til akvariet. Fiskeartene er rangert etter hvor vanskelige de er å holde fra begynnernivå til viderekomne og avanserte. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
AKVARIEHÅNDBOKEN En grunnleggende og praktisk veiledning for valg, stell og foring av de vanlige akvariefiskene Detaljerte beskrivelser med fotografier i farger av nærmere 200 fiskearter, virvelløse dyr, samt planter til akvariet Alt du trenger å vite om planlegging, oppsett og vedlikehold av akvariet ditt Fiskeartene som beskrives i denne boken, er rangert etter hvor vanskelig de er å holde – fra begynnernivå til vderekomne og avanserte. Skritt for skritt blir du veiledet fra og med planlegging og valg av fisk fram til daglig stell av akvariet. Boken beskriver passende akvarieoppsett, naturlige habitat, fôr, vannverdier, størrelse, oppdrett, vannplanter og spesielle forhold vedrørende arten. Du får dessuten råd om hvilke fiskearter som passer sammen. Akvariehåndboken dekker både ferskvanns-, saltvanns- og brakkvannsakvarier. Siden de fleste gjerne starter med ferskvannsfisk, er det ferskvannsakvariet som er viet mest plass i denne boken, mens omtalen av de to øvrige akvarietypene først og fremst er ment som en enkel introduksjon. Ingen bok om stell av levende vesener kan noen gang bli mer enn en veiviser. Innen alle grupper av organismer finnes det alltid minst én som faller utenfor alle generaliseringer. Målet med denne boken er å gi deg grunnleggende kunnskap om å holde fisk, planter og virvelløse dyr i akvarium. Pål Enger. Aktiv akvarist i 20 år og tidligere leder i Norsk Akvarieforbund og konsulent for den norske utgaven av Akvariehåndboken.  
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Akvariet

Forfatter: Peter Stadelmann
Målform: Bokmål
Forlag: Cappelen
Antall sider: 64
Pris: 149 kr.
ISBN: 9788202189174

Svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse, stell og vedlikehold av et akvarium. Hvilke fisker som passer sammen, atferd, egnet akvariumstørrelse og sykdomstegn hos fiskene.  
 
Akvariefisker er fargerike og spennende vesener. Det er interessant og lærerikt å observere fiskenes atferd.  
 
Akvariet er en ypperlig oppslagsbok for akvarister og alle som vurderer å skaffe seg et akvarium. Boka gir svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse, stell, vedlikehold og innredning av et akvarium, hvilke fisker som passer sammen og de ulike fiskenes imponerende atferd. Den foreslår også besetninger som passer til akvariestørrelsen.  
 
Boka er gjennomillustrert med praktfulle fotografier av forskjellige fisker.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Akvariet fra A til Ø

Forfatter: Mary Bailey, Gina Sandford
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 256
Pris: 399 kr.
ISBN: 9788252928549

Akvariehåndboken er en grunnleggende og praktisk veiledning for valg og stell av de vanligste akvariefiskene, samt oppsett og vedlikehold av akvariet. Boken har detaljerte beskrivelser med fotografier i farger av nærmere 200 fiskearter, virvelløse dyr samt planter til akvariet. Fiskeartene er rangert etter hvor vanskelige de er å holde fra begynnernivå til viderekomne og avanserte.  
 
Dette er en stor og omfattende akvariebok som vil vokse sammen med akvarieinteressen. Boka vil tilfredsstille kunnskapsbehovet for nybegynneren så vel som den erfarne akvarist.  
 
Både salt,- brakk- og ferskvannsfisk presenteres og forståelige skritt for skritt-fotografier og praktiske instruksjoner gjør det enkelt å planlegge, fylle og vedlikeholde akvariet. Boka spenner over vannbehandling, dekorasjon, planter og helse og tar for seg de ulike fiskegruppene og oppdrett av disse. De enkelte fiskene kan studeres på mer enn 700 fargebilder.  
 
Biolog og akvarist Tor Knudsen har oversatt boka og tilpasset den til norske akvarieforhold.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Akvariet mitt

Forfatter: Ulrich Schliewen
Målform: Bokmål
Forlag: Cappelen
Antall sider: 144
Pris: 239 kr.
ISBN: 9788202270513

Boka gir tips om hva som er viktig ved anskaffelse av akvarium. Den tar spesielt for seg akvariefiskenes atferd, trivsel og fôring, og gir råd om innredning og hvordan vannkvaliteten kan kontrolleres. Med register.  
 
Akvariet mitt er en ypperlig oppslagsbok for alle som har eller skal kjøpe akvarium og som vil lære mer om fiskene, plantene og de naturlige biotopene som danner akvariets fascinerende undervannsverden. I boka er det lagt stor vekt på akvariefiskenes naturlige atferd og levemåte. Du får også mange tips og råd om hvordan du kan se og følge utviklingen til fiskene, innrede akvariet med planter, lage naturlige skjulesteder og oppdage hvilke evner og sanser den har.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

All about your budgerigar

Forfatter: Bradley Viner
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 32
Pris: 25 kr.
ISBN: 1860540414

Ideal for the first time owner of small pets. The high level of design makes the books attractive to children, while the no-nonsense text from British veterinary surgeon Bradley Viner offers sound, practical advice.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

All världens hundraser

Forfatter: Renée Willes
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 478
Pris: 298 kr.
ISBN: 9189090799

All Världens Hundraser är den hittills omfångsrikaste faktabok om rashundar som publicerats på svenska. Den vänder sig till alla hundintresserade, såväl till den oerfarne valpspekulanten som till den erfarne hunddomaren som vill friska upp sina kunskaper.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Alle verdens katter

Forfatter: Bruce Fogle
Målform: Bokmål
Forlag: Spektrum
Antall sider: 400
Pris: 99 kr.
ISBN: 8278221898

hvis du er glad i katter vil du elske denne boken!en uunnværlig samling av alle verdens katteraser. over 340fantastiske bilder som beskriver over 70 raser.  
fascinerende detaljer om hver rase, med rasens viktigste særegenheter, nøkkelfakta og kuriositeter.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Allmänlydnad

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 104
Pris: 198 kr.
ISBN: 9188008460

Boken Allmänlydnad beskriver treningsprinsipper der man på en positiv måte arbeider med å utvikle hunden ut fra dens naturlige forutsetninger. Boken er en fin hjelp på veien for alle hundeeiere uansett hva hunden skal brukes til.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Alt om hundedressur

Forfatter: Fogle, Bruce og White, Patricia Holden
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 127
Pris: 278 kr.
ISBN: 8276830579

Mer enn 350 trinn for trinn-fotografier illustrerer hvert stadium av treningen, fra enkel renslighetstrening til øvelser for å endre voksne hunders dårlige vaner. Har stikkordregister.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Applied Dog Behavior and Training 2

Forfatter: Steven R. Lindsay
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 328
Pris: 598 kr.
ISBN: 0813828686

Etiology and assessment of Behavior Problems.This volume is the definitive reference for dog trainers, behaviorists, breeders, and veterinarians. Coupled with Volume One, this text provides theoretical and practical framework for understanding the development and treatment of dog behavior problems.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Apport!

Forfatter: Marianne Røhme
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 128
Pris: 298 kr.
ISBN: 8252929222

Boken viser deg trinn for trinn hvordan du lærer hunden apportering og hvordan du kan utvikle dette videre til bruk i jakt, lydighet eller brukshundarbeid. Apport! beskriverkonsekvensmetoden, der vi i stor grad bruker positive stimuli for å lære hunden å gjøre som vi ønsker. Den beskriver innlæringsøvelser som er morsomme for hunden. Som ferdig utlært apportør vil hunden apportere alt du ber den om -effektivt og med stor fart og glød.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Aquarium fish

Forfatter: Ulrich Schliewen
Målform: Engelsk
Forlag: Barron's Educational
Antall sider: 127
Pris: 169 kr.
ISBN: 9780764150845

Features information and advice on selecting fish for a freshwater aquarium tank, maintaining variety, keeping a chemically balanced aquarium, purchasing the necessary equipment, feeding the fish, and cleaning the tank.  
 
Written for individuals and families new to the responsibility and fun of pet ownership, the books in th e Family Pet Guide series offer essential advice and informa tion on how to select, buy and care for a range of pets and domesticated animals.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Atferdstrening og aktiviteter - den snille hundeboka

Forfatter: Ernst Evensen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 78
Pris: 164 kr.
ISBN: 8252923712

I denne boka presenterer forfatteren de "snille" metodene han bruker, det vil si læring basert på belønning og godt lederskap.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Bakkearbeid

Forfatter: Lesley Bayley
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 151
Pris: 398 kr.
ISBN: 8252929079

Bra manuskript, gode og grundige beskrivelser av øvelser en kan gjøre med hesten. Bra filosofi. Jeg gleder meg til å prøve ut teorien på egen hest.  
 
Omtale:  
Ved hjelp av øvelser fra bakken lærer du enkle metoder som gjør hesten mykere, smidigere og lydigere, i tillegg til å forbedre kroppsspråket ditt vis a vis hesten. Boken inkluderer også grunnleggende håndteringsteknikker som intelligent horsemanship, natural horsemanship, join up, longering, tømmekjøring, tteam og arbeid for hånden. Har register. © FS Informasjonstjenester

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Bearded & Frilled Dragons

Forfatter: David Zoffer & Tom Mazorlig
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 89 kr.
ISBN: 079380261X

Meget bra bok som går dypere inn på hvordan holde Bearded Dragons i fangenskap + om dens natur. Her finenr du mange bra bilder og masse bra info. Har du den ikke, stikk og kjøp den nu!

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Bedre forståelse – om hundens psyke og behov

Forfatter: Elsa Flint
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 128
Pris: 268 kr.
ISBN: 8252925257

Bedre forståelse er rettet mot hundeeiere som ønsker økt innsikt og forståelse i hundens psykologi, instinkter og behov, og på den måten legge grunnlaget for et harmonisk hundehold.  
 
Boken gir en forståelig innføring i hva som påvirker atferden og hvordan hunder kommuniserer med hverandre og mennesker. Bedre forståelse hjelper deg i valg av rase, gir råd om hundetrening og råd om behandling av eventuelle atferdsproblemer. Dette inkluderer overdreven bjeffing, rømming, redsler og fobier, separasjonsangst, tvangsnevroser og aggresjon. Boken inneholder også et kapittel om den eldre hunden. Her får du økt forståelse for de fysiologiske endringene som inntrer, og hvordan og hvorfor atferden endrer seg når hunden blir eldre. Kapitlet presenterer ulike muligheter for å sikre at hunden får en verdig og meningsfull alderdom som både hund og eier kan ha glede av.  
 
Bedre forståelse vil tilføre eksisterende hundeeiere en økt forståelse for hunden, og legge forholdene til rette for et samliv preget av mindre konflikter og mer harmoni. Boken vil også hjelpe uerfarne hundeeiere til å velge riktig rase, og ta riktige valg i oppdragelsen av hunden.  
 
Boken er skrevet av Elsa Flint. Hun er veterinær og har spesialisert seg på atferdszoologi og atferdsmedisin.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Begreper i læringspsykologi

Forfatter: Frode Svartdal
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 173
Pris: 229 kr.
ISBN: 8290373740

Boken er beregnet som en hjelpebok til lesning av litteratur innenfor læringspsykologi. Teksten er organisert etter engelske stikkord, som gis en norsk oversettelse og deretter forklaring. Boken er først og fremst beregnet for grunnfagsstudenter i psykologi, men kan brukes av alle som ønsker en norsk hjelpebok til lesning av engelskspråklig stoff i læringspsykologi. Boken er meget nyttig også for hundeeiere som ønsker å gå dypere inn i læringspsykologien.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Beteendeboken

Forfatter: Lars Fält
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 101
Pris: 249 kr.
ISBN: 9170552509

Uppfödaren och miljön betyder mycket för att ge valpen en god start i livet. Beteendeboken hjälper dig att förstå varför den nyfödda valpen beter sig som den gör och hur du ska reagera på detta. Lars Fält är etolog och har arbetat med utbildning av hundar, hundägare och professionella hundförare i Sverige och andra länder under de senaste 25 åren.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Bitt og hodelag

Forfatter: Caroline Henderson
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252927165

Bok nr 3 i serien Landbrukforlagets håndbok om... Hvordan innvirker bittet? Hva slags hodelag bør brukes under ulike forutsetninger? Vi tenker lite på dette i hverdagen, men det innvirker på hestens prestasjon hver eneste gang du rir. Lær deg litt mer om emnet, så får du mer ut av ridningen! En fotografisk håndbok. Oversatt av Pamela Fornell.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Boken om belgiska vallhundar

Forfatter: Anne S. Fallesen
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 352
Pris: 398 kr.
ISBN: 8292189106

En underbar bok om en underbar hundras! Denna bok riktar sig till alla som är intresserade av rasen belgisk vallhund. Inom det gemensamma rasnamnet finner vi fyra olika varianter: groenendael, malinois, laekenois och tervueren, vars främsta skiljetecken är olika färger och hårlag. Såväl nybörjaren, som kanske just står i begrepp att köpa en valp av denna ras, som den redan etablerade «belgarägaren» ska ha behållning av att läsa «Boken om belgiska vallhundar». Boken är den hittills första faktaboken av sitt slag som har givits ut på svenska.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Border collie

Forfatter:
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 98 kr.
ISBN: 8252929168

En av heftene i serien håndbok om hunderaser. 
Her finner du det meste av det du trenger å vite om border collie. Rasebeskrivelse og historie, fôring, stell, oppdragelse, trening, gjeterhund, ulike bruksprøver, helse og oppdrett. 
 
Boka er skrevet i samarbeid med veterinærer, oppdrettere og dommere som har lang erfaring med rasen.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Brannvarslingstrening for hunder

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 40
Pris: 98 kr.
ISBN: 8292189033

Den svenske instruktøren Anders Hallgren lærer deg i dette lille heftet hvordan du enkelt kan trene hunden din til å varsle ved røykutvikling og brann. Med illustrative bilder og enkle steg-for-steg-øvelser kan du lære hunden din, i løpet av 6-7 uker, hvordan den skal varsle og vekke deg dersom det begynner å brenne. Forsøk har vist at hunder kan oppdage røykutvikling lenge før den mekaniske røykvarsleren piper! I tillegg er denne treningen flott aktivisering for hunden.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Chinchilla

Forfatter: Maike Röder-Thiede
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 9788202208806

Chinchillaer er nysgjerrige og ikke minst sjarmerende med sine store øyne og sin silkemyke, luftige pels. De prøvesmaker på alt, hopper uredde rundt for å undersøke og kan vise et fascinerende mangfold i sin atferd.  
 
Chinchilla er en ypperlig oppslagsbok for alle chinchillaeiere og alle som vurderer å anskaffe seg dette morsomme og fornøyelige kjæledyret. Boka gir svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet og helse.  
 
Du finner også forslag til aktiviteter, lek og moro for chinchillaen. Portretter av de vanligste fargevariantene er også tatt med.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Chinchillas

Forfatter: Roder-Thiede, Maike
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 90 kr.
ISBN: 0764109340

A guide to these tiny South American creatures, which are fascinating animals to keep in captivity.  
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Click for Joy

Forfatter: Melissa C. Alexander
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 208
Pris: 298 kr.
ISBN: 1890948128

Dette er en bok som vil bli tatt imot med åpne armer av alle som er interessert i klikkertrening. Boken gir deg utfyllende svar på 110 vanlige og mer avanserte spørsmål om klikkertrening. Boka er utmerket for deg som vil komme igang med klikkertreningen. Boka er også genial for deg som føler at du ikke har alle svarene klart for deg når du må "forsvare" klikkertrening når folk stiller kritiske spørsmål. I denne boka finner du godt gjennomtenkte svar! Boka har også en meget tiltalende og oversiktlig design og oppbygning som gjør det enkelt å finne fram. Boka er dessverre kun på engelsk foreløpig, men hvis det går bra bør du ikke gå glipp av denne!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Click here - for a well-trained dog!

Forfatter: Deborah Jones
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 148
Pris: 249 kr.
ISBN: 1888994193

A BASIC clicker training book for the owner working alone. Clicker training is faster, more effective, more humane, and more FUN than any other training technique used today. Not only will you end up with a well-behaved dog, it will also strengthen the bond between you and your canine companion. This new book from Deb Jones includes the basics of clicker training, what it is and how to do it, the language of clicker training, "Puppy Stuff," a basic training plan and correcting problem behaviors, and training as a life style.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Click to win!

Forfatter: Karen Pryor
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 96
Pris: 279 kr.
ISBN: 1890948101

Hvordan kan du LÆRE hunden å vise seg fra sin beste side i utstillingsringen hver eneste gang, utstilling etter utstilling? Å trave elegant og høyreist med lange, elegante bevegelser samtidig som den kaster forføriske blikk bort på dommeren? Det er mulig!! I denne boken forklarer Karen Pryor hvordan du kan bruke klikkertrening i treningen av utstillingshunden. Ikke gå glipp av denne!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Clicker Training for Cats

Forfatter: Karen Pryor
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 85
Pris: 198 kr.
ISBN: 1890948071

Trene katter? Er det mulig da? Gjett om! Her er boken som forteller deg hvordan det skal gjøres! Lær katten å komme på innkalling, leke uten å bruke klørne, holde seg unna bordet og gjøre morsomme sirkuskunster. Karen Pryor viser deg hvordan du ved hjelp av klikkertrening kan få et samspill med katten din som du ikke visste var mulig før.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Clicker Training for Obedience

Forfatter: Morgan Spector
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 270
Pris: 349 kr.
ISBN: 0962401781

Lær hvordan du kan bruke klikker-trening når du trener mot lydighetskonkurranser. Tren inn fart og høy presisjon kun med bruk av positiv forsterkning. Morgan Spector er en av USA´s mest kjente lydighetsinstruktører, så her får du metoder som virker i praksis! Dette er en meget grundig og gjennomarbeidet bok som anbefales på det sterkeste.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Clicker Training for Your Horse

Forfatter: Alexandra Kurland
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 175
Pris: 498 kr.
ISBN: 1890948039

Dette er virkelig "Den store kloke Boka" (med stor B) for deg som vil lære å bruke klikkertrening på hester. Du lærer hvordan du kan komme igang med å lære hesten enkle triks. Boka tar deretter opp hvordan du kan lære inn nyttige ferdigheter som å gå frivillig inn i hestevogn, ta på seg utstyret uten å protestere og ikke minst hvordan du kan løse problemadferd (biting osv) med hjelp av klikkertrening. Denne boka vil garantert åpne opp en ny verden for deg som er hesteinteressert!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Cocker spaniel

Forfatter: Bruce Fogle
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 185 kr.
ISBN: 8276831540

Håndboken Cocker spaniel gir deg all informasjon du trenger for å skaffe deg, oppdra og stelle din cocker spaniel. Du får veiledning i hvordan du skal velge den riktige hunden for deg, og hvordan du skal stelle valpen og den voksne hunden. Hunden i hverdagen, foring og helse blir viet egne kapitler.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Competitive riding

Forfatter: Kidd, Jane
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 208
Pris: 252 kr.
ISBN: 0715310860

Packed with colour photographs and practical advice from experts, this book is aimed at all those looking to improve their horsemanship. It places an emphasis on mutual respect between horse and rider, offering insight into creating that all-important special bond.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Complete Book of Aquarium Fish

Forfatter: Ulrich Schliewen
Målform: Engelsk
Forlag: Barron's Educational
Antall sider: 159
Pris: 169 kr.
ISBN: 9780812013504

Praised by life scientists for its accuracy, this valuable text is fascinating and very useful to new or experienced hobbyists. Practical advice is coupled with detailed profiles of virtually every freshwater fish. 300 outstanding, high-quality photos and informative, accurate line drawings complete this indispensable guide.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!
På Amazon.de kan du lese mer og bestille!

dags for drever

Forfatter: Bjørn-Aksel Bjerke og Arne Winter
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 357 kr.
ISBN: 8252918344

Rådyrjakt med hund er den store lidenskapen for disse forfatterne! Begge valgte dreveren som firbeint jaktkamerat og begge erfarte raskt at denne hunderasen egner seg ypperlig til deres jaktform og type jaktterreng. Rikt illustrert. 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Dammer i hagen - fra drøm til virkelighet

Forfatter: B. Eriksson, B. K. Johanson, P. Schyllander
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 110
Pris: 275 kr.
ISBN: 9788252923988

Ønskedrømmen er lettere å virkeliggjøre enn du tror! Og en biologisk riktig anlagt dam tar mindre tid å holde i orden enn en gressplen. Her får du vite hvordan dammer, bekker og fontener bygges og behandles, og ikke minst – hva du bør tenke igjennom før...  
 
Boka beskriver hvordan dammer, bekker og fontener bygges og behandles. Den tar opp spørsmål som må tenkes igjennom når dammen planlegges, beskriver vannvekster og har en tabell med anvisninger for vedlikehold. Har register.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Damms store bok om HESTER

Forfatter: Carolyn Henderson
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 159
Pris: 249 kr.
ISBN: 8249601564

Fra bak på boka: Damms store bok om hester er en gjennomillustrert, praktisk bok for alle unge hesteelskere. Boken er ypperlig både for nybegynnere og øvede ryttere. Ekspertrådom alle sider ved hesten og ridning-raser, riktig stell, dyrlegearbeid, utstyr, dressur, rideteknikk og konkuranser. Her kan unge hesteelskere lese mer om sin store lidenskap.  
Min mening: Ganske bra, men det er ikke noe spesiellt ved denne boka. En ordinær bok.  
Boka er tidligere utgitt som fire separate titler: Bedre på hesteryggen, Stell av hest og ponni, Heste-og ponniraser og Konkurranser for hest og ponni.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Degus

Forfatter: Sharon Vanderlip
Målform: Engelsk
Forlag: Barron's Educational
Antall sider: 104
Pris: 105 kr.
ISBN: 9780764116001

Pet hobbyists looking will be fascinated by Degus, small, friendly, furry creatures that make interesting pets. This book gives detailed information on the Degu, and on housing, feeding, and general care. Books in the Complete Pet Owner's Manuals series present basic information about pets for new or soon-to-be owners. Advice and instruction covers feeding, housing, health care, training, grooming, protection against hazards, and more. Texts emphasize pet care basics and are easy for all readers to understand, but most titles also present facts that even experienced pet owners and breeders will find new and useful. All books in this series are filled with high quality full-color photos and instructive line art.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Delfinträning för din häst

Forfatter: Alexandra Kurland
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 40
Pris: 129 kr.
ISBN: 9197307912

Denne boka er en kortversjon av Alexandra Kurlands "hestebibel" Clicker training for Your Horse - oversatt til svensk. Her lærer du om grunnleggende klikkertrening i trening av hester. En fin introduksjon for deg som vil prøve ut klikkertrening på hesten din!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Den Sibiriska Katten

Forfatter: Katrin Lundgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 125
Pris: 200 kr.
ISBN: 91-631-9193-8

"Den Sibiriska katten, en ras under utveckling"  
Presentasjon av rasen Sibirkatt. Hva som kjennetegner den og hvordan den sees på i de forskjellige katteforbundene. Hvordan steller man en Sibirkatt og hva man bør tenke over ved avl og utstilling.  
Litt av historien om hvordan katten kom til Skandinavia /Sverige og ellers generell informasjon om å stille ut katt osv.  
 
Kan bestilles her: http://www.swecat.com/v4/product.php/1926

Den store boken om katten

Forfatter: Bruce Fogle
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 288
Pris: 398 kr.
ISBN: 8278220875

Boka behandler mer enn 275 katteraser, og tar for seg emner som stell, helse og ernæring, anatomi, språk og atferd. Har ordliste og register. © FS Informasjonstjenester

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Den Tomme Kurven

Forfatter: Vitza Manrique Langseth
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 155
Pris: 200 kr.
ISBN: 8299553105

Boken er en meget varm historie der en liten meksikansk hund er hovedpersonen som forteller selv sin livshistorie. "Laila" - en papillon-lignende blandingshund - forteller om sine år med sin norske-meksikanske familie. Laila er født i Mexico og flytter til Norge når hun er 1 år gammel. Familiens oppbrudd, reise og etablering i Norge er fortalt i bokens første del. Andre delen er om Lailas resterende år, der hun oppdager Norge sammen med familien. Boken avsluttes med Lailas innlevelsesrike og tårevåte beskrivelse av sin siste dag.  
 
Boken er en sann fortelling, som er skrevet med enkelt språk og dermed lett tilgjengelig for både store og små. Forfatterens store kjærlighet til dyr og Norge er det underliggende i boken. Hun gir flotte beskrivelser av dyrenes følelser, og Norges mange naturopplevelser.  
 
Følg i Lailas potespor fra Mexico til Norge !  
 
Boken er utgitt i eget forlag.  
 
Jeg er datter av forfatteren. Boken er solgt til mange, og alle er meget begeistret for boken. Derfor ønsket jeg å formidle dette videre.  
Karina Langseth

Det er din hund

Forfatter: Aarkvisla, Rolf Th.
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 160
Pris: 206 kr.
ISBN: 8252922783

Forfatteren tar for seg hund og hundehold og grunnleggende opplæring, men med særlig vekt på opplæring og trening av jakt- og brukshunder. Med adresseliste og stikkordregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Din Hund (som valp og unghund)

Forfatter: Gunvor Järverud
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 192
Pris: 275 kr.
ISBN: 8273191745

Denne boka er lettlest, rikt illustrert og byr på mange gode eksempler. Den gir såvel nybegynneren som den mer erfarne hundeeieren god innføring i grunnleggende prinsipper for trening og aktivisering av hunder. Les den gjerne flere ganger. Og les den mens hunden din er ung!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Din hund en lydig hund

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 85
Pris: 75 kr.
ISBN: 918909042X

Denne boka var den første skandinaviske hundeboka som for alvor skrev om shaping. Nå er den trykket i en ny og forbedret utgave. Her bli det gjennomgått hvordan shaping (klikkertrening) kan brukes ovenfor problematferder som skuddredsel, agressivitet mot andre hunder, redsel for barn osv. Flere konkrete treningsprogram blir beskrevet i boka.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Din Hund Fortsetter

Forfatter: Gunvor Järverud
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 290
Pris: 325 kr.
ISBN: 8273191613

Dette er boka som har hatt mest å si for utviklingen av brukshundsporten i Skandinavia de 10 siste årene. Og nå er den også oversatt til norsk. Boka tar for seg atferdslære, læringsteori og praktisk innlæring av alle bruks- og lydighetsøvelser. Boka blir brukt som pensum for instruktørutdannelsen i NKK og Forsvaret.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Din Hund Söker

Forfatter: Sven Järverud
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 175
Pris: 298 kr.
ISBN: 9163127881

Endelig en ny bok av Sven Järverud. Og hvilken bok! Hvis du driver med rundering, redningshund eller på andre måter er interesert i å lære mer om hundens luktesans er du bare nødt til å skaffe deg denne boka! Boka handler først og fremst om innlæring av rundering, men tar også for seg innlæring av feltsøk, minehunder, stolpehunder, gasshunder, narkotikahunder og hundens luktesans.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Din katt

Forfatter: Graham Meadows og Elsa Flint
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 192
Pris: 275 kr.
ISBN: 8252928439

Din Katt hjelper deg å velge riktig katt, introdusere den i hjemmet ditt og ikke minst å ta godt vare på den.  
 
Et kapittel om ernæring beskriver optimal diett og boken inneholder omfattende og lettfattelige tabeller som beskriver tegn på sykdommer, mulige årsaker og behandling. Du får også utførlig hjelp i hvordan best mulig håndtere ulykker og større eller mindre kattekriser.  
 
Dette er en praktisk og rikt illustrert håndbok som er en uunnværlig guide for dagens katteeiere. Boken er tettpakket med fascinerende fakta og viktig informasjon. Boken inneholder også et omfattende kapittel om rasekatter.  
 
Lisbeth Falling, som er redaktør for medlemsbladet til Norske Rasekattklubbers Riksforbund (Aristokatt), har tilrettelagt boken for norske forhold.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Djurens språk

Forfatter: Per Jensen
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 164
Pris: 259 kr.
ISBN: 9127352625

Bli med inn i en fasinerende verden! Lær om hvordan fugler, fisker, hunder, katter, hester og andre dyr kommuniserer med hverandre. Boken er meget interessant for alle ekte dyrevenner. Forfatter er etolog Per Jensen, kjent fra flere tidligere bøker om dyrs adferd.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Dogs are from Neptune

Forfatter: Jean Donaldson
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 162
Pris: 259 kr.
ISBN: 17509684207

Ny bok av Jean Donaldson, forfatter av suksessboken "The Culture Clash"! Forfatteren svarer i denne boken på mange spørsmål om vanlige problemadferder. For instruktører som skal jobbe med problemhunder er denne boken et "must". Alle problemløsninger bygger på positiv forsterkning og faglig kunnskap om adferd og læring.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Don´t shoot the Dog

Forfatter: Karen Pryor
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 202
Pris: 239 kr.
ISBN: 0553380397

Don´t shoot the Dog regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Den er solgt i over 300 000 eksemplarer over hele verden og har nå nettopp kommet i en ny og utvidet utgave. Dette er imidlertid mer enn en hundebok. DSTD handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder både for hunder, katter, blekkspruter, delfiner og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!
På Amazon.de kan du lese mer og bestille!

Dr. Axelrod's Mini-Atlas of Freshwater Aquarium Fishes

Forfatter: Axelrod, Herbert R.
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 992
Pris: 348 kr.
ISBN: 0866223851

Identifies and lists the care requirements of the most popular varieties of freshwater aquarium fishes.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Dressage essentials

Forfatter: Kidd, Jane
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 288
Pris: 320 kr.
ISBN: 1582450013

This work emphasizes dressage as the control and development of the horse's natural athleticism. It explains how to solve problems and train the horse to achieve its maximum potential, regardless of the sport or activity in which it will eventually participate.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!

Dressage with Kyra

Forfatter: Kyrklund, Kyra; Lemkow, Jytte
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 144
Pris: 243 kr.
ISBN: 1872119042

Dette er "bibelen" for alle som ønsker å bli en bedre rytter. Boken er er lett å lese, og forfatteren skriver på en slik måte at du får liksom en "åjaaa, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?", følelse.  
 
Kyra Kyrklund er finsk mester i dressur hele 10 (!) ganger, og hun har deltatt og fått plassering i OL flere ganger - så hun vet hva hun snakker om.  
 
Boken tar for seg alt fra rytterens sits til innridning av unghesten til piaff og passage. Jeg tror alle finner noe å glede seg over i denne boken, og jeg kan anbefale den på det varmeste !!  
 
God bok - er det ikke det det heter ?! ;-)

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Dressur med Kyra

Forfatter: Kyra Kyrklund og Jytte Lemkow
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 160
Pris: 298 kr.
ISBN: 8252929109

Dressur med Kyra – ri med system, logikk og konsekvens  
 
ENDELIG PÅ NORSK!  
 
Dressur med Kyra er skrevet av en av verdens beste dressurryttere, Kyra Kyrklund, i samarbeid med den internasjonale dressurdommeren Jytte Lemkow. Jytte er også hestesportskribent og fotograf, og Kyra er i tillegg til å være dressurrytter, velkjent som trener på Flyinge. Under de Olympiske Leker i 1980 befant de seg på hver sin side av bordet – som rytter og dommer. Sammen har de skrevet denne boken for å spre Kyras kunnskap til en større krets. Her kommer den endelig på norsk.  
 
Mottoet for boken er: "Det hest og rytter utfører skal ikke bare se lett ut – det skal helst være lett å utføre også. Da trives både hest og rytter best!" Dressur med Kyra retter seg mot alle ryttere som kan det grunnleggende, men som gjerne vil forbedre sin ridning. Kyra og Jytte viser på en enkel måte hvordan man lærer seg den viktige grunnridningen opp mot Grand Prix. Teksten støttes opp av instruktive fotografier og tegninger.  
 
Boken er gitt ut i samarbeid med Norges Rytterforbund. Oversatt av Nina Elin Brevik  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Dressurridning

Forfatter: Nathhorst, Louise
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 175
Pris: 368 kr.
ISBN: 8252925758

En pedagogisk vellykket lærebok og nyttig oppslagsbok for deg som rir eller instruerer dressur. Hva er talent og hvordan utvikle det? Utvelgelse av unghest. Longering og tømmekjøring. Inngående om gangartene og de mange dressurøvelsene; korrekt utførelse, og hvordan man kommer dit. Oversatt av Tonje E. Roeim

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Dvergkanin

Forfatter: Monika Wegler
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202170370

Dvergkaninen er et hyggelig kjæledyr. Den liker å bli klappet og kost med, er en livlig beboer i huset og en riktig snusehane.  
 
Dvergkanin er en ypperlig oppslagsbok for alle dvergkanineiere og alle som vurderer å skaffe seg dette godmodige kjæledyret. I boka gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, kommunikasjon, forplantning og helse.  
 
I boka finnes også forslag til lek og moro for å aktivisere dvergkaninen. Også portretter av de vanligste dvergkaninene er tatt med.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Dyr, utrolige dyr!

Forfatter: Erik Ringen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 228 kr.
ISBN: 8252928196

Det kryr av raringer i naturen, og uansett hvor mye du vet om dem, er det alltid mye nytt å lære. I denne boka får du blant annet vite hvordan bjørnene oppdrar ungene sine, hvordan sjøpelikanen skaffer seg fisk, hvordan froskefisken jakter, hvordan sankthansormhunnen tilkaller beilere ved å blinke med lyset og at kameler kan svømme.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Dyrevenner. Forut for sin tid.

Forfatter: Kåre Knutsen
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 176
Pris: 275 kr.
ISBN: 8299092647

 
Bok om dyrevenner  
 
Dronning Victoria, filmstjernen Doris Day og komponisten Richard Wagner. Hva har de tre personene til felles? Jo, deres gode forhold til dyr, spesielt hunder. Dronning Victoria hadde flere hunder, bl.a. Dash. På denne hundens grav fikk hun reist en minnesten med følgende innskrift: ”LESER , dersom du vil leve elsket og dø savnet, nyt godt av DASH’s eksempel.” Doris Day oppfatter sine hunder som en del av familien. Hun er blitt en fremtredende dyrevernleder, og venner av henne skøyer med at hun er ”gått i hundene”. Richard Wagner kalte sin hund Fips for ”en sann engel”. Dette er smakebiter fra en illustrert bok, Dyrevenner, som er utkommet på Vesle-Brunen Forlag.  
 
Andre dyrevenner som omtales i boken er president Abraham Lincoln, som var kattevenn, og likeledes arbeiderlederen Rosa Luxemburg, som sa om sin katt Mimi at den var ”en liten mimose”. Tre norske dyrevenner er representert i boken: Cora Sandel, Edvard Munch og hestenes gode venn, Harald Kihle. Videre omtales Paul McCartney, Astrid Lindgren, Karen Blixen og Victor Hugo. Det er også egne kapitler om Albert Schweitzer og Mahatma Gandhi.  
 
Alle de nevnte personene utmerker seg ved å ligge foran sin samtid i forhold til dyr.  
 
Forfatter er Kåre Knutsen. Han er cand. filol. og har vært formann i Dyrenes Beskytter. I 1974 utga han boken Dyrenes Rettigheter på Dreyers Forlag, og i 1982 kom boken Til Guds glede, Karen Blixen og dyrene på Vesle-Brunen Forlag.  
 
Med vennlig hilsen  
 
Kåre Knutsen  
 
Adr:  
 
Gjallarveien 11.  
 
1412 Sofiemyr  
 
Tlf 66809782. Mobil 95214688  
 
E-post: vesle-br@online.no  
 
PS. Vesle-Brunen Forlag er mitt eget forlag.  
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Dyrlegeboken for fugleeiere

Forfatter: Reither, Nils og Stenersen, Ellen Holm
Målform: Bokmål
Forlag: Kirja forl
Antall sider: 160
Pris: 165 kr.
ISBN: 8291111006

Boka er en innføring om stell, helse og sykdom hos fugler i papegøyefamilien. Den omhandler dessuten vern av truede papegøyearter, samt regler for eksport og import av fuglene. Med ordliste, innholdsregister m.m. bak i boka. Illustrert.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Elghunder -fra valp til elgfall

Forfatter: Kåre Vidar Pedersen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 176
Pris: 385 kr.
ISBN: 8252922813

Alt om elghunder i Norge.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

En bok om sök

Forfatter: Git Jering
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 86
Pris: 249 kr.
ISBN: 916040292X

Lær om rundering med Git Jering, Svensk mester i rundering og vinner av årets brukshund i Sverige. Boka tar opp både innlæring og problemløsning og vender seg mot alle som har interesse av å trene rundering, på aktiviseringsnivå eller elitenivå.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

En bok om uppletande

Forfatter: Git Jering
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 70
Pris: 225 kr.
ISBN: 9157474117

Endelig en virkelig god bok om feltsøk! Denne boka vil bli tatt imot med åpne armer av alle bruksinteresserte. Forfatter Git Jering (svensk mester, vinner av årets brukshund i Sverige) skriver enkelt og engasjerende. Her finner du det du trenger både om du vil helt til topps i brukskonkurranser eller bare vil lære feltsøk for moro skyld. Boka tar også opp innlæring av apportering, som jo er grunnlaget for et godt feltsøk, på en meget fin måte.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Encyclopedia of Aquarium Plants

Forfatter: Peter Hiscock
Målform: Engelsk
Forlag: Interpet Publishing
Antall sider: 208
Pris: 250 kr.
ISBN: 1903098467

This heavily illustrated volume will prove a blessing to every aquarium hobbyist who has had to settle for superficial plant descriptions in general fish-keeping books. It presents a detailed A-to-Z directory covering hundreds of aquarium plants with high quality color photos and succinct profiles of each plant. Information includes the plant’s common name, botanical designation, growth cycle, and general description. The book’s additional sections offer details on how to grow and propagate aquatic plants, and how to protect them from parasites and other problems. This handsome volume features approximately 450 color photos and illustrations.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Etologiboken

Forfatter: Ingerid Tapper
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 178
Pris: 259 kr.
ISBN: 1234567890

Varför jagar min bordercollie bilar? Varför skäller min schäfer på folk den inte känner? Varför har min orädda valp utvecklats till en unghund som är rädd för sin egen skugga? Det är exempel på frågor som hundägare ställer sig. Etologiboken vänder sig till dem som vill söka svaren i hundens egen natur. Boken beskriver hundens sinnen och visar oss att hundar verkligen uppfattar omvärlden på ett annat sätt än människor. Vi får följa hundindividens utveckling från valp till vuxen och utvecklingen från varg till tamhund.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Even rir også

Forfatter: Hege Nybråten og Vera Gjersøe
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 198 kr.
ISBN: 8252916562

Even er 11 år og har cerebral parese. Derfor kan han ikke gå selv. I boka blir du med Even en dag på rideskolen. Even rir for at musklene hans skal bli sterkere, slik at han kan klare mer selv. Du treffer hesten Vøkull, Ole Petter som er Evens hjelper på

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Excel-erated Learning

Forfatter: Pamela J. Reid
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 172
Pris: 259 kr.
ISBN: 1888047070

Motivation, stages of learning, operant conditioning, factors that affect learning, negative punishment. In plain English - at last! Select the methods that work best for your dog!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Ferrets

Forfatter: E. Lynn och Chuck Morton
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 95
Pris: 90 kr.
ISBN: 0764110500

Basic information for new or soon-to-be owners.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Ferrets for Dummies

Forfatter: Schilling
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 370
Pris: 192 kr.
ISBN: 0764552597

Denne boken er ikke bare for dummies, men for alle ildereiere. Høyt verdsatt som den mest utfyllende og korrekte boken det er å få om ilderhold (noe informasjon gjelder dog mest for eiere i England og USA, der de holder ilder litt annerledes enn i Norge). Som de fleste "for dummies"-bøker er den lettlest og underholdende. Obligatorisk for alle som har ilder eller vurderer å skaffe seg en pelsball.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Fjordhest - en brukshåndbok

Forfatter: Dahle, Nybråten, Gramstad, Sårheim, Hus
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 94
Pris: 268 kr.
ISBN: 8252927521

Om fjordhestens lynne, dens fortrinn og ulemper innen kjøring, riding, kløving, voltige, i konkurranser og i terapi. Veiledning om utdanning, handtering, stell og pleie, kjøp og salg, bruk og utstyr. Alt med fjordhesten som utgangspunkt. Utgitt i samarbeid med Norges Fjordhestlag.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Fjørfe

Forfatter: Einar Bjørn Oltedal
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 150 kr.
ISBN: 8252915205

Om eggproduksjon og litt om slaktekylling, kalkun, and og gås. 
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Fjørfeboka

Forfatter: Marlene Furnes Bagley
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 439 kr.
ISBN: 8252925251

Fjørfeboka er ei håndbok for fjørfeprodusenter så vel som elever, studenter og andre som er i befatning med fjørfe. Boka omhandler moderne, kommersiell fjørfeproduksjon og tar for seg eggproduksjon samt kjøttproduksjon på slaktekylling, kalkun og svømmefugl …

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Flat-Coated Retriever

Forfatter: Ulin & Lindholm
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153422368

En etterlengtet bok gjør entré! Flatcoated retriever har lenge vært en populær rase i Norge og Sverige. Til tross for dette har det ikke før nå eksistert en rasebok på hverken norsk eller svensk. Nå er det endelig kommet en rasebok på svensk! I boken får du råd om hvordan du kan velge valp, hvordan du lever med en flat, hverdagslydighet og apporteringsøvelser. Forfatterne poengterer at dette er en arbeidende rase, og har tillegnet et gedigent avsnitt til jakttrening - fra apporteringstrening til jaktkonkurranser.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Fôring av hester

Forfatter: Carolyn Henderson
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 23
Pris: 89 kr.
ISBN: 9788252927184

I heftet er det råd og tips til hvordan man skal gå frem når man forer hesten. Her er det informasjon om hvor mye fôr hesten skal ha, forholdet mellom grovfôr og kraftfôr og hvilke forhåndsregler man må ta for at hesten skal få det som er sunt og næringsriktig.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Forstå din hest

Forfatter: Ulla Ståhlberg
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 128
Pris: 135 kr.
ISBN: 8252917860

Hvorfor oppfører hesten seg annerledes enn alle andre dyr i visse situasjoner? Når en hest oppfører seg umotivert og merkelig, må du kunne tenke deg inn i hestens situasjon, få klarlagt hvilken instinktiv atferd som ligger til grunn, og hvorfor den er blitt framkalt. 4. utg. 2000.  
 
Det boka handlar om ligg eigentleg i namnet. Dersom du ikkje har ubegrensa tilgang til hestefolk, så kan denne boka hjelpe deg til å forstå hesten din. Det er viktig for at du skal trivast med den.  
 
Eg vil anbefale denne seriøse boka til deg som er mykje åleine med hesten din og treng/vil ha ein hest du kan stole på.  
 
De fleste ryttere vet en del om stell, foring og ridning av hest, men for å bli en god rytter nå du lære deg å forstå den. Denne boka kan hjelpe deg å finne en forklaring på hestens forskjellige reaksjoner.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Fra mine hender til dine

Forfatter: Monty Roberts
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 229
Pris: 448 kr.
ISBN: 9788252929959

Omtale  
Boka er skrevet for å hjelpe deg til å forstå hesten din og kommunisere med den. Forfatteren introduserer det nonverbale hestespråket "equus" som kan brukes av mennesker til å kommunisere effektivt med hester. Han viser forskjellige kroppssignaler og -bevegelser hos hester og mennesker, og hvordan d... Les mer  
 
Boka er skrevet for å hjelpe deg til å forstå hesten din og kommunisere med den. Forfatteren introduserer det nonverbale hestespråket "equus" som kan brukes av mennesker til å kommunisere effektivt med hester. Han viser forskjellige kroppssignaler og -bevegelser hos hester og mennesker, og hvordan dette kan kombineres for å skape et godt og felles språk. Kjernen i boka er ei steg-for-steg-forklaring av hvordan Roberts arbeider i rundpaddock.  
 
Fra bokomslaget  
Treningsmetodene til Monty Roberts er basert på respekt, forståelse og kunnskap om hestens språk. "I discovered it, everybody can learn it" sier han, og det er nettopp det denne boken gir leseren mulighet til - å lære hvordan man trener hester uten bruk av makt og tvang. I boken viser Monty Roberts hvordan alle kan oppnå et partnerskap med hester basert på respekt og forståelse, og hvordan dette effektivt kan brukes for trening av hester. Boken er praktisk og rikt illustrert med bilder og tegninger for at leseren skal forstå Montys filosofi og dermed kunne praktisere de samme teknikkene selv. "Fra mine hender til dine" tar for seg trening av hester og hvordan vi kan overvinne ulike problemer - på en forståelig og logisk måte. Med sin fremferd, forståelse for hestens psyke og korrekt respons på hestens reaksjoner, viser Monty Roberts hvordan man snur problemer til harmoni.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Fra valp til voksen hund

Forfatter: Åsa Ahlbom
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 256
Pris: 298 kr.
ISBN: 8292189041

Fra valp til voksen hund er en heldekkende bok om valpens oppdragelse, utvikling og atferd - sannsynligvis en av de grundigste bøker som er skrevet om emnet. Åsa slår fast at en familiehund ikke har behov for å lære lydighetsøvelser som fri ved foten osv. Tvert i mot trenger den oppdragelse i ferdigheter som den har nytte av i hverdagen. Boka dekker alt fra husrenhetstrening, miljøtrening og sosialisering, til innkalling, gå pent i bånd og mye mer. Tenk om alle valpekjøpere hadde lest denne boka på forhånd...

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Från valp till vuxen hund

Forfatter: Åsa Ahlbom
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 205
Pris: 298 kr.
ISBN: 9163100363

Från valp till vuxen hund er en heldekkende bok om valpens oppdragelse, utvikling og atferd, sannsynligvis en av de grundigste bøker som er skrevet om emnet. Åsa slår fast at en familiehund ikke har behov for å lære lydighetsøvelser som fri ved foten osv. Tvert i mot trenger den oppdragelse i ferdigheter som den har nytte av i hverdagen. Boka dekker alt fra husrenhetstrening, miljøtrening og sosialisering, til innkalling, gå pent i bånd og mye mer. Hvis man bare skal kjøpe én hundebok, tror jeg faktisk jeg vil anbefale å kjøpe denne!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Fuglehunder - Dressur & jakt

Forfatter: Sten Christofferson
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 240
Pris: 368 kr.
ISBN: 8251617383

"Fuglehunder" er en unik kombinasjon av dressurhåndbok og jaktbok. Den beskriver grundig både jaktdressur og praktisk jakt. Både forfatteren Sten Christofferson og oversetteren Torstein Rudi er erfarne jegere, skribenter og dressører av fuglehunder.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Full Kontroll

Forfatter: Geir R. Nordenstam
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 223
Pris: 300 kr.
ISBN: 8299518601

Erfaringer som hundepedagog og yrkesdressør ved sin egen hundeskole, danner forfatterens grunnlag for boka. Full kontroll er nøkkelen til et harmonisk hundehold, en bok om moderne lederskapstrening av hundeeiere og hunder. Boken har stikkordregister og regler og øvelser for lydighetsprøver.  
3. opplag  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Føll – bedekning, drektighet og følling

Forfatter: Magnusson Falk, Peterson-Brodda og Holmstedt
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 94
Pris: 99 kr.
ISBN: 8252926096

Har du en hoppe til bedekning og vil følge henne gjennom drektigheten, se henne følle og glede deg over føllet? Som regel går hele denne prosessen bra, men om det skulle oppstå komplikasjoner, er det viktig å kjenne til hva som er normalt, hva som er unormalt og når vi må foreta oss noe eller kontakte veterinær.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Førstehjelp til hund

Forfatter: Jahn Ingebrigtsen
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 112
Pris: 198 kr.
ISBN: 8292189017

Dette er hundeboken som redder liv! Vet DU hva du skal gjøre hvis hunden din blir skadet? Med riktig førstehjelp kan du sørge for at eventuelle skader ikke blir mer alvorlige enn nødvendig. Hvis uhellet skulle være ute kan riktig førstehjelp være nødvendig for å redde livet til hunden. Denne boken forteller deg hvordan dette skal gjøres og tar for seg små og store skader som hundeeiere erfaringsmessig kommer ut for, før eller siden.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Geckos - keeping & breeding them in captivity

Forfatter: Jerry G. & Maleta M. Walls
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 76 kr.
ISBN: 0793820243

BRA bok som handler om akuratt de fleste typer geckoer, og hvordan holde disse i fangenskap. meget bra fargebilder og illustrasjoner, skjøtselsråd osv...

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Geiteboka

Forfatter: Heidi J. Andersen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 414 kr.
ISBN: 8252925286

Geiteboka er først og fremst ei handbok for praktikaren, med eit godt stikkordregister som gjer det lett å slå opp på aktuelle emne. Boka har blitt så omfattande, spesielt på avl og sjukdommar, at ho er ei bok både husdyrfagstudentar og veterinærar vil …

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

General care and maintenance of Bearded Dragons

Forfatter: Philippe de Vosjoli - Robert Mailloux
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 71
Pris: 132 kr.
ISBN: 1882770404

Har du en Bearded Dragon (skjeggagam) og enda ikke skaffet deg denne boken er det på tide. Dette er en av de beste bøkene om Bearded Dragons på markedet. Et 'must have'..

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Gi hesten nye utfordringer

Forfatter: Ewa Wiemers
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 146
Pris: 282 kr.
ISBN: 8252925901

Hvordan lære hesten å knele, å hilse, legge seg, sitt og steile? Sirkusøvelser eller showtriks forklart steg for steg på en måte som er forsvarlig og trygt for hesten. Øvelsene skal gi glede, være til nytte og gi pålitelige resultater med lav risiko. Bakkearbeid som gymnastiserer hesten fysisk og mentalt. Oversatt av Lillian Grepne

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Giant lizards

Forfatter: Robert George Sprackland
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 288
Pris: 793 kr.
ISBN: 0866226346

Denne boken omhandler kjempene i øglefamilien. Den inneholder hovedsakelig informasjon om de aller fleste varanartene, men har også informasjon om teguer, iguaner, skinker m.fl. Stort sett alt som blir ca 1 meter eller mer i lengden. Boken er utrolig flott og gjennomarbeidet med fantastiske fotografier og masse  
informasjon for de som er interesert i disse dyrene. Dessverre fører dette også til den høye prisen på 793,- kr. Boken er på 288 sider og er i A4 størrelse. Innbinding: Hardback.

På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Gjeterhunden

Forfatter: Derek Scrimgeour
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 120
Pris: 332 kr.
ISBN: 8252927920

Boka gir et allsidig innblikk i gjeterhundarbeidet. Fra hva du bør legge vekt på hos en hund du trener i det daglige eller til konkurranser. Forfatterens "vennlige" metoder og vektlegging av det psykologiske, hvordan forstå hunden og utnytte dens naturlige egenskaper, går som en rød tråd gjennom boka.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Golden Retriever

Forfatter: Åsa Lindholm
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 259 kr.
ISBN: 9153423127

Äntligen en svensk bok om golden retriever! Golden retriever har under de senaste årtiondena ökat lavinartat i popularitet. Livet med en golden innebär många tillfällen till glädje och gemenskap. En golden är en arbetsvillig, aktiv, stor, stark, ”matglad” och levnadsglad ras, en apporterande fågelhund med ett anrikt förflutet. Den är robust och oöm. Den vill vara i centrum av sin familj. Här får du reda på det mesta du behöver veta om rasen – från att välja valp, att uppfostra den, till att utbilda den för jakt. Ca 120 färgfoton.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Golden Retriever

Forfatter: Bruce Fogle
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 185 kr.
ISBN: 8276831532

Håndboken Golden retriver gir deg all informasjon du trenger for å skaffe deg, oppdra og stelle din golden retriver. Du får veiledning i hvordan du skal velge den riktige hunden for deg, og hvordan du skal stelle valpen og den voksne hunden. Hunden i hverdagen, fôring og helse blir viet egne kapitler.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Golden retriever

Forfatter: Handegård, Inger
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 64
Pris: 98 kr.
ISBN: 8252929133

Tilhører Landbruksforlagets håndbok om hunderaser. Bøkene fungerer som en grunnleggende manual for de ulike rasene, med tips om fôring og stell, opplæring, trening og noen ord om hva som er de ulike hundenes svakheter. De norske raseklubbene har deltatt i utarbeidelsen av bøkene.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Guide to a Well-Behaved Parrot

Forfatter: Mattie Sue Athan
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 149
Pris: 103 kr.
ISBN: 0764110306

Et must for alle papegøyeeiere! "Dressurkurs" for papegøyene.  
 
Explains parrot psychology as a first step in every bird owner's understanding of common behaviour problems and how to deal with them.  
 
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Guide to companion parrot behaviour

Forfatter: Mattie Sue Athan
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 176
Pris: 103 kr.
ISBN: 0764106880

Offers a wealth of advice on such topics as keeping the bird groomed and away from household hazards, and other aspects of care.  
 
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Guide to owning an amazon parrot

Forfatter: John Bales
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 79 kr.
ISBN: 0793820006

There are 27 species of parrots commonly called amazons, and this book explains how to properly care for them all. Readers learn how to house, feed, train, and recognize signs of good (and bad) health for these smart, long-lived birds. 55 full-color photos.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hamster

Forfatter: Otto Von Frisch
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202170400

Hamsteren er et morsomt kjæledyr. Den elsker å klatre, er munter og fredelig og vil gjerne kose litt om kvelden etter at den har stelt og pusset seg etter alle kunstens regler.  
 
Boken Hamster er en ypperlig oppslagsbok for alle hamstereiere og alle som vurderer å skaffe seg dette muntre og kvikke kjæledyret. I boka gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, kommunikasjon, forplantning og helse. I boka finnes det forslag til lek og moro for å aktivisere hamsteren. Også portretter av de vanligste hamsterne er tatt med.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Helt uimotståelige katter

Forfatter: Helen Exley
Målform: Bokmål
Forlag: Hermon
Antall sider: 90
Pris: 98 kr.
ISBN: 8230203202

Katter styrer verden, menneskene er våre slaver ... vi er uavhengige, stolte, arrogante ... og veldig, veldig søte.  
Du må bare innrømme det. Vi er uimotståelige.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hest – en ny utfordring!

Forfatter: Ingrid Andersson
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 144
Pris: 167 kr.
ISBN: 8252925944

Om du er ung eller gammel – har du lite greie på hest, men ønsker å få det, er dette en glimrende anledning. Her får du fornuftig og grundig innføring i hva det vil si å drive med hester. Flott illustrert og godt skrevet av Ingrid Andersson. Hun har tidligere gitt ut flere bøker om hest på norsk, bl.a. "Unghester" som kom ut på Landbruksforlget i fjor.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hest i Norge

Forfatter: Bergljot Børresen og Vera Gjersøe
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 208
Pris: 350 kr.
ISBN: 8252925502

En praktbok om hestens historie, utvikling og sosiale struktur. Om temmingsmetoder opp gjennom tidene og bruk i menneskenes tjeneste. Over 200 fotografier.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hesteboka

Forfatter: Odd Vangen, Kristin Danielsen mfl.
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 224
Pris: 365 kr.
ISBN: 8252917925

Håndbok om hesten. Om hesten i Norge, atferd, eksteriør, ulike hesteraser, fôring, helse og sykdommer, fruktbarhet og avl. Hvordan skal hesten fôres for at den skal kunne yte sitt beste? Hva må til for å få hoppa drektig, og hva bør vurderes når hingsten skal velges? 2. utg. 1997.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hestehold i praksis

Forfatter: Mats Mellberg
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 240
Pris: 368 kr.
ISBN: 8252921426

Grunnboken for alt hestehold. Horsemanhsip, stalltjeneste, hestestell, fôring, håndtering av hester, helsearbeid, sykepleie og hestekunnskap. Gjennom hele boka står sikkerhet for mennesker og dyr i sentrum. Oversatt fra svensk av Elin G. Lihaug. Utgitt i samarbeid med Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hestekjøretøy

Forfatter: Svein Magne Olsen
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 448
Pris: 548 kr.
ISBN: 8252926126

–på hjul og meier langs norske veier  
 
En absolutt praktfull bok om hestekjøretøy fra "tidenes morgen" og fram til i dag. Over 700 fotografier, illustrasjoner og malerier av hestekjøretøy og miljøene de ble og blir brukt i – i alle slags typer arbeid, til høytidene – til hverdags og fest.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hestens stell og helse – leksikon for hesteeiere

Forfatter: John McKewan
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 258
Pris: 448 kr.
ISBN: 8252926231

Sakprosa om sykdommer, stell, handtering. Lettfattelig skrevet om emner som kan være vanskelig å forstå. Appellerer til alle som har hest eller steller hester – stort og flott utseende og spennende bildene. En glimrende gavebok til deg selv og andre! Forfatteren er veterinær for det Britiske spranglandslaget, og reiser verden rundt med landslaget og for å ha undervisning. Oversatt og tilrettelagt for norske forhold av Torunn Knævelsrud.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hestens tenner

Forfatter: Schwabe, Alison
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252927173

Bok nr 6 i serien Landbrukforlagets håndbok om... En grundig innføring om hestens tannutvikling, tannfelling og aldersbestemmelse, nødvendig vedlikehold og ettersyn, hvilke problemer som kan oppstå og hvordan de kan løses. En fotografisk håndbok. Oversatt av Pamela Fornell.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hold hesten frisk

Forfatter: Pettersson, Harry; Green, Bernt
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 252
Pris: 279 kr.
ISBN: 8251781612

Boken er et referanseverk i forebygging og behandling av sykdommer og skader som hester kan bli utsatt for. Boken gir veiledning i å tolke symptomer, foreta undersøkelser og behandle hesten. Den inneholder også opplysninger om norsk regelverk, norske behandlingsmetoder og medisiner som er tilgjengelige i Norge. Boka er et verktøy i hestefagutdannelse og for alle som arbeider med hester eller har hest som hobby: Hesteeiere, hestepassere, veterinærer, hovslagene, ryttere, kusker og andre hesteentusiaster.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hovpleje – beslagsmedens bog til hesteejeren

Forfatter: Verner Kristoffersen
Målform: Dansk
Forlag:
Antall sider: 208
Pris: 368 kr.
ISBN: 8798675710

Instruktivt om forebygging og, behandling av hov- og beinproblemer hos hester. Innehold: Hesten og smeden, historikk, anatomi, lidelser, hovpleie, ulike typer sko og beslag, etikk og utdannelse

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

How Dogs Learn

Forfatter: Burch & Bailey
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 188
Pris: 329 kr.
ISBN: 0876053711

Operant conditioning is where science and dog training meet. This new book explains every scientific concept clearly and precisely, with its relevance to your dog. Includes a history of animal training, basic principles, behavioral diagnostics, more.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

How to care for your degu

Forfatter: GRIFFITHS-IRWIN, DIANE / DAVIS, JULIE
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 32
Pris: 23 kr.
ISBN: 1852791756

The only book about the degu available in the English language.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hund & Delfin

Forfatter: Karen Pryor
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 62
Pris: 139 kr.
ISBN: 9197307904

Hva menes med shaping? Operant betinging? Betinget forsterker? Jackpot??? Kan man lære en hund å apportere på 5 minutter? Svaret ligger i delfintrening, og de samme prinsippene kan med stort hell brukes i hundetrening. Dette er boka for deg som vil komme i gang med klikkertreningen.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Hund! Fornuft og følelser

Forfatter: Liv Emma Thorsen
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 382
Pris: 399 kr.
ISBN: 8253023243

Boken gir en framstilling av forestillinger om hunden og om hundehold i Norden og Europa gjennom de siste tre hundre år. Den tar opp emner som lanseringen av rasehunden, hundenavn, ting til hunden, dyregravlunden og hundens plass i samfunnet. Boken er rikt illustrert.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hundeeierens lovsamling

Forfatter: Knut Beverfelt
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 179 kr.
ISBN: 8252919855

Samling av lover, forskrifter og andre bestemmelser for alle som eier, benytter eller arbeider med hunder, kommentert av Knut Beverfelt. Boka er utgitt i samarbeid med Norsk Kennel Klub og Norges Jeger- og Fiskerforbund. 2. utg. 1996. 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hundekjøring

Forfatter: Nente Hagen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 144
Pris: 149 kr.
ISBN: 8252925030

En bredt sammensatt bok om sledekjøring. Den er i hovedsak rettet mot nybegynnere, men vil også ha interess for etablerete kjørere. Boka tar for seg grunnleggende temaer som avl, valpehold, trening, helse, fôring, utstyr og tur- og løpskjøring.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hundelovboka -lovbok for hundehold

Forfatter: Trine Melheim
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 206
Pris: 298 kr.
ISBN: 8252929230

Dette er en lovbok for alle med tilknytning til hundehold. Boka gir en grundig innføring i hundeloven som trådte i kraft 1. januar 2004 samt andre bestemmelser av betydning for hund og hundehold. Innholdet burde være obligatorisk for alle hundeeiere og også ha appell for de som lever tett på hunder i sitt dagligliv.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hunden min - oppdragelse og atferd

Forfatter: Gerd Ludwig
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202170397

Selv en tillitsfull og trivelig hund kan bli ulydig og trassig, men slike problemer lar seg løse med kunnskap om hundens atferdsmøstre og litt tålmodighet.  
 
Hunden min er en oppslagsbok for hundeeiere og alle som vurderer å skaffe seg en valp. I boken gis det veiledning og råd om oppdragelse og dressur, men også om den daglige omsorgen for det nye familiemedlemmet.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hundens beste venn

Forfatter: Per Jostein Matre
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 214
Pris: 298 kr.
ISBN: 8299512514

Boken handler om samspill og læring mellom deg og hunden din, og om heslen til din beste venn. I boken er likheter mellom hund og menneske satt i fokus. Hundespråket blir beskrevet og tolket. Filosofien er at hundens adferd formes i et samspill med mennesker, at samarbeid og positiv forsterkning er forutsetningen for god læring.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hundens gyllene regler

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 115
Pris: 225 kr.
ISBN: 9187652048

Hunden stammer fra ulven, hvilket betyr at den på mange måter er programmert som en ulv i mye av sin adferd. Kjenner man til hvordan ulven fungerer har man store muligheter til å forstå sin hund mye, mye bedre. Man kan utnytte dette i trening og oppdragelse slik at at man jobber med hunden - ikke mot den!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Hundens historie

Forfatter: John Unsgård
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 160
Pris: 368 kr.
ISBN: 8252925081

Boka for alle hundeeiere. Hvordan og hvorfor den vellykkede alliansen mellom menneske og ulv oppstod. Det er også en bok om arven alle verdens moderne hunder bærer med seg fra ulven og urtiden. Kanskje kan kunnskapen om den arven gjøre deg til en enda bedre og lykkeligere hundeeier?

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hundens mentalitet

Forfatter: Ingerid Tapper
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 139
Pris: 259 kr.
ISBN: 9151843056

I vårt moderna, bullriga och röriga samhälle ställs större krav än någonsin på alla hundar. Såväl uppfödare som hundägare måste ta hundars medfödda mentalitet och anlag på allvar. Mentalitetstestet ger en bra kunskapsgrund att stå på. Hunden och människan är båda flockdjur, men ändå så olika. Här får du chansen till en djup inblick i hundens hjärna och beteenden.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Hundens språk och flockliv

Forfatter: Lars Fält
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 126
Pris: 225 kr.
ISBN: 9157450323

Denne boka handler om et emne som er like facinerende som det er viktig - etologien, læren om dyrs atferd. Hunden nedstammer fra ulven og mye hundens atferd kan forklares av livet i ulveflokken. Boka imøtegår de vanligste misforståelsene om dominans og lederskap, og du sitter igjen med en dypere forståelse for hvordan en flokk virkelig fungerer. Anbefales!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Hundens stell og helse

Forfatter: Sue Guthrie og Dick Lane
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 224
Pris: 448 kr.
ISBN: 8252927947

Kjempebok om hundens stell og helse. Omlag 300 bilder og illustrasjoner. Leksikon for hundeeieren.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hunder - skader og sykdommer

Forfatter: Anders Strande
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 238
Pris: 348 kr.
ISBN: 8278220603

Boken er et visuelt og praktisk oppslagsverk for alle hundeeiere. En bok det er mulig å lese, og forstå. Boka inneholder detaljerte beskrivelser og trinn-for-trinn-fotografier av forskjellige gjør-det-selv-måter å behandle en skade eller sykdom på f.eks. under jakt eller trening.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hundmassage & stretching

Forfatter: Kerstin Haase
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 96
Pris: 239 kr.
ISBN: 912735394X

Alle hunder har best av et aktivt liv, akkurat som oss mennesker. Med massasje og stretching reduseres risikoen for muskelskader. Berøring får hunden til å slappe av og massasje påvirker positivt hundens blodomløp. Resultatet av massasje og stretching er en gladere hund som beholder sin naturlige rørlighet opp i høy alder. Boken viser i tekst og bilde hvordan du selv kan massere og stretche din hund, og også når man IKKE skal gjøre det. Dette er en bok som anbefales for alle aktive hundeeiere!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Husdyrhold

Forfatter: Torger Gjefsen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 426 kr.
ISBN: 8252925871

Boka gir en kort introduksjon om hvorfor og hvordan vi driver husdyrhold. Den er skrevet som lærebok for grunnkurs i videregående skole, men er også interessant for den som vil vite mer om moderne norsk husdyrhold. Boka har tre hoveddeler: 
I husdyrhol drøftes spørsmålet om vi har rett til å holde husdyr og hvilke plikter og rettigheter det medfører. 
I husdyrproduksjon drøftes avl, fôring, stell og slakting av dyr. 
I husdyrartene følger nærmere beskrivelser av husdyr.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Husdyrlære

Forfatter: Torger Gjefsen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 393 kr.
ISBN: 8252924093

Om historie, lover, regler, økonomi, fôring, avl, fruktbarhet, helse, sjukdom, sikkerhet og arbeidsteknikk. Egne kapitler om fôring av storfe, gris, sau, geit, fjørfe, hest og pelsdyr. 3. utg. 1999 (bm).  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hva feiler katten?

Forfatter: Fogle, Bruce
Målform: Bokmål
Forlag: Damm
Antall sider: 96
Pris: 99 kr.
ISBN: 8249603869

Dyrlegen gir i dette praktiske oppslagsverket en hjelpende hånd til eiere som gjerne vil gi kjæledyret sitt så god pleie som mulig.  
 
Enten katten har en hevelse som gir bekymring, trengerøyeblikkelig hjelp eller bare oppfører seg annerledes vil rådene i Hva feiler katten? raskt hjelpe til å stille en diagnose.  
 
I boken lærer du blant annet og kroppsvitisere katten, gi munn til munn og hjertemasasje,oppdage parasitter +++

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hva gjør jeg når hunden drar i båndet?

Forfatter: Turid Rugaas
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 79
Pris: 198 kr.
ISBN: 8292189130

En hund som drar i båndet er kanskje de vanligste problemet hundeeiere sliter med. I denne boken beskriver Turid Rugaas hvordan du både kan forebygge og løse dette problemet. Med illustrative fargebilder og enkle skritt-for-skritt treningsplaner viser hun hvordan du på en positiv måte kan lære hunden å gå pent i bånd, en gang for alle.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Hønsehold i hagen

Forfatter: Steen Larsen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 96
Pris: 249 kr.
ISBN: 8252928447

Hønsehold i hagen tar for seg:  
* ulike raser  
* frittgående høns  
* sykdommer  
* hønsegården  
* atferd  
* fôring  
*avliving og slakting  
Høner er rekreasjon og hobby, de gir oss selskap, egg og kjøtt. Hønene lærer oss om naturen og gjør at vi bedre forstår atferden til dyrene rundt oss. De er kloke og selskapssyke, selvstendige og uredde. Men kanskje tror du hønsehold er vanskelig, at det ...

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Hønseraser

Forfatter: Anette Grandin
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 96
Pris: 329 kr.
ISBN: 8252925324

En veldig informativ bok! Anbefalt til folk som vil vite litt mer om høns!

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Håndbok for katteeiere

Forfatter: Bruce Fogle
Målform: Bokmål
Forlag: Damm
Antall sider: 288
Pris: 299 kr.
ISBN: 9788249609239

En praktisk oppslagsbok for alle katteeiere.  
Oversiktlig og lett å finne god informasjon om: raser, atferd, stell, ernæring, helse og mye annet.  
Boken er skrevet av dr. Bruce Fogel, en av verdens mest kjente praktiserende dyrleger.  
Utgitt på Damm Egmot forlag.  
 
Kan anbefales!

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Håndbok for rideinstruktører

Forfatter: Tonje E. Roeim
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 200
Pris: 248 kr.
ISBN: 8252926479

Undervisning i grupper eller individuell undervisning – ulike måter krever ulik tilnærming. Gjennom case følger vi både enkeltelever og grupper med elever som ønsker å lære å ri, fra nybegynnerstadiet til viderekommende ryttere. Pedagogisk opplegg og undervisningsrettede eksempler på øvelser presenteres. Forfatteren er utdannet rideinstruktør i England.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Håndbok om tømmekjøring

Forfatter: Paul Fielder
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 64 kr.
ISBN: 8252929036

Denne boka tar for seg grunnleggende tømmekjøring. Den internasjonale dressurtreneren Paul Fielder viser hvordan metodene hans gir suksess i denne disiplinen. Tømmekjøring tar opp utstyret man trenger, beskriver tømmehåndtering og grunnleggende teknikk i fire trinn, og går videre til bedring av hestens balanse og holdning. Longeringen kan finjusteres til et høyere nivå med tømmekjøring.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

I harmoni med din hest

Forfatter: Claira Albinson, Geir Gulliksen
Målform: Bokmål
Forlag: Fritt forlag
Antall sider: 118
Pris: 198 kr.
ISBN: 8281790024

En fascinerende studie om hestens oppførsel og psykologi. Boken vil hjelpe deg til å forstå hvordan hesten tenker. Du lærer å forstå hva den forteller deg og hvordan kommunisere best med hesten. Du blir vist og forklart hvordan du utvikler et bedre forhold til hesten og styrker vennskapsforholdet.  
 
"En bok alle hesteinteresserte MÅ lese" Geir Gulliksen Norges beste sprangrytter.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

I samspråk med hunden. Lugnande signaler

Forfatter: Turid Rugaas
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 50
Pris: 139 kr.
ISBN: 9197307920

Her er den svenske versjonen av Turid Rugaas sin suksessbok "På talefot med hunden". I denne boken lærer du om hundens dempende signaler. Du lærer å "lese" hunden og forstå hva den prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden". En bok som burde vært obligatorisk for alle hundeeiere!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Ikke skyt hunden

Forfatter: Karen Pryor
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 216
Pris: 298 kr.
ISBN: 8292189084

Don´t shoot the Dog regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Nå er den her PÅ NORSK i en ny og utvidet utgave. Dette er mer enn en hundebok. "Ikke skyt hunden" handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder både for hunder, katter, blekkspruter, delfiner og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Ilder

Forfatter: Choukair, Karim
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202202914

Ilder er en ypperlig oppslagsbok for alle ildereiere og alle som vurderer å skaffe seg dette omgjengelige og livlige kjæledyret.  
 
I boka gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, kommunikasjon og helse.  
 
I boka finnes det forslag til lek og moro for å aktivisere ildrene dine. Også portretter av de vanligste ildrene er tatt med.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Irish softcoated wheaten terrier

Forfatter: Hilde Nybom
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 112
Pris: 249 kr.
ISBN: 9153424379

Irish softcoated wheaten terrier er en rase på sterk frammarsj. Med sin herlige utstrålning og silkemyke, hvetefargede pels sjarmerer denne hunden de fleste. Den er dog typisk terrier i mentalitet, alltid entusiastisk og på jakt etter nye spillopper. En e

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Jakt med kortbeinte hunder

Forfatter: Dennis Liljeberg og Per Klaesson
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 150
Pris: 419 kr.
ISBN: 8252925820

Noka omhandler de små rasene av drivende hunder, som basset, beagle, dachs og drever. Boka er skrevet for den vanlige jegeren med historikk og særegenheter ved de enkelte rasene.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Jakthunden

Forfatter: Rolf Th. Aarkvisla
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 152
Pris: 348 kr.
ISBN: 8291495297

Dette er årets bok for alle jakthundeiere i Norge, skrevet av en forfatter med seksti års erfaring med alle slags jakthunder til alle lovlige jaktformer. Her beskrives greie metoder for trening, dressur og inndriving til jakt av alt fra stående fuglehunder, drivende hunder, elghunder, hihunder, og apportererende hunder.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Jeg har fått hest, hva nå?

Forfatter: Bente Bang Nilsen
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 60
Pris: 200 kr.
ISBN: 8299476305

Drømmehesten står på stallen. Din egen hest som er kjøpt, leid eller lånt. Nå kan du gjøre alt det du har drømt om.  
 
Denne boka er ment som en hjelp for

 • alle de ryttere som ikke har daglig tilgang til et ridehus eller en instruktør.
 • ryttere som kanskje har ridd i flere år, men som ikke har hatt ansvar for egen hest.
 • for de som får egen hest uten å ha ridd så altfor mye.
Mange har kanskje ridd en del uten egentlig å vite hva de skal gjøre om noe skjer. På en rideskole har instruktøren ansvaret, og hestene kan mer eller mindre jobben sin. Når du kommer på egen hånd, er det du som har ansvaret og må ta avgjørelser i løpet av et øyeblikk. Da er denne boka til hjelp for deg.  
 
Boken inneholder:
 • De første dagene
 • Puss og stell
 • Av- og påsaling
 • Leiing og mønstring
 • De første rideturene
 • Skritt
 • Trav
 • Galopp
 • Rygging
 • Tølt og pass
 • Hestens utstyr
 • Hjelperne
 • Den første treningen
 • Volter
 • Lonsjering
 • Balansetrening
 • Parader
 • Ute på tur
 • På badetur
 • Føre dagbok
 • Trene selv
 • Hestens trivsel
 • Problemer
 • Dressurtrening
 • Bomtrening
 • Hinder
 • Forskjellige konkurranser
 • Det første stevnet

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Jeg ønsker meg hest – tror jeg

Forfatter: Bente Bang-Nilsen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 59
Pris: 164 kr.
ISBN: 8252921418

Om hva det innebærer å ha hest, av stell, oppfølging, økonomi osv. En bok for barn.  
 
Boka gir råd om foring, stell, utstyr, trening, tidsbruk, stallen, sykdommer, uvaner, sikkerhet og økonomi.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Kaniner - alt om kaninhold

Forfatter: John Unsgård
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 143
Pris: 329 kr.
ISBN: 8252925987

En lettlest og nyttig bok, som også beskriver villkaninens atferd og levesett.  
 
Anbefales varmt, som en grei innføringsbok.  
 
Boken tar for seg kaniner og kaninhold, både for nybegynnere og erfarne kaninoppdrettere. Den beskriver 42 kaninraser, gir råd om daglig stell, forteller historien til vill- og tamkaninen, og tar opp det grunnleggende rundt avlivning og slakting av kanin. Har litteraturliste og stikkordregister. © FS Informasjonstjenester

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Kaninhold

Forfatter: Birger Ukkelberg
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 175
Pris: 264 kr.
ISBN: 8252914888

For dem som driver næringsrettet kaninhold og dem som holder kaniner som hobby. Boka inneholder det meste av den kunnskap du trenger for å kunne holde kaniner: For og foring, hus og bur, kaninens formering, avl og utvalg, raser, sykdommer, økonomieni kaninholdet, slakting, ullproduksjon på angorakanin og kaninutstillinger. Du finner også stoff om kaninkjøtt som mat, med flere oppskrifter. Fremst i boka finner du en oversikt over kaninholdet i Norge. Illustrert.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Kantarellsøk med hund

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 159 kr.
ISBN: 8299497418

I denne boka lærer du hvordan du trener opp hunden din til å finne kantareller. Det er slett ikke så vanskelig som du tror. Denne boka gir deg en oppskrift som er så enkel og grundig forklart at det bare er å sette i gang med treningen på egen hånd.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Kattekatalogen

Forfatter: Falling, Lisbeth
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 114
Pris: 98 kr.
ISBN: 8291967008

Boken gir informasjon om kattehold, kattens natur og særegenheter. Et eget kapittel tar for seg kattefødsel. Genetikk og historikk i forbindelse med fenomenet hvitflekkede katter omtales. Har register over rasekattoppdrettere, forbund og katteklubber i Norden. © FS Informasjonstjenester

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Katter

Forfatter: Katrin Behrend
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202181674

Katten er både kjælen og egenrådig. Den liker å ligge på fanget, og vil den være i fred, sier den klart fra om det.  
 
Dette er en ypperlig oppslagsbok for alle som allerede har eller vurderer å anskaffe katt. Boka gir råd og svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, forplantning og helse, dressur, oppdragelse og den daglige omsorg for det nye familiemedlemmet.  
 
I boka finnes det også forslag til lek og moro for å aktivisere katten. Også portretter av de vanligste rasekattene er tatt med.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Katter

Forfatter: Alderton, David
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 256
Pris: 299 kr.
ISBN: 8251204275

-illustrert guide til over 250 kattevarianter fra hele verden  
 
I tekst og illustrasjoner presenterer boka mer enn 250 kattevarianter fra hele verden. Den gir opplysninger om hver rases hjemland og opphav, alder, særtrekk, varianter og temperament. Med register over kattene boka presenterer, samt ordforklaringer,stikkordregister og adresser.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Katter - helse, stell og trivsel

Forfatter: Edney, Andrew
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 72
Pris: 128 kr.
ISBN: 8278220468

Boken gir en kortfattet innføring i hvordan man behandler katter når det gjelder helse, stell og trivsel. Med stikkordregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Katter for dummies

Forfatter: Spadafori, Gina og Pion, Paul
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 197
Pris: 98 kr.
ISBN: 8277721080

I boka finner du tips og forslag til hvordan du skal finne den rette katten for deg, gir råd om stell av katter, atferdsproblemer, produkter og foring, Du kan også lese om utstillinger og hva du skal gjøre om katten din blir gravid og mye mer. Og myterog legender om katten.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Kjøp av hest

Forfatter: Peter Gray
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252927203

Kjøp av hest er alltid et lotteri, men det er mulig å unngå mange av fallgruvene, selv for den uerfarne kjøper. I dette heftet får du gode råd om hvordan du skal gå fram og hvilke forhåndsregler du bør ta.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Kjøring med hest

Forfatter: Davidsen, Stein
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 106
Pris: 248 kr.
ISBN: 8251618215

Boken er først og fremst beregnet for deg som kjører oppdrag, som kanefart, bryllup o.a. Du vil finne beskrivelser av seletøy, påseling, forspenning og kjøring, noe om læring, lederskap, adferd og hestens språk, og litt om sansene, fôring og de vanligste sykdommer. Vogn- og sledetype er også vist, og litt om salmakeri. Boken er ingen utdypende lærebok, men beskriver både gamle råd og arbeidsmetoder og gir innblikk i en del nye. Med litteraturliste og register. © FS Informasjonstjenester  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Kjøring med hest og vogn

Forfatter: Lene Kragh
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 104
Pris: 286 kr.
ISBN: 8252925413

-Kjøring som hobby, næring eller konkurranse? Kjøp denne. Omhandler kjøring generelt og dressurarbeid spesielt. Lene Kragh har systematisert sine kunnskaper og erfaringer og deler de her sammen med over 70 tegninger som visualiserer stoffet. Utgitt i samarbeid med Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Klick & Trick

Forfatter: Deborah Jones
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 94
Pris: 189 kr.
ISBN: 9197307939

En bok å la seg inspirere av! Den vender seg både til nybegynnere og instruktører og erfarne klikkertrenere med idétørke. Boken viser forslag til innlæring av massevis av triks, morsomme konkurranser og leker. Instruktørguide til 4-ukers klikk&trikk-kurs inngår i boken. En bok for deg som vil utvikle deg videre som trener og/eller bare ha det morsomt sammen med din beste venn.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Klickerträning för hund

Forfatter: Cecilie Køste
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 164
Pris: 249 kr.
ISBN: 9157474826

Vad är klickerträning? Det vet du mycket mer om efter att ha läst denna bok. Här lär du dig de grundläggande teoretiska principerna i klickerträningen och hur du kan träna efter dessa principer i praktiken.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Klikkertrening for din hund

Forfatter: Cecilie Køste
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 124
Pris: 349 kr.
ISBN: 8292189173

På samme måte som "Ikke skyt hunden" har blitt den teoretiske "klikkerbibelen", har den første utgaven av "Klikkertrening for din hund" etablert seg som den praktiske "klikkerbibelen" i Norden. Denne nye utgaven av boka har blitt kraftig utvidet og oppdatert, så det er egentlig snakk om en helt ny bok. Det har skjedd mye i "klikkerverdenen" de siste 4 årene, og denne boka holder deg oppdatert. Boka gir deg en meget god introduksjon i klikkertrening, både i teori og praksis. Når du leser vil du knapt kunne vente med å komme igang med treningen. En fri klikker følger med boka når du bestiller den hos Canis.  
 
INNHOLD  
Innledning  
Kapittel 1 - Hva er klikkertrening?  
Kapittel 2 - Positiv og negativ forsterkning  
Kapittel 3 – Fire hemmeligheter for å bli en supertrener  
Kapittel 4 – Finn en effektiv forsterker!  
Kapittel 5 – Betinget forsterker  
Kapittel 6 – Form fram adferden  
Kapittel 7 – Targeting  
Kapittel 8 - Stimuluskontroll  
Kapittel 9 – Baklengskjeding  
Kapittel 10 - Innlæring av apportering  
Kapittel 11 – Generalisering  
Kapittel 12 – Crossoverhunder (og –hester)  
Kapittel 13 – Fem vanlige ”syndromer”  
Kapittel 14 - Praktisk trening  
1. Innlæring av betinget forsterker  
2. Kontakt (se på eier)  
3. Targeting  
4. Følge etter deg  
5. Gå pent i bånd  
6. Innkalling  
7. Sitt  
8. Ligg  
9. Stå  
10. Fri / værsågod  
11. Ta på båndet frivillig  
12. Håndteringstrening  
13. Hilse pent (for ivrige hunder)  
14. Hilse pent (for skeptiske hunder)  
15. Vente alene  
16. Burtrening  
17. Valpebiting  
18. Miljøtrening  
19. Holde fast  
20. Apportering  
21. Slå av og på lyset  
22. Lukke skuffer  
23. Kjøre trillebår  
24. Gå til familiemedlem (leke postbud)  
25. Legge seg i kurven når det ringer på  
26. Hente avisa i postkassen  
27. Rydde klær ut av vaskemaskinen  
28. Snurre rundt  
29. Velge riktig verktøy  
30. Hente brus i kjøleskapet  
Kapittel 15 – Noen ord til slutt  
Litteraturliste

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Klikkertrening for din hund

Forfatter: Cecilie Køste
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 124
Pris: 239 kr.
ISBN: 8292189025

Hva er klikkertrening? Det vet du forhåpentligvis mer om etter å ha lest denne boka som er den første "helnorske" boka om klikkertrening. Her lærer du de grunnleggende teoretiske prinsippene i klikkertrening og hvordan du kan trene etter disse prinsippene i praksis. Boka passer for alle hundeeiere og har så langt fått meget gode omtaler av de som har lest den.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Koi: Living Jewels of the Orient

Forfatter: Steve Hickling
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 205
Pris: 300 kr.
ISBN: 0764154486

In Japan, breeding koi—a colorful and beautiful member of the carp family—has occupied a position between hobby and art form for more than two centuries. This stunningly illustrated book, compiled by a team of koi experts, shows and tells aquarium enthusiasts virtually everything they need to know about this fascinating activity. Koi are hardy fish, relatively large in size, and the most practical way to keep them is in an outdoor pond. Combining text with illustrations, an important section of the book explains the requirements of a garden pond for koi, showing the filtration system and pointing out how it functions. Most of the book concentrates on koi themselves, focusing on a brief history of koi, advice on buying koi, the fish's physiology, health care, feeding, breeding koi, showing koi, and joining koi clubs. An 80-page section tells all about koi variations, and features color photos of more than 100 varieties. Illustrated two-page spreads review each variety's history, and show both their more desirable and less desirable color markings. Here is a beautifully designed and illustrated volume that emphasizes the special satisfactions of keeping and breeding koi. Approximately 450 color photos and illustrations.

På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Labrador retriever

Forfatter: Fogle, Bruce
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 185 kr.
ISBN: 8276831044

Boka gir råd om daglig stell, oppdrett og utstilling. Den gjør dessuten leserne kjent med hunderasens historie og dens fysiske særtrekk og temperament. Med rasebeskrivelse, ordforklaringer og register.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Labrador retriever

Forfatter: Handegård, Inger
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 64
Pris: 98 kr.
ISBN: 8252929141

Tilhører Landbruksforlagets håndbok om hunderaser. Bøkene fungerer som en grunnleggende manual for de ulike rasene, med tips om fôring og stell, opplæring, trening og noen ord om hva som er de ulike hundenes svakheter. De norske raseklubbene har deltatt i utarbeidelsen av bøkene.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Labrador retriever

Forfatter: Ing-Marie Hagelin
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 103
Pris: 249 kr.
ISBN: 9153423089

Forfatteren Ing-Marie Hagelin er en velkjent labradoroppdretter og dommer, og i denne sjette og svært omarbeidede utgaven får labradoreiere mye av den kunnskapen de trenger om labradoren. Her er både råd til valpekjøperen og informasjon til de mer erfarne labradoreierne. En meget omfattende bok med alt fra rasens opprinnelse til hvordan labradoren med sine strålende egenskaper i dag blir brukt som alt fra narkotikahund til førerhund. Dette er en bok for alle som er glad i sin rase - den allsidige labrador retrieveren.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Leopard Geckos

Forfatter: Jon Coote
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 55
Pris: 69 kr.
ISBN: 1897965028

(full tittel; Leopard Geckos - Their Captive Husbandry & Reproduction) ok jeg veit ikke om den er å få kjøpt i Norge, men den er en veldig bra leopardgekkobok for nybegynnere, og inneholder nesten alt du trenger å vite, samlet i et lite og ganske "grått" hefte. Lett og ta med, billig og lærerik. Anbefalles!!!

På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Lexicon i Hundspråk

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 225 kr.
ISBN: 9189090438

Dette er som tittelen sier et leksikon i hundespråk. Den tar for seg hele "vokabularet" til hunden, både kroppsspråk, lyd, lukt og berøring. En av de viktigste hundebøkene som har blitt utgitt i Norden.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Lizards

Forfatter: David R. Moenich
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 98 kr.
ISBN: 0866228233

En bra bok som tar for seg det 'overflatiske' om de felste øgle typer, men ikke like detaljert som boken 'Lizards of the world'. Denne tar for seg det grovste innen skjøtselsråd.

På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Lizards of the world

Forfatter: Chris Mattison
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 192
Pris: 268 kr.
ISBN: 0713723572

Denne boken går dypere inn på fakta om de fleste reptil arter(øgler). Hvor de kommer fra, skjøtselsråd, hud osv....mye bra materiale og finne her. Anbefales.

På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Longering

Forfatter: Paul Fielder
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252926347

Bok nr 2 i serien Landbrukforlagets håndbok om... Longering kan utvikle en hest både mentalt og fysisk. Paul Fielder er en internasjonal dressurtrener og deler her sin kunnskap om alle sider ved longering på en tøm – utstyr, ulike teknikker for å nå ulike mål, sikkerhet i arbeidet. En fotografisk håndbok. Oversatt av Pamela Haugland.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Lyckas på tävling

Forfatter: Niina Svartberg
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 188
Pris: 239 kr.
ISBN: 9163148781

Vill du prestera bättre på tävling och samtidigt må bra tillsammans med din hund? LYCKAS PÅ TÄVLING är skriven för tävlingsintresserade hundägare. Den handlar om hur kunskaper inom tävlingspsykologi kan användas för att nå framgång inom hundsport. Oavsett om du har siktet inställt på lydnadsprov, bruksprov, agility, vallhundsprov, jaktprov, freestyle eller IPO/BHP får du här mängder av konkreta mentala träningstips som du kan använda för att utveckla dig som hundförare. Boken tar upp sådant som nervositet, koncentration, självförtroende och målsättningar. Tävlingssituationen är i fokus, men stor del av boken tillägnas träningspassen och hur de kan utnyttjas på ett effektivare sätt.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Lyckliga lydiga hundar

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 104
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153414039

Hva skal man gjøre for å få en hund som både er lydig og lykkelig? Denne boken presenterer en treningsform som bygger på forståelse, kjærlighet, kontakt og tilpassede krav. Med riktig type trening og rett aktivisering til hverdags får du en hund som fungerer overalt hvor du har den med deg. En glad og tillitsfull hund som passer inn i familiens liv og som LIKER å være lydig.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Lydighet

Forfatter: Yrsa Franzen Görnerup
Målform: Bokmål
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 91
Pris: 269 kr.
ISBN: 8203232574

Omtale:  
Boken tar opp situasjoner og problemer i hverdagen som man kan støte på sammen med hunden sin. Den inneholder trening og øvelser med sjekklister, og tar i tillegg for seg lederskap, tillit og trygghet, kontakt, innkalling og apportering. Øvelsene er enkelt og pedagogisk lagt opp, og fungerer både i kurssammenheng og ved egen trening hjemme. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
Denne boken tar opp situasjoner og problemer i hverdagen som man gjerne støter på sammen med hunden sin. Her får man både løsninger og svar. Gjør man det riktig fra begynnelsen av, slipper man mange bekymringer senere. Alle øvelsene er enkelt og pedagogisk lagt opp og fungerer såvel i kurssammenheng som ved egen trening hjemme. Boken inneholder de elementære øvelsene, som øyekontakt, innkalling, hilsing, apport, osv., men også hvordan man trener hunden til å takle hverdagen på best mulig måte, for eksempel det å være alene, å møte andre hunder og dyr og å befinne seg i ulike type miljøer.  
 
Hundens trening og hundeeierens hverdag.  
* Trening og læring  
* Øvelser med sjekklister  
* Lederskap  
* Tillit og trygghet  
* Kontakt  
* Innkalling  
* Apportering  
* Kunsten å si nei

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Lydnadsboken

Forfatter: Memea Mohlin
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 206
Pris: 259 kr.
ISBN: 916040289X

Kontakt, motivasjon og presisjon er de viktigste som skal til for å lykkes i lydighetsringen. I Lydnadsboken lærer du å legge opp treningen slik at hunden synes treningen er lystbetont og utfører momentene med den presisjonen som kreves for å få høye karakterer. Ikke minst legges det stor vekt på den tobente delen av ekvipasjen. Kommer på lager igjen uke 12.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Lykkelige lydige hunder

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 104
Pris: 198 kr.
ISBN: 8251615526

Denne boken presenterer en treningsform som bygger på forståelse, kjærlighet og kontakt. Med riktig treningstype og aktivisering får du en hund som trives og fungerer i alle slags miljøer.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Lær å ri – en enkel innføring

Forfatter: Jane Holderness-Roddam
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 160
Pris: 275 kr.
ISBN: 8252929060

Dette er boka Briget Jones desperat ville lest på vei til en ”hestedate” etter å ha skrytt på seg lang er faring som hestejente. Lær å ri er fantastisk for deg som har liten eller ingen erfaring fra hester, men som ønsker en enkel, god og dekkende innføring i alt du trenger å vite for å komme deg på hesteryggen.  
 
Boka tar deg skrittvis gjennom første møte med hesten, hvordan du klargjør hesten for tur, for så å gå i gang med skritt, trav og galopp. Videre dekker boka hopping og hva du kan begi deg i kast med etter at det grunnleggende sitter. Lær å ri er svært pedagogisk oppbygd, gjennomillustrert og viser deg prosedyrene trinn for trinn.  
 
Forfatteren er tidligere OL gullvinner i feltritt og har konkurrert, dømt og undervist innenfor hestesporten i flere år. Oversatt av veterinær Torunn Knævelsrud.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Læringspsykologi

Forfatter: Frode Svartdal
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 365
Pris: 429 kr.
ISBN: 8241702388

Denne boken anbefales for deg som virkelig vil gå i dybden i læringspsykologien. Det er sannsynligvis den grundigste boken som er skrevet på norsk om dette temaet, som er meget viktig for å forstå hvordan hunder (og andre dyr) lærer. Dette er ingen hundebok og anbefales kun for de som har litt bakgrunnskunnskap innen læringspsykologi fra før. Men har du det inneholder denne boken det aller meste du noengang trenger å vite om læring. God fornøyelse!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Marine Fishes: 500+ Essential-To-Know Aquarium Species

Forfatter: Scott W. Michael
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 445
Pris: 308 kr.
ISBN: 1890087386

Like a field guide to marine aquarium fishes, this first PocketExpert™ Guide offers a quick but authoritative reference for identifying, buying, and keeping more than 500 popular saltwater species. Designed by a team of marine enthusiasts and aquarium professionals, this information-packed handbook covers all of the fishes most often seen by hobbyists. "One species per page" listing offers concise, clear advice and data on: scientific and common names, maximum length, range, minimum aquarium size, foods and feeding, aquarium suitability, reef aquarium compatibility, behavior, and captive care advice. Included are all 29 major families and groups of marine aquarium fishes, ranging from angelfishes, butterflyfishes, and cardinalfishes to surgeonfishes, triggerfishes, and wrasses.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Marsvin

Forfatter: Katrin Behrend
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202170389

Marsvinet er et ideelt kjæledyr. Det liker å bli klappet og kost med, det er godmodig, sosialt og tillitsfullt, og svært glad i mat. Boken er en ypperlig oppslagsbok for alle marsvineiere og alle som vurderer å skaffe seg dette hyggelige kjæledyret. I boken gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, foring, adferd og aktivitet, kommunikasjon, forplantning og helse.  
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Mera Agility

Forfatter: Marie Hansson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 320
Pris: 225 kr.
ISBN: 9187652323

Dette er en uunværlig bok for deg som er interessert i å konkurrere i agility. Denne boka ble først utgitt i 1993 og har nå kommet i en kraftig oppdatert utgave. Her får du 320 sider spekket med kunnskap om agilitytrening. Du finner treningsopplegg, analyser og psykologi både for deg og hunden din!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Min bästa vän

Forfatter: Marie Hansson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 190
Pris: 225 kr.
ISBN: 9187652269

Dette er en av Nordens mest sukessrike hundebøker solgt i over 40 000 eksemplarer! Den har blitt så populær først og fremst av tre årsaker: 1) Den er lettlest. 2) Den tar opp alt det grunnleggende i hundeoppdragelse og hundepsykologi. 3) Den har drøssevis med trivelige aktiviseringstips.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Min første husdyrbok

Forfatter: Vera Gjersøe
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 220 kr.
ISBN: 8252925995

Gjennom tekst og vakre bilder forteller Vera Gjersøe om dyrelivet på en bondegård. Vi følger de tre søsknene Astrid, Ingrid og Eirik. Her treffer vi kuer, griser, hester, sauer, hunder, katter, geiter, høns, ender, gjess og påfugl i skjønn forening. Vera Gjersøe er fotograf med husdyr som spesialområde. Sammen med mannn sin driver hun en bondegård på Voss og i tillegg er hun barnebokforfatter. Hun har tidligere gitt ut seks bøker om norske husdyr.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Min ponnibok

Forfatter: Pritchard, Louise
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 61
Pris: 189 kr.
ISBN: 8251788625

Er du glad i hester? Vil du bli kjent med ponnien? Kunne du tenke deg å være stalljente? Drømmer du om å eie din egen ponni? Da er dette boken for deg!  
 
Boken handler om ponniens gemytt og behov, stell og stallarbeid, ridning og ulike ponniraser. Med ordliste, adresser og stikkordregister.  
 
I "Min Ponnibok" lærer du alt du trenger å vite for å bli ponniens beste venn. Du får kjennskap til ulike raser og hvordan de ser ut, du lærer om stell og stallarbeid, hvordan du seler på ponnien, om riding og hvordan du bør kle deg.  
 
Boka er full av flotte fargefotografier som gjør det enkelt å lære alt du trenger å vite om ponnien!

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

My parrot my friend

Forfatter: Bonnie Munro Boane
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 256
Pris: 256 kr.
ISBN: 0876059701

Confronts a serious need of the increasing numbers of parrot owners - the need for behaviour modification in their birds. The book covers a broad range of topics including how to find the right bird and which species not to consider.  
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Mønstring av hest

Forfatter: Steve Hollings
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252927157

Bok nr 4 i serien Landbrukforlagets håndbok om... Å mønstre hesten gjør du på utstilling, for veterinæren og når du skal selge eller kjøpe hest. Hvordan presenterer du hesten din på en best mulig måte? Mønstring inngår også i Grønt Kort som er grunnlaget for rytterlisens. En fotografisk håndbok. Oversatt av Pamela Fornell.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Målrettet miljøarbeid (del 2)

Forfatter: Horne & Øyen
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 164
Pris: 249 kr.
ISBN: 1888994118

Likte du Målrettet Miljøarbeid del1? Her får du del 2! Del 1 tok for seg adferdsanalysens grunnnlag, mens denne boka tar opp grunnleggende opplæringsteknikker. Boka er rettet mot folk som jobber med psykisk utviklingshemmede, men den er like aktuell for deg som trener hund. Boka tar for seg interessante tema som shaping, baklengskjeding, generalisering, observasjon og regstrering av adferd mm. En skikkelig godbit for deg som er seriøst interessert i adferd og læring!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Natural Horsemanship – på bakken og i salen

Forfatter: Peer Werner Vogel
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 148
Pris: 342 kr.
ISBN: 8252924247

Endelig en bok på norsk om Natural horsemanship! Peer W. Vogel tar for seg hestens sanser, atferd og instinkter og hvilken betydning dette har for kommunikasjonsprosessen mellom hest og menneske. Dette er grunnlaget for treningen i rundpaddock og med longeline som blir beskrevet og illustrert trinn for trinn. Slik har Natural Horsemanship blitt en praktisk håndbok om allmenn utdanning av hester. I tillegg har den et eget kapittel om preging av føll. Alt stoffet er baser på hestens måte å kommunisere på.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Naturlig hestehold

Forfatter: Jo Bird
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 206
Pris: 378 kr.
ISBN: 8252927424

Fra bak på boka: -En bok om hestehold ut fra hesten opprinnelige måte å leve på.  
Naturlig hestehold er en klok, personlig og velformulert bok som er rik på bilder og illustrasjoner! Den er pedagogisk og interessant i formen og blir ikke kjedelig. Jo Bird formidler nyansene mellon et middelmådig og et godt hestehold på en forståelig måte. -Mye å kjenne seg igjen i og mye å lære, selv for meget erfarne hestefolk. Utrolig mange flotte bilder av situasjoner som sjelden oppstår, men som er veldig viktig å kunne tolke og forholde seg riktig til. Både fotograf og forfatter har en enestående innsikt i hestens psykologi.  
Min mening: Utrolig mange flotte bilder, som gjør boka både lettlest og innressant! Lærte mye! Anbefales.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Naturmedisin for dyr

Forfatter: Anneli Øhrn
Målform: Bokmål
Forlag: Tiden
Antall sider: 190
Pris: 198 kr.
ISBN: 8210043137

Omtale:  
Boken forteller om årsaken til ulike sykdommer og plager som kjæledyr kan rammes av, og hvordan man ved hjelp av naturmedisin kan lindre dem. Boken gir også en innføring i hvordan riktig ernæring og miljø kan bidra til å øke dyrs livskvalitet. Inneholder fóroppskrifter, bibliografi og adresseregister. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
Boken alle dyreeiere trenger! Har du skaffet deg hund, katt, fugl, kanin eller et annet kjæledyr, er det viktig å sørge for at dyret trives. I denne boken finner du verdifulle råd om hva slags ernæring og livsmiljø dyret ditt har behov for. Det er dessuten nødvendig å vite hvordan du kan forebygge og lindre sykdom og plager. Naturpreparater kan i mange tilfeller være gode å ty til, og forfatteren gir en mengde nyttige tips om f. eks. homøopatiske midler, urtemedisiner, eteriske oljer.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Norsk akvarie- og hagedamleksikon

Forfatter: David Alderton
Målform: Bokmål
Forlag: Spektrum
Antall sider: 400
Pris: 449 kr.
ISBN: 9788278222683

Boka gir en grunnleggende veiledning for valg og stell av ferskvannsfisker og saltvannsfisker i akvarier og dammer. Inneholder over 1000 forskjellige fiskearter og virvelløse dyr fra ulike miljøer. Har ordliste, sak- og navneregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Nye Du er Sjefen

Forfatter: Geir R. Nordenstam
Målform: Bokmål
Forlag: Nordenstam Hundeskol
Antall sider: 144
Pris: 248 kr.
ISBN: 8299518628

Forfatteren går meget nøye gjennom valpens forming og utvikling, slik at du vil være vel forberedt på å håndtere de problemer som måtte dukke opp.  
Ønsker du en trivlig hund som skal være til glede og hygge så lenge du har den, må du gi den omsorg, trygghet, grenser og oppdragelse. For å få dette til må du kjenne hunden som flokkdyr og sosialt vesen.  
Nye Du er Sjefen er skrevet for å hjelpe deg som hundeeier, til å unngå vanskene, til å bli en god eier av en god hund.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Nymfeparakitter

Forfatter: Thomas Haupt
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202189187

Nymfeparakitten er et foretaksomt og omgjengelig kjæledyr. Den liker selskap og småprat, flyturer rundt i rommet og er en nysgjerrig snushane.  
 
Nymfeparakitt er en ypperlig oppslagsbok for nymfeparakitteiere og alle som vurderer å skaffe seg dette sjarmerende kjæledyret. I boka gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, kommunikasjon, forplantning og helse.  
 
I boka finnes det forslag til lek og moro for å aktivisere nymfeparakitten, og også noen råd for hvordan du kan gå fram for å lære den enkle lyder. Også portretter av fugler med ulike fargevarianter er med.  
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Obstetrikk hos hund og katt

Forfatter: Astrid Indrebø
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 135
Pris: 398 kr.
ISBN: 8275221242

Obstetrikk er læren om drektighet og fødsel. Boken retter seg mot veterinærstudenter og praktiserende veterinærer, seriøse oppdrettere og andre hundeeiere som vil lære mer. Veterinær Astrid Indrebø gir leseren en grundig innføring i dette interessante fagfeltet.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Pet owner's guide to the budgerigar

Forfatter: Stam Moizer
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 80
Pris: 77 kr.
ISBN: 1860540384

Tells you all you need to know about keeping budgerigars, from husbandry, ailments, feeding, breeding and exhibiting to simply looking after a much-loved pet.  
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Pet owners guide to the rat

Forfatter: Lorraine Hill
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 71
Pris: 77 kr.
ISBN: 1860541054

Examines the creature's origins and looks at different types and their characteristics, as well as giving advice on buying a rat, and special chapters on equipping a home and caring for them.  
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Pet parrot book

Forfatter: Peter J. Synder
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 101
Pris: 103 kr.
ISBN: 0764106082

This book combines the author's warm, personal narratives with thought provoking coverage of little discussed topics related to parrot care.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Politihundens hverdag

Forfatter: Flesjø, Odd
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 192
Pris: 298 kr.
ISBN: 8290658958

I 1945 ga politikonstabel Otto Preiss ut boken: ”På sporet : en politimanns opplevelser med tjenestehund.” Siden ble det taust om emnet. Mye har forandret seg siden fredsåret, men den nære og gode kontakten mellom hund og fører er like viktig nå som da, for å finne gode løsninger på de ulike oppdragene. Odd Flesjø, med mer enn tjue års aktiv tjeneste som hundefører i politiet, lar oss i denne boken få være med på jobb og trening, på kurs og øvelse.  
Vi får et godt innblikk i politihundens hverdag og skjønner fort at her ligger der mye arbeide bak. I siste halvdel av boken er samlet en del historier og oppdrag som politihundene Buck, Nicki, Arco og Waco har vært med på å løse.  
 
Dette er en velskrevet bok om et tema det er skrevet svært lite om i Norge. Vi følger den lille valpen Buck fra åtte ukers alder og frem til godkjennelse som patruljehundhund i politiet.  
Boken gir tips som kan være til nytte for å holde både politihunder og andre hunder i god fysisk form. Vi får et innblikk i alt en politihund må lære for å bli en godkjent ekvipasje, sammen med sin eier. Ett kapittel i boken er viet de ulike hunderaser politiet bruker som patruljehunder,  
og vi får også være med på vintertjeneste med en overraskende lærepenge.  
 
I denne boken blir myten om de blodtørstige politihundene grundig avlivet, og vi lærer at en hund, politihund eller ikke, er akkurat hva dens eier gjør den til. En hund blir på godt og vondt preget av sin eier og sitt miljø. Godkjente politihunder har en jobb de er opplært til å utføre, men de er også sosiale, omgjengelige familiehunder som må finne seg i å bli matet med kake på gaffel av en godhjertet toåring som gjerne vil dele med hunden.  
 
Boken er rikt illustrert med 70 bilder i farger – og en presentasjon av forfatterens fire godkjente tjenestehunder. En spennende bok for alle hundeinteresserte fra 10 til 100 år.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Problemhund och hundproblem

Forfatter: Anders Hallgren
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 192
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153413997

De fleste såkalte "problemhunder " kan forandres til å bli veltilpassede og godt fungerende. Med hjelp av analyser kan man skaffe seg et bilde av hva som er årsakene til hundens problemadferd. Først etter at man har funnet årsakene, for eksempel at hunden er understimulert eller er fysisk syk, så trener man selve symptomene. Og med riktige kunnskaper trenger man ikke benytte seg av vold, uansett hvor aggressiv eller stresset hunden er. En meget nyttig bok for alle instruktører eller andre som jobber med problemhunder.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

På Plass - Kunsten å lede en hund

Forfatter: Jørn Mazarino
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 223
Pris: 349 kr.
ISBN: 8202215250

En helt nødvendig bok for alle litt famlende og usikre hundeeiere. Her vil du lære det meste om hvordan du skal lede hunden og opptre som flokkens ubestridte leder. Forfatteren, en anerkjent hundeinstruktør, er opptatt av at du som hundeeier skal ha et så godt hundehold som mulig, ha en god kommunikasjon med hunden din og vite at det kreves trening hele tiden for å opprettholde lederskapet.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

På talefot med hunden

Forfatter: Rugaas, Turid
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 104
Pris: 239 kr.
ISBN: 8292189009

I denne boka lærer du om de forskjellige dempende signalene. Du lærer å "lese" hunden og forstå hva den prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden".

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Rapporthunden

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 112
Pris: 198 kr.
ISBN: 9188008274

Rapporthunden är en rikt illustrerad instruktionsbok, som på ett pedagogiskt och enkelt sätt beskriver inlärning och träning av rapporttjänst. Inlärningssättet är målbildsträning, dvs inlärning och träning med positiv förstärkning (belöning). Boken är skriven för såväl nybörjare som för mera kunniga hundägare.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Rasekunnskap

Forfatter: Agneta Geneborg
Målform: Bokmål
Forlag: Canis
Antall sider: 112
Pris: 229 kr.
ISBN: 8292189068

Dette er boken for deg som vil lære mer om hva som egentlig gjemmer seg innnenfor pelsen på de forskjellige hunderasene. Boken er rettet både mot deg som skal kjøpe hund og ikke minst mot mer erfarne hundeeiere og instruktører som har god nytte av å kjenne til de forskjellige rasenes spesielle egenskaper for å kunne tilpasse trening og oppdragelse bedre. Rasekunnskap er et utrolig fasinerende emne som du vil finne det veldig spennende å lære mer om!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Rat, the (An owner's guide to a happy healthy pet)

Forfatter: Ginger Cardinal
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 126
Pris: 115 kr.
ISBN: 0876054289

One of a series for novice pet-owners, this book provides information and advice on a wide range of topics relating to keeping rats.  
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Retrievern som apportör

Forfatter: Lena Bratsberg-Karlsson og Memea Mohlin
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 0 kr.
ISBN: 9153422309

Träna din retriever till jakt!  
Här får du den sakkunniga handledning som behövs för att utbilda och träna din hund att samarbeta med dig från valpstadiet till den första jakten. Du lär dig hur du kan lägga upp träningen, hur du övar dirigering, markering, sök, skottvana och allt annat som ingår för ett bra arbete. 70 färgfoton, 20 teckningar.  
 
-----------------------------  
 
Har hjulpet meg mye i trening, og fått meg til å forstå alle uttrykk og hvordan jeg skal legge opp treninga. Anbefales!

Rottweilern

Forfatter: Ulla Barvefjord
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 128
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153421876

Efterlängtad bok gör entré! Äntligen en svensk bok om rottweiler - en hundras som ökat så mycket i popularitet de senaste åren att den nu ligger på tio-i-topplistan i Sverige. Det här är en bok som du gärna kan läsa innan du ska köpa en rottweiler. Det förpliktigar att äga en rottweiler och även om man har de bästa avsikter med sitt hundinnehav kan man få problem både med sin unghund och andra hundägare i omgivningen. Den gulliga valpen blir snabbt en trotsande "tonåring". I boken ges många tips om ledarskapsträning och aktivering, anpassad speciellt för rottweiler. Tävlingsformer är utförligt beskrivna liksom mentaltester och vardagsövningar.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Rytterens ABC - veien til rideknappen

Forfatter: Lillian Grepne og Anne Lise Tøien
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 45
Pris: 204 kr.
ISBN: 8252925014

En grunnbok i stell, ridning og håndtering av hest som er utarbeidet for å dekke kravene til rideknappen. Rideknappen er et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av og kunnskap om hest, inndelt i 5 forskjellige grader. Reglement til rideknappen følger med. Utgitt i samarbeid med Norges Rytterforbund.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Rytterhåndboken

Forfatter: Debby Sly
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 160
Pris: 329 kr.
ISBN: 8252924549

En praktfull bok om ridning for ryttere på alle nivåer – både nybegynnere og viderekomne vil ha stor glede og godt utbytte av boken. Over 500 usedvanlige flotte fargefotografier beskriver innlæringen av rideferdighetene trinn for trinn. Egnet i opplæringssammenheng så vel som til egen nytte.  
Rytterhåndboken er et utmerket hjelpemiddel for å skaffe seg bedre forståelse for alle sider av håndtering av hest og ridning, fra det mest grunnleggende som å forberede hest og rytter til en ridetur til mer kompliserte ferdigheter som kreves i konkurranser.  
I tillegg har boken en del to, En verden av hester, som presenterer mangfoldet av alle de aktivitetene du kan bruke hesten til. Denne delen er presentert på den samme informative måten som boken for øvrig. Fra individuelle disipliner i dressur til lagsport – her er alt rytteren trenger å vite for å ha maksimal glede av aktiviteter både på og utenfor banen!  
Oversatt av Helle Grigson. Stort format.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Saltilpasning

Forfatter: Kay Humphries
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252926339

Bok nr 1 i serien Landbrukforlagets håndbok om... Et hefte for hesteeiere og saltilpassere om hvordan du skal velge ut og tilpasse den viktigste delen av hestens utstyr, nemlig salen. Boka inneholder enkle beskrivelser og illustrerende framgangsmåter for å hjelpe som vil hjelpe En fotografisk håndbok. Oversatt av Salmaker Hanne Borgersen

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Saltwater Aquarium

Forfatter: Gregory Skomal
Målform: Engelsk
Forlag: John Wiley and Sons
Antall sider: 128
Pris: 135 kr.
ISBN: 9780470037959

This work presents a refreshing, non-technical approach to a popular, complex hobby. Appreciated for their beauty and relaxing, mesmerizing effect, saltwater aquariums are popular in homes, medical facilities, nursing homes, restaurants, and offices. With information for beginners as well as experienced owners, this covers the essential equipment, setting up the tank, choosing and acclimating fish, feeding fish and invertebrates, adding plant life, monitoring, cleaning and maintaining the aquarium, and other vital information. In the fun, practical "Happy Healthy Pet" style, it includes great photos, checklists, charts, and more. Gregory Skomal (Martha's Vineyard, MA) is an experienced aquarist and Marine Fisheries Biologist at Martha's Vineyard Fisheries.  
 
Biografi  
Dr. Gregory Skomal is an accomplished marine biologist, underwater explorer, photographer, aquarist, and author. He has been a fisheries biologist with the Massachusetts Division of Marine Fisheries since 1987 and currently heads up the Massachusetts Shark Research Program. Greg holds a master's degree in marine biology from the University of Rhode Island and a PhD from the Boston University Marine Program in Woods Hole, Massachusetts. His research has spanned multiple fish habitats around the globe, taking him from the frigid waters of the Arctic Circle to coral reefs in the tropical Central Pacific. He has written numerous scientific research papers and has appeared in a number of film and television documentaries, including programs for the National Geographic Channel, Discovery Channel, ESPN, and CBS. Although his research passion for the last 23 years has been sharks, he has been an avid aquarist for more than 30 years and has written nine books on aquarium keeping. His home and laboratory are on the island of Martha's Vineyard off the coast of Massachusetts.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!
På Amazon.de kan du lese mer og bestille!

Saltwater Aquariums for Dummies

Forfatter: Gregory Skomal
Målform: Engelsk
Forlag: John Wiley and Sons
Antall sider: 360
Pris: 225 kr.
ISBN: 9780470068052

This book demystifies aquarium setup and maintenance. You can combine and care for a wide variety of marine fish and invertebrates. You can dive into the colorful world of saltwater fish! This fun, friendly guide gives you easy step-by-step instructions for choosing and caring for these amazing animals. You get the latest on feeding, tank upkeep, filtering systems, maintaining live rock, and preventing algae build-up, as well as what not to include in your aquarium. It helps you: discover how to choose the best fish and equipment; get your tank up and running; maintain proper water conditions; keep your fish happy and healthy; avoid tank pitfalls; and, keep a brackish aquarium.  
 
Biografi  
Dr. Gregory Skomal is an accomplished marine biologist, underwater explorer, photographer, aquarist, and author. He has been a fisheries biologist with the Massachusetts Division of Marine Fisheries since 1987 and currently heads up the Massachusetts Shark Research Program. Greg holds a master's degree in marine biology from the University of Rhode Island and a PhD from the Boston University Marine Program in Woods Hole, Massachusetts. His research has spanned multiple fish habitats around the globe, taking him from the frigid waters of the Arctic Circle to coral reefs in the tropical Central Pacific. He has written numerous scientific research papers and has appeared in a number of film and television documentaries, including programs for the National Geographic Channel, Discovery Channel, ESPN, and CBS. Although his research passion for the last 23 years has been sharks, he has been an avid aquarist for more than 30 years and has written nine books on aquarium keeping. His home and laboratory are on the island of Martha's Vineyard off the coast of Massachusetts.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!
På Amazon.de kan du lese mer og bestille!

Saltøy og hesteutstyr

Forfatter: Sara Muir
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 96
Pris: 249 kr.
ISBN: 8252924557

Ulike saltyper med tilbehør, hodelag, tøyler og bitt er grundig beskrevet ut fra bruksområder, tradisjon og materialer. Longeringsutstyr og hjelpetøyler, bandasjer og bandasjering, ulike typer sokker og utstyr for transportering av hest har fått bred plass. Dekken til de fleste formål er også tatt med, samt spesialutstyr for krybbebitere og utstyr som kan brukes ved beinskader o.a. Oversatt av Tonje Roeim. Stort format.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Scæferhund

Forfatter: Handegård, Inger
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 64
Pris: 98 kr.
ISBN: 8252929176

Tilhører Landbruksforlagets håndbok om hunderaser. Bøkene fungerer som en grunnleggende manual for de ulike rasene, med tips om fôring og stell, opplæring, trening og noen ord om hva som er de ulike hundenes svakheter. De norske raseklubbene har deltatt i utarbeidelsen av bøkene.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Sentrert ridning

Forfatter: Sally Swift
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 208
Pris: 313 kr.
ISBN: 8252927130

Endelig på norsk! En klassiker blant ryttere og ridelærere over hele verden. Gjennom illustrerte og forklarte nøkkelbilder har Swift knekt koden til ridningens mekanikk – Tenk at du er et tre som vokser … tenk at beina dine slutter ved kneet… Swift klarer å formidle hvordan det aller vanskeligste med ridning – rytterfølelse – kan læres. Oversatt av Tone E. Roeim

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Siberian Husky

Forfatter: Karlsson & Hjelm
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 168
Pris: 298 kr.
ISBN: 9157476225

Siberian Husky är en unik ras av slädhundar som utvecklats av tjuktjerfolket, som svar på naturens hårda krav. Boken tar dig med på hisnande äventyr och spännande tävlingar med dessa vackra hundar. Rasens fascinerande historia beskrivs från begynnelsen till våra dagar – hundar, händelser och människor.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Snakk med hunden

Forfatter: David Alderton
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 248 kr.
ISBN: 8252929249

Hunden er menneskets beste venn! Men forstår vi den og kanskje enda viktigere, forstår den oss? Urealistiske forventninger og mangel på kunnskap fører dessverre til at mange hunder enten må omplasseres eller avlives hvert år. Snakk med hunden gjør deg i stand til å mestre hundens språk og gjør at du vil få mest mulig ut av forholdet til den, enten dere trener eller bare har det gøy sammen. Boken er tredelt og tar for seg hundens naturlige språk, hvordan hunden snakker med deg.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Sprangridning

Forfatter: Flere forfattere
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 176
Pris: 368 kr.
ISBN: 8252925766

Det er en glede å presentere en bok om sprangridning for aktive utøvere av sporten. Målet med boken er å gjøre deg til en bedre konkurranserytter. Her får du tips til trening og konkurranse. Forfatterne er eller har vært instruktører ved Strömsholm – ridningens høyborg i Sverige.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Spårhunden

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 96
Pris: 198 kr.
ISBN: 9188008266

SPÅRHUNDEN är en instruktionsbok om träning och utveckling av valpens/hundens förmåga att följa ett människospår. Boken vänder sig till alla hundägare som vill aktivera sin hund med psykisk motion antingen med mål att tävla bruks eller med målet att familjehunden ska få fin näsaktivering. Vi vet också att hundägare som håller på med viltspårträning även har stor nytta av denna bok.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Stell av man og hale

Forfatter: Caroline Henderson
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 24
Pris: 79 kr.
ISBN: 8252927149

Bok nr 5 i serien Landbrukforlagets håndbok om... En vakker hest tar seg enda bedre ut om manen og halen er ordentlig stelt. Man og hale bør være stelt forskjellig på ulike hestetyper. Her lærer du hva du kan og bør gjøre og hvordan det gjøres. Gode tips for et vellykket resultat En fotografisk håndbok. Oversatt av Pamela Fornell.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Stjernetegn for kjæledyret ditt

Forfatter: Per Henrik Gullfoss
Målform: Bokmål
Forlag: Orion
Antall sider: 127
Pris: 148 kr.
ISBN: 8245807575

Omtale:  
I denne boken vil du lære å se hvilke behov ditt kjæledyr har. Du vil få hjelp til å finne ut hvordan du kan leve bedre sammen med dyrene dine, i tillegg til å se hva som trengs for at dyrene skal trives og føle seg verdsatt. Du vil også få hjelp med å skaffe deg et kjæledyr med akkurat de egenskapene du setter mest pris på. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
STJERNETEGN FOR KJÆLEDYRET DITT Er kjæledyret ditt er en anarkistisk Vær, en sta Tyr eller en fredfull Fisk? Personligheten er bestemt av stjernene. Denne boken avslører og forklarer kjæledyret ditt og svarer på de spørsmålene som du alltid har lurt på. Dersom du ikke vet når kjæledyret ditt er født vil du kanskje kunne lese ut ifra karakteristikkene hvilke stjernetegn det tilhører. Les om de forskjellige tegnenes personlighet, hva de krever av sin eier, hvordan de håndterer å være alene hjemme og mye mer.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Store hundebok

Forfatter: Fogle, Bruce
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 312
Pris: 479 kr.
ISBN: 8251205069

Boka gir et oversyn over hundens utvikling, hundens forhold til mennesket, anatomi, fysiologi, hundespråket og hundestell. Boka presenterer 400 hunderaser og deres varianter fra hele verden med opplysninger om historie, hjemland, bruksområde osv. Harordliste, stikkordregister og oversikt over gruppeinndelinger i Norge.  
 
 
 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Stress i Djurvärlden

Forfatter: Per Jensen
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 158
Pris: 249 kr.
ISBN: 9136032786

Når dyr ikke får utløp får sin naturlige adferd blir de stresset. Dette gjelder like mye for hunder og katter som for griser og kyr. I boken gies konkrete råd for riktig dyrehold både for selskapsdyr, dyr i dyrehager og landbruksdyr. Du lærer også om stress generelt. Forfatter er etolog Per Jensen.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Stående fuglehunder i hverdag og jakt

Forfatter: Ståle Botn
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 188
Pris: 366 kr.
ISBN: 8252922953

Med en skjønnlitterær tilnærming til det faglige evner Botn å formidle erfaringer og opplevelser fra sitt innholdsrike liv med hun -der følelser, forståelse og respekt for hunden står sentralt.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Sökhunden

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 125
Pris: 198 kr.
ISBN: 9188008312

SÖKHUNDEN är en rikt illustrerad instruktionsbok, som på ett pedagogiskt sätt beskriver inlärning och träning av sök efter personer och föremål. Inlärningssättet er MÅLBILDSTRÄNING dvs inlärning med positiv förstärkning. Boken är skriven för såväl nybörjare som för mera kunniga hundägare.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Ta tøylene

Forfatter: Bo Tibblin
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 116
Pris: 135 kr.
ISBN: 8252916635

I denne boka finner du opplysninger som er nødvendige for å kunne gjennomføre dressurprogrammene til bronse-, sølv- og gullmerket. Om blant annet vendinger, volter, sjenkelvikning, trav, galopp, tempoveksling, holdt og rygging. 3. utg. 2000.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Tamrotter

Forfatter: Bulla, Gisela
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202202906

En oppslagsbok for alle rotteeiere og alle som vurderer å skaffe seg dette kjæledyret. I boka gis det svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, kommunikasjon og helse. I boka finnes det også forslag til lek og moro for å aktivisere rottene dine, og portretter av de vanligste tamrottene. Har register.  

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Teknologisk forlags store hundeleksikon

Forfatter: Adlercreutz, Carl-Johan
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 442
Pris: 389 kr.
ISBN: 8251204267

Her finnes opplysninger om omkring 400 hunderaser: hjemland, rasehistorie, bruksområde, standard og gruppeplassering. Dessuten gis opplysninger om hundeorganisasjoner, rasenes opprinnelse, kynologiske begrep, pels, farger m.m. Med raseregister,litteraturliste og adresseregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

The Book of the Greyhound

Forfatter: Sue LeMieux
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider:
Pris: kr.
ISBN: 0793805104

Det finnes en usedvanlig informativ relativt nyutgitt bok på engelsk som alle interesserte burde få vite om, nemlig Sue LeMieux´: The book of the greyhound" utgitt på T.F.H publications Inc.

På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

The Complete Aquarium

Forfatter: Peter W. Scott
Målform: Engelsk
Forlag: Penguin Books
Antall sider: 192
Pris: 167 kr.
ISBN: 0751304271

The Complete Aquarium presents a systematic guide to aquariums based on freshwater and marine environments from all over the world. Clear, step-by-step instructions will guide you through planning, building, stocking, and maintaining any type of aquatic environment -- as well as an extensive practical guide to building and designing 16 diverse aquariums. Fully illustrated throughout with specially commissioned photographs and artwork, Complete Aquarium provides an informative catalog of aquarium fishes and their habitats.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

The ferret and ferreting handbook

Forfatter: McKay, James
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 144
Pris: 209 kr.
ISBN: 1852237724

Aimed at all ferret enthusiasts, this instructional handbook covers stock selection, housing, feeding, breeding and working. Both rabbiting and ratting are discussed in detail, including choice of equipment and how to keep within the law. The book ends with a selection of rabbit recipes.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

The Power of Positive Dog Training

Forfatter: Pat Miller
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 242
Pris: 329 kr.
ISBN: 0764536095

Demonstrates how you can train your dog, have fun, and build a lasting relationship at the same time. Walk away from punishment-based training methods and learn how you can reward your dog to obtain and reinforce the behaviors you could only dream about achieving. When you apply the training methods in this book and follow the unique six-week training program, your dog will learn to think and to choose proper behavior. You and your dog can become an unbeatable team, capable of addressing any challenge you may encounter.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

The way of the horse

Forfatter: Kidd, Jane
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 208
Pris: 255 kr.
ISBN: 1860541755

How to See the World Through his Eyes. This book helps us understand these majestic animals. Explores the natural behaviour of horses, explaining their survival in the wild, and how, even though domesticated, many of these instincts, reactions and rituals persist. It answers questions such as how do they sleep, why they spook, how they react to touch and why they have stable vices.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Think Like a Cat

Forfatter: Pam Johnson-Bennett
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 413
Pris: 153 kr.
ISBN: 0140288546

- How to Raise a Well-Adjusted Cat--Not a Sour Puss  
 
Think it's impossible to train a cat? Think again! Yes, you can learn to understand your cat. No, cats are not always aloof. No, they don't ruin furniture out of spite. Most often feline "misbehavior" is the result of owners not understanding their cat's needs. In this comprehensive book that takes readers through every step of cat ownership, Pam Johnson-Bennett helps you understand the instincts that determine feline behavior, positive and negative. An authoritative resource for cat owners of all stripes, Think Like a Cat covers everything from where to get a kitten to choosing a vet; from basic health care to treating more serious medical problems; from selecting an irresistible scratching post to avoiding litter box problems. A seasoned therapist and former veterinary technician, Johnson-Bennett offers welcome advice in a straightforward manner that will help cats--and their owners--share a happy, healthy life together.

På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Tigeren i katten din

Forfatter: Alderton, David
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 144
Pris: 264 kr.
ISBN: 8251617332

Boken tar for seg alle sider ved kattens utvikling, inkludert helse, pelsstell, domestisering, anatomi mm. Utgangspunktet er kjennskap til de ville kattedyrenes oppførsel i naturen. Har stikkordregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Trening av problemhunder

Forfatter: Ernst Evensen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 112
Pris: 248 kr.
ISBN: 8252925499

Alle hundeeiere drømmer om en harmonisk hund. En hund som er lydig, ikke drar i båndet, ikke bjeffer unødig, ikke er aggressivt mot hunder eller mennesker... Denne boka viser på en lettfattelig og instruktiv måte hvordan små eller store problemer kan trenes bort.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Tropical Freshwater Aquarium Fish A to Z

Forfatter: Ulrich Schliewen
Målform: Engelsk
Forlag: Barron's Educational
Antall sider: 256
Pris: 135 kr.
ISBN: 9780764130564

Literally hundreds of different tropical freshwater fish are shown in vivid color photos and described for aquarium hobbyists. Readers will also find information on general aquarium maintenance. More than 300 color photos. Titles in the "Compass Guides" series are handsome and practical quick-reference sources for pet owners, pet fanciers, and aquarium and terrarium hobbyists. Books feature brief descriptive profiles of their subject animals, each profile consisting of a color photo, the animals place of origin, its basic housing and feeding needs, and its physical traits and temperament. In addition to the profiles, each "Compass Guide" also contains general information on animal species and their families. 200-to-300 color photos and index.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.com kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!
På Amazon.de kan du lese mer og bestille!

Tråkk ikke hunden på hårene

Forfatter: Grete Kvelstad
Målform: Bokmål
Forlag: Darijo
Antall sider: 58
Pris: 125 kr.
ISBN: 9788299735001

En sann historie om hunden Richi (japansk shiba) og den 12 år gamle katten Johannes. Richi er snart 4 år, og det ble til tider ville tilstander, da hun ankom sitt nye hjem på Senja, i Troms. Det er Richi som "forteller"... Morsomt illustrert med tegninger.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

TTouch og TTEAM

Forfatter: Linda Tellington-Jones
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 64
Pris: 298 kr.
ISBN: 8252929907

TTouch og TTEAM – massasje og bakkeøvelser for hest  
Endelig kommer en gjennomillustrert guide til Linda Tellington-Jones' berømte TTouch og TTEAM-øvelser for hester på norsk! Dette er boka for alle som ønsker å styrke hesten både fysisk og psykisk.  
 
TTouch (Tellington Touch) er en serie sirkulære bevegelser du gjør med hender og fingerer på kroppen til hesten. Dette fjerner spenninger og øker hestens oppmerksomhet. TTEAM (Tellington-Touch Equine Awareness Method) er bakkeøvelser som brukes for å løse atferdsproblemer og fysiske problemer hos hesten. Øvelsene øker også innlæringsevnen ved å forbedre balansen og koordinasjonen til hesten.  
 
Boka gir klare og tydelige instruksjoner, trinn for trinn, og alle øvelsene er illustrert med bilder. Dette gjør deg i stand til å lære Lindas revolusjonerende metoder og bruke dem på din egen hest. Både bevegelsene og øvelsene bedrer hestens velbefinnende og prestasjoner.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Tävlingslydnad 1

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 190
Pris: 225 kr.
ISBN: 9188008282

Boken TÄVLINGSLYDNAD 1 handlar om precisionsinriktad träning för tävling eller social aktivering. Boken är lämplig att använda i kursverksamhet. Den beskriver detaljerat hur hundägaren efter den grundläggande allmänlydnadsträningen kan vidareutbilda sig själv och hunden till ett tävlingsekipage - om man så vill.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Tävlingslydnad 2

Forfatter: Inki Sjösten
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 134
Pris: 225 kr.
ISBN: 9188008037

TÄVLINGSLYDNAD 2 handlar om precisionsinriktad träning för tävling i Lydnadsklass III och Elit. Boken är lämplig att använda i kursverksamhet. Den beskriver detaljerat hur hundägaren efter den grundläggande tävlingslydnadsträningen kan vidareutbilda sig själv och hunden till ett tävlingsekipage på allt högre nivå.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Ulv i Norge

Forfatter: Unsgård & Vigerstøl
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 224
Pris: 398 kr.
ISBN: 8252922872

Historie, eventyr og film om og med ulver har satt tydelige spor etter seg i bevisstheten hos både byfolk og bønder. Alle har vi et følelsesmessig forhold til ulven, følelser som stadig pregerrovdyrdebattene i mediene. Men hva vet vi egentlig om ulven? Boka "Ulv i Norge" formidler kunnskap om dette fascinerende dyret gjennom hovedkapitlene Ulven som art, Ulver og hunder, Ulven kommer tilbake, Ulv i sagn og skrift, jakt og fangts av ulv, Ulveområder fra oldtid til i dag, Ulv i forvaltningen og Ulv i rettslokalet.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Ulven i hunden din

Forfatter: Alderton, David
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 144
Pris: 264 kr.
ISBN: 8251617367

Boken tar for seg alle sider ved hundens utvikling, inkludert helse, pelsstell, domestisering, anatomi mm. Utgangspunktet er kjennskap til de ville ulvenes oppførsel i naturen. Har stikkordregister.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Undulater

Forfatter: Immanuel Birmelin
Målform: Bokmål
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 139 kr.
ISBN: 8202181682

En ypperlig oppslagsbok for alle som allerede har eller vurderer å anskaffe en undulat. Boken gir råd og svar på de fleste spørsmål i forbindelse med anskaffelse og tilvenning, fôring, atferd og aktivitet, forplantning og helse, dressur, oppdragelse og den daglige omsorg for det nye familiemedlemmet.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Unghester

Forfatter: Ingrid Andersson, Charlie Lindberg
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 144
Pris: 298 kr.
ISBN: 9788252924503

Tar for seg håndtering, innkjøring /-ridning, treningsfysiologi og treningstips fra føllstadiet fram til hesten er voksen (ca.5 år). Målet er en sterk og holdbar voksen hest. Rikt illustrert med fargefotografier. Samlet informasjon om fôring, stell og sykdom og helse. Unghester er en uunnværlig bok for alle som driver med oppdrett og utdanning av hester! Oversatt av Hege Cecilie Bjørnstad. Tilpasset norske forhold av veterinær Torunn Knævelsrud. Utgitt i samarbeid med Norges Rytterforbund.  
 
FOR FØRSTE GANG ER all informasjon om utviklingen fra føll til unghest samlet! Her finner du stoff om hvordan føllet utvikler seg og faglige råd fra veterinæren omkring oppfølging av hestens helse og sykdommer. Målet er en sterk og holdbar voksen hest. Boken går derfor grundig inn på rett håndtering, innridning og trening av unghester for å oppnå dette. CHARLIE LINDBERG er erfaren hesteveterinær og oppdretter. Her deler han sine kunnskaper med oss om hvordan hester utvikles og hvordan treningen virker inn på unghestens kropp. INGRID ANDERSSON har som fagpressejournalist skrevet omfattende artikler om hestepsykologi, kondisjonstrening, mv. Fotograf MARIE PAULSSON-BERTMAR har tatt de instruktive bildene. UNGHESTER er en uunnværlig bok for alle som driver med oppdrett og utdanning av hester!

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Unghunden

Forfatter: Mickie Gustafson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 138
Pris: 225 kr.
ISBN: 9127353249

Unghundtiden er kanskje den viktigste perioden i hunden liv. Da formes personligheten og hunden lærer for livet. Forfatteren deler i denne boken sine erfaringer som hundekonsult og humanpsykolog. Hun gir forslag til hverdagstrening, og tar også opp problemadferd og stress.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Uppfödarboken

Forfatter: Bitte Lind
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 110
Pris: 259 kr.
ISBN: 9170552959

Uppfödarboken ger en bred och övergripande bild av allt man behöver veta för att föda upp hundvalpar på bästa sätt — oavsett om det gäller en enstaka valpkull eller om det handlar om kommersiell uppfödning. Uppfödarboken är en oumbärlig guide för alla som föder upp valpar!

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Uppslagsbok i hundpsykologi

Forfatter: Astrid Indrebø
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 207
Pris: 225 kr.
ISBN: 9153422317

Ny bestselger fra Anders Hallgren! I denne etterlengtede boken forklarer han ca. 1000 ord og begreper fra hundepsykologien. Boken er glimrende som oppslagsbok, men ikke bare det. Når du først har begynt å lese greier du ikke å stoppe. I tillegg til å forklare ord og uttrykk får du mange gode råd om hundetrening med på kjøpet mens du leser.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Urmastyx & Butterfly Agamids

Forfatter: Jerry G. Walls
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 158 kr.
ISBN: 079382074X

Detter er den beste boken om arten Uromastyx på markedet. Denne tar detaljert for seg hvordan holde denne arten i fangenskap + hvordan dens naturlige omgivelser er. Her er det MYe bra info og hente + mange bra fargebilder.

På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Valpen - om kärleksfull valpuppfostran

Forfatter: Mickie Gustafson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 160
Pris: 225 kr.
ISBN: 9127350800

I denne boka får du vite hvordan du med varsom og kjærlighetsfull håndtering kan få valpen til å utvikle seg til en egen og unik personlighet, takket være et minimum av krav og straff. Mickie Gustafson snur opp ned på mange fastlåste forestillinger om hvordan valper skal oppdras. Meget interessant for nye hundeeiere, oppdrettere og andre som har med valper å gjøre.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Valpen din vokser

Forfatter: Aarkvisla, Rolf Th.
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 132
Pris: 164 kr.
ISBN: 8252924808

Boken tar for seg valpens tilblivelse og hele perioden frem til en ferdig `formet` unghund. Boken legger særlig vekt på å forme valper og unghunder til sosiale og veltilpassede individer basert på artens mulighet for tilpasning til menneske og miljø.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Valpeskolen : en god start på et hundeliv

Forfatter: Viviane Theby
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 153
Pris: 298 kr.
ISBN: 8252929117

Boka viser hvordan du skal finne den riktige valpen, den redegjør for valpens utviklingsfaser, valpen i det nye hjemmet, valpedressur, og tar opp problemer som kan oppstå. CD-en inneholder 12 lyder som skal gjøre det enklere for valpen å venne seg til omgivelsene. © FS Informasjonstjenester

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Valpningsboken

Forfatter: Anne-Sofie Lagerstedt
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 110
Pris: 239 kr.
ISBN: 9170552959

Valpningsboken - hundens fertilitet, fortplantning och könsorganens sjukdomar beskriver löpning, parning, dräktighet och valpning samt de vanligaste sjukdomarna i könsorganen hos både tik och hanhund. Boken ger också en anatomisk översikt, då det är betydligt lättare att förstå hur en defekt eller sjukdom påverkar hunden om man vet hur djuret ser ut även inuti kroppen. En viktig och oumbärlig bok för både hanhunds- och tikägare som låter sina hundar fortplanta sig.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Veterinærmedisin

Forfatter: Are Thoresen
Målform: Norsk
Forlag:
Antall sider: 620
Pris: 698 kr.
ISBN: 8299417244

Komplementære og alternative metoder. Denne boka tar for seg hvordan alternative terapimetoder som akupunktur, homöopati, uter, kiropraktikk, neuralterapi mm. kan integreres i veterinærmedisinen. Dette er en bok både for leg og lærd, for dyreeiere og andre medisinsk interesserte. Forfatteren, veterinær Are Thoresen, har selv praktisert disse metodene på tusenvis av dyr siden 1977.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!
På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Vi skal ha hund

Forfatter: Ingrid Tapper
Målform: Bokmål
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 117
Pris: 299 kr.
ISBN: 8203232558

Omtale:  
Denne boken gir tips og råd på veien for den nybakte hundeeieren, og dessuten beskrivelse av valpens fysiske utvikling fra unnfangelse til voksen alder. Hvert kapittel i boken innledes med et kort utdrag fra en dagbok, der forfatterens egen hunds utvikling, samt hennes egne tanker avspeiler seg. Med litteraturliste. © FS Informasjonstjenester  
 
Utgivers omtale:  
Denne boken gir verdifulle tips og råd til den nybakte hundeeieren og beskriver dessuten valpens fysiske utvikling fra unnfangelse til voksen alder. Som kommende eier av valp er det mange ting man må ta stilling til allerede før valpen er født. Hvilken rase passer best og hvilken oppfostring? Hvert kapittel i boken innledes med et kort utdrag fra en dagbok, der forfatteren forteller om sin egen hunds utvikling samt om sine tanker, følelser og forventninger. Her vil enhver hundeeier kjenne seg igjen - og lære av erfaringene!  
 
Dette er boken for den kommende og nybakte valpeeiere og for kursholdere.  
* Valg av rase og valp  
* Stell av valpen  
* Utviklingsfaser  
* Kjønnsmodning  
* Trening  
* Problemvalpen  
* Krav og ønsker, kjærlighet og vennskap

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Våre hester – historikk, raser, sport og stell

Forfatter: Deborah Frowen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 192
Pris: 325 kr.
ISBN: 8252927211

Stor og vakker bok med vekt på historikk, raser og hestesport verden over. Omfatter også stell, handtering, helse og atferd hos hester samt tips ved kjøp av hest. Egen ordforklaring over ord og uttrykk som brukes innen hestesport. Oversatt av Torunn Knævelsrud.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Våre hunder - raser, stell og bruk

Forfatter: Sarah Whitehead
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 192
Pris: 342 kr.
ISBN: 8252927238

Stor og påkostet referansebok om hundens utvikling, egenskaper og raser. Boken har også med stell, helse og atferdstrening samt tips om de forskjellige rasenes egenskaper.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Water Dragons, Sailfin Lizards and Basilisks

Forfatter: John Coborn
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 64
Pris: 89 kr.
ISBN: 0793802814

Dette er enda et 'must have' hvis du har en Vannagam, baselisk eller sailfin. Denne boken er anbefalt hvis du har noen av disse dyrene i fangenskap.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Amazon.co.uk kan du lese mer og bestille!

Why Does My Cat...?

Forfatter: Sarah Heath
Målform: Engelsk
Forlag:
Antall sider: 224
Pris: 137 kr.
ISBN: 0285635492

Meget lærerik bok om problemadferd hos katt skrevet av en adferdsterapeut. Bruker eksempler for å skissere løsningsforslag. Og ikke minst forklarer den hvorfor slik problemadferd oppstår.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!

Ännu Mera Agility

Forfatter: Marie Hansson
Målform: Svensk
Forlag:
Antall sider: 200
Pris: 225 kr.
ISBN: 9187652307

Dette er boka for mer erfarne agilityutøvere. Det er boka for deg som ønsker å utvikle agilityhunden din så langt som overhodet mulig. Boka holder deg oppdatert på det siste innen agilitytrening og anbefales på det varmeste for alle aktive utøvere.

På Canis.no kan du lese mer og bestille!

Økologisk husdyrhald

Forfatter: I. Olesen, T. Strøm og V. Lund
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider:
Pris: 524 kr.
ISBN: 8252923070

Kapitel der historie, avl, helse, sjukdom, atferd og foredling vert drøfta i eit økologisk perspektiv. Eigne kapitel på storfe, sau, geit, gris, fjørfe og hest. Her tar ein opp mellom anna produksjon, fôring og sjukdomar hos dei ulike dyreslaga. 

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Å lese hestens personlighet

Forfatter: Linda Tellington Jones
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 184
Pris: 299 kr.
ISBN: 8252925189

En ny forfatter for det norske markedet: Linda Tellington Jones er en internasjonalt anerkjent hesteekspert, som her viser hvordan du kan analysere ytre trekk og egenskaper for å bestemme hestens personlighet, vist gjennom 151 s/h bilder og 136 strektegninger. Det viktigste budskapet er imidlertid hvordan du kan utvikle et ditt forhold til hesten. Oversatt av Tonje E. Roeim.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Å snakke med hester

Forfatter: Henry Blake
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 157
Pris: 299 kr.
ISBN: 8252924565

Fascinerende lesning om hest og kommunikasjon basert på 40 års forskning, presentert med varme og humor. Forfatteren øser av sine erfaringer og gir en grundig innføring i hesters atferd, språk og individualisme. En bok du må lese! Oversatt av Torunn Knævelsrud.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Å tenke som hester

Forfatter: Henry Blake
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 186
Pris: 299 kr.
ISBN: 8252925472

Landbruksforlaget ga ut "Å snakke med hester" av samme forfatter i fjor. Det ble en suksess! Derfor presenterer vi nå bok nummer 2 av samme forfatter. En utrolig bok som vil hjelpe deg å få til virkelig god kommunikasjon med hesten din. Din hestekunnskap vil bli enda bedre fordi du og hesten din vil samhandle på en måte basert på hestens naturlige instinkter. Bruker du dette til å få hesten til å ønske å gjøre det du vil har du kommet langt! Oversatt av Tonje E. Roeim.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Klikk her for å se oversikten over bøker om hest.

Vet du om en bok som bør være med i denne oversikten?
Legg til en bokomtale!

Klikk her for å komme tilbake til boksiden.

Flere bøker finner du i disse online bokhandlene:

Bokkilden.no Amazon.com Amazon.co.uk Amazon.de

Liste med alle dyrebok - dyrebøker - dyrebøkene

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
GRÅTASS
Annonsering på Dyrenett.no
MinHestebutikk.no - utstyr til hest og rytter
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2007. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.
En del av Dyr og Media AS. Samarbeidspartner: Nettakvariet.no. Besøk også vårt forum.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Ganger, Fisk