Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hund Bøker

Landbruksforlaget

Bedre forståelse – om hundens psyke og behov

Forfatter: Elsa Flint
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 128
Pris: 268 kr.
ISBN: 9788252929256

Bedre forståelse er rettet mot hundeeiere som ønsker økt innsikt og forståelse i hundens psykologi, instinkter og behov, og på den måten legge grunnlaget for et harmonisk hundehold.  
 
Boken gir en forståelig innføring i hva som påvirker atferden og hvordan hunder kommuniserer med hverandre og mennesker. Bedre forståelse hjelper deg i valg av rase, gir råd om hundetrening og råd om behandling av eventuelle atferdsproblemer. Dette inkluderer overdreven bjeffing, rømming, redsler og fobier, separasjonsangst, tvangsnevroser og aggresjon. Boken inneholder også et kapittel om den eldre hunden. Her får du økt forståelse for de fysiologiske endringene som inntrer, og hvordan og hvorfor atferden endrer seg når hunden blir eldre. Kapitlet presenterer ulike muligheter for å sikre at hunden får en verdig og meningsfull alderdom som både hund og eier kan ha glede av.  
 
Bedre forståelse vil tilføre eksisterende hundeeiere en økt forståelse for hunden, og legge forholdene til rette for et samliv preget av mindre konflikter og mer harmoni. Boken vil også hjelpe uerfarne hundeeiere til å velge riktig rase, og ta riktige valg i oppdragelsen av hunden.  
 
Boken er skrevet av Elsa Flint. Hun er veterinær og har spesialisert seg på atferdszoologi og atferdsmedisin.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Anmeldelse: Et ”must” for alle hundeeiere

Skrevet av Lene Steiro

Introduksjon  
Hunder og mennesker har hatt et samhold i mange tusen år. Hunden blir ikke kalt menneskets beste venn helt uten grunn. Hundens evne til å tilpasse seg våre vaner og formidle kjærlighet er hovedårsakene til det gjensidige vennskapet mellom oss og den. Men et slikt forhold krever også noe av oss, at vi kjenner vår venn og lærer å forstå dens språk. På baksiden av denne boken står det: ”Med innsikt og forståelse kan vi skape et sunt og positivt hundehold”. Og Bedre forståelse prøver nettopp det: Å lære oss å forstå hvorfor hunden gjør som den gjør.  
 
Layout  
Boken er trykket i et stort format, som gjør at den er veldig oversiktelig og lettlest. Den har flotte bilder, som stort sett alltid passer til teksten. Bakerst i boken finnes en ordliste, hvor en del ord og uttrykk blir forklart, men den er litt mangelfull.  
 
Innhold  
Bedre forståelse er konsentrert rundt temaet hundens psyke. Alle fasene av et hundehold, fra valg av rase til alderdom, blir dekket. Forfatteren gjør et stort nummer av at det er atferden, og ikke ytre skjønnhet, som skal være avgjørende for hvilken hund man velger. Boken forteller hvordan man bør gå fram for å velge den hunden som passer ens livsstil best. Den lærer også om hvordan man best skal unngå de vanligste feilene under oppdragelsen av hunden, slik at både den og dens forhold til eieren blir mest mulig harmonisk. Skulle man allikevel være uheldig, og hunden har fått et atferdsproblem, så kan man i denne boken få mye hjelp. Den går i dybden på veldig mange av de problemene som kan oppstå, og tar for seg mulige årsaker, både fysiologiske og psykiske. I tillegg brukes det eksempler fra virkeligheten, som omhandler hunder forfatteren selv har hatt til behandling. Dette gjør at man lettere forstår hva som menes, og er noe av det som gjør at jeg liker denne boken så godt. Skal jeg lete etter noe negativt, så brukes det en del faguttrykk som de fleste av oss ikke er så kjent med fra før, og som mangler forklaring i ordlisten bakerst i boken.  
 
Konklusjon  
En bok om hundens psyke og behov burde vært obligatorisk for alle fremtidige og eksiterende hundeeiere. Bedre forståelse er en bok jeg absolutt kan anbefale for å lære om hva hunden tenker og føler. Dette er en av de beste, om ikke den aller beste, bøkene om dyreatferd jeg har lest.

Karakter: 6 av 6.

Klikk her for å se oversikten over bøker om hund.

Vet du om en bok som bør være med i denne oversikten?
Legg til en bokomtale!

Klikk her for å komme tilbake til boksiden.

Flere bøker finner du i disse online bokhandlene:

Bokkilden.no Amazon.com Amazon.co.uk Amazon.de

bokkilden.no - billige bøker på nett

Liste med alle dyrebok - dyrebøker - dyrebøkene

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter