Dyrenett.no
Dyrebutikker Andre Nettbutikker Andre Smådyrklinikker Andre Produkter Andre Oppdrettere Andre
Andre-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Andre Bøker

Landbruksforlaget

Hønsehold i hagen

Forfatter: Steen Larsen
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 96
Pris: 249 kr.
ISBN: 9788252928440

Hønsehold i hagen tar for seg:  
* ulike raser  
* frittgående høns  
* sykdommer  
* hønsegården  
* atferd  
* fôring  
* avliving og slakting  
 
Høner er rekreasjon og hobby, de gir oss selskap, egg og kjøtt. Hønene lærer oss om naturen og gjør at vi bedre forstår atferden til dyrene rundt oss. De er kloke og selskapssyke, selvstendige og uredde. Men kanskje tror du hønsehold er vanskelig, at det lukter vondt og båker? Denne boka avkrefter myter og gjør deg i stand til å holde høner i fred og fordragelighet på selv den minste grønne flekk. Ti minutters arbeid hver dag er alt som kreves.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Anmeldelse: Lærerik, men brutal

Skrevet av Lene Steiro

Introduksjon  
Å ha høner i hagen er ikke noe de fleste av oss har vurdert. Hovedgrunnen til det er vel fordi vi forbinder høns med gårdsbruk, og at det har egentlig ikke ramlet oss inn å ha høner i et boligfelt. Denne boken forteller at vi kan ha høns som kjæledyr. Alt vi trenger er en hageflekk og litt snekring. Så enkelt er det nok ikke, men boken tar for seg de ulike tingene man må tenke over, samt en del praktiske løsninger.  
Forfatteren er dansk, og på baksiden av boken står følgende: ”Forfatteren har levd med høns i mange år. Boken bærer preg av hans kjærlighet og respekt for høns som kjæledyr og medhjelpere i hagen. Men samtidig har han et nøkternt forhold til hønsehold. Ei høne skal legge egg for så til slutt å havne i gryta. Og er hun ikke ei skikkelig høne, så havner hun der med en gang. Så det gjelder å oppføre seg!”  
 
Layout  
Boken er lagt opp på en bra og logisk måte, men noen unntak. Det refereres stadig til temaer som først tas opp senere i boken, uten å nevne sidetall eller gi noen videre forklaring. Det kan være litt irriterende å måtte lete opp svar på begreper. Bildene som er brukt er av god kvalitet, og passer fint til teksten på siden hvert bilde står, noe som hjelper en forstå bedre hva teksten prøver å forklare. Stort pluss for flotte arbeidstegninger til bygging av ulike hønsehus.  
 
Innhold  
Dette er en bok for voksne, og man bør ikke være spesielt sentimental når det gjelder sine kjæledyr. Innholdsmessig er boken god, med godt forklarte temaer. De forskjellige delene av et hønsehold er beskrevet i detalj, og personlig likte jeg veldig godt kapittelet om kyllinger og deres utvikling. Bruken av detaljer er mange steder gjort veldig bra, men enkelte steder har det blitt altfor mye av det ”gode”. Forfatteren gir inntrykk av et kynisk og følelseskaldt forhold til sine høns. Min oppfatning er at boken skal være en innføring i å ha høns som kjæledyr, med de frynsegodene det fører med seg, og da burde det vært tatt hensyn til folks kjærlighet til sine dyr. Kommentarer som ”får man ikke pass i ferien, er det ikke det store tapet å slakte slike høns (tidligere burhøns).”, ”Blir du lei av å se på dem, er det alltids plass i gryta.” og ”… bør fortest mulig kappes hodet av.”, burde vært spart, eller i det minste vært formulert mindre brutalt.  
ADVARSEL! Føler jeg må advare om kapittelet som omhandler slakting, som er det siste i boken. Slakteprosessen er beskrevet ned til den minste detalj, og bør unngåes av følsomme lesere. Det er modig gjort å omtale et såpass følsomt tema, og forfatteren skal ha skryt for å ha klart å gjøre det på en smakelig og hensynsfull måte.  
 
Konklusjon  
Hvis man først og fremst er ute etter å ha høner som matkilde, og ikke som kjæledyr, er dette en veldig god bok. Detaljbeskrivelsen gjør at man kan klare det meste selv, og den fungerer godt som oppslagsverk. Vil man derimot ha høns for selskaps skyld, kan denne boken fort bli for brutal. Personlig tok jeg meg nær av slike sleivspark som beskrevet over, men informasjonen er god, og jeg har lært mye om høns.

Karakter: 4 av 6.

Klikk her for å se oversikten over bøker om andre.

Vet du om en bok som bør være med i denne oversikten?
Legg til en bokomtale!

Klikk her for å komme tilbake til boksiden.

Flere bøker finner du i disse online bokhandlene:

Bokkilden.no Amazon.com Amazon.co.uk Amazon.de

bokkilden.no - billige bøker på nett

Liste med alle dyrebok - dyrebøker - dyrebøkene

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om andre.
De siste annonsene:
Ielts-sertifikat, toefl, ...

Artikler
Bøker
Linker
Det er 295 linker om andre.
De siste linkene:
KULIV
KULIV
KULIV
Chihuahuaforum
Bergseng

Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter