Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Løs mave

Jeg beklager hvis denne hendvendelsen kommer for andre gang,forsøkte å sende en på fredag men tror at det ikke gikk. Vel min kastrerte hannkatt har problemer med tarmen/maven. Han har løs avføring (som tynn grøt)pluss litt gass, men det er nok ikke diare for det går et par timer etter at han har spist før det kommer noe. Problemet begynte smått i 98, men da var det mer i kortere perioder (etter at vi hadde passet en perser katt med løs mave. Han hadde da som regel bare ikke helt hard normal avføring. I mai 2000 fikk han en penselinkur og da braket det løs. Jeg begynte med et spesialfor for maveproblemer/løs mave som var ganske nytt på markedet da, han gikk på det i ca 5 måneder. Han fikk også en pasta på sprøyte som jeg gav ham i munnen i ca 6 dager. Dette hjalp svert lite, han har fått ormekur to ganger i året (utekatt).Han var ute og sloss i fjor høst og måtte til dyrlegen (verk i såret) fikk penselin, som jeg begynte å gi ham , men avsluttet før jeg var ferdig(veldig dumt, man skal ikke avslutte slik, har dette forårsaket skade?) Ellers har han vært ute og sloss og jeg har reparert ham et par ganger selv (dyrt med dyrlege). Jeg gav ham yogert, det hjalp veldig, (helt hard)men gikk over og våtfor (Wiskas) fungerer bra en stund Han kom fra dyrebeskyttelsen i 96, hadde ikke problemer med mave da, men kan ha pådratt seg noe mens han gikk gatelangs. Sokrates elsker livet, leker og spretter og koser seg, berer ikke preg av den løse maven bortsett fra at han har gått ned noen kilo, bra (fra 8 til 5)Han blir sår bak (sårsalve), men jeg tenker på tarmen hans, han virker bekymret etter at han har vært på do og jeg skjønner at har litt vondt da. Kan det bli mye syre for tarmen, en sjelden gang er avføringen gulaktig og da ser det ut som han har det vondt. Skal jeg gi ham noe mot syre, ta vare på den stakkars tarmen. Jeg har begynt å pusse tennene hans med tannkrem for katt og en kort periode har jeg gitt ham Kattemalt.

Skrevet av : Randi Kjærnet, 26.03.2001.

Heidi svarer:

Hei Randi  
 
Spørsmålet ble besvart på dyrenett 23.03.01 - sjekk forumet! :)  
 
Det kan hende at katten din har en bakterie-infeksjon i tarmen, eller en form for fórallergi. Dette kan din faste veterinær gi deg mer opplysninger om - ettersom han/hun kjenner pasienten mye bedre enn meg. Diskuter saken!  
 
Det finnes fór for ømtålelige mager, og for en katt som har mye diare - vil det sannsynligvis være bra å gi endel kokt ris.  
Hm - men katter kan være svært sære mhp. matvaner :)  
 
Ettersom du ikke har oppgitt hva den får til vanlig, blir det vanskelig for meg å gi videre råd - men dette er også noe du kan diskutere med din faste veterinær. Når du betaler for privat- konsultasjoner, har du også rett til oppfølging og videre råd.  
 
Ja, jeg vet at det er dyrt å gå til veterinær, det er derfor man råder dyreeiere til å ta forsikring OG til å kjøre årlig revaksinasjon OG til årlig markkur-behandling. Dette gjør at sannsynligheten for sykdom går ned.  
 
Nei, syrenøytraliserende tabletter for mennesker skal en katt IKKE ha - dette kan virke mot sin hensikt og bare gjøre vondt verre. Man skal ikke behandle uten å vite årsak, og dyr har egne legemidler som er spesialtilpasset dem.  
 
Hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter