Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

På kattepensjonat eller hjemme

Vi har to puser, en hann og en hun, søsken. De er veldig knyttet til oss, og vi til dem. De lever med i vårt liv, går og legger seg sammen med oss, kommer når vi roper o.s.v. På sommer halvåret har vi kjellerdør og vindu i kjelleren åpent, så de kan gå ut og inn når vi er på jobb. Sånn har vi også gjort det de få gangene vi har vært bortreist, det har vært en langhelg det lengste, men svoger og svigerinne har gitt de mat hver dag. De har selv en kastrert hannkatt og bor like ved oss. Vår Svarteper er kastrert, og Nøste har fått P-piller til nå, men jeg skal få time til henne snart og sterilisere henne. En gang jeg kom hjem fra jobb og kjellervinduet hadde stått åpent, satt "naboen" på kjøkken bordet og Svarteper under. Han gjorde ikke noe før jeg jaget ut naboen, da skulle han også gjøre det.  
Jeg skriver såpass mye før spørsmålet, for vi har så mange for og imot dette. Vi skal nemlig besøke vår sønn og svigerdatter i Florida fra 23.april til 8 mai. Svoger og svigerinne har sagt de kan komme og gi pusene mat hver dag, så kan vi ha kjeller vinduet åpent. Jeg har også undersøkt dette med pensjonat. Det er ikke pengene som skal avgjøre det, men vi trenger et råd om hvor det er best for pusene og være. Jeg heller mot at de tross alt har det bedre hjemme. De har kjørt bil kun en gang hver, Svarteper når han ble kastrert i 98, og Nøste i våres når hun fikk operert vekk en melkekjertel. Svarteper er i tillegg en liten reddhare, en sart sjel kan man si.  
Håper du har et godt råd og gi oss, vi vil jo at de skal ha det best mulig. Det jeg er mest redd for, er at de skal begynne og vandre og lete etter oss.  
Vennlig hilsen Liv Bjørnstad, Trysil

Skrevet av : Liv Bjørnstad, 05.02.2001.

Heidi svarer:

Hei Liv!  
 
Fint du planlegger dette i god tid.  
 
Jeg synes du skal angripe saken fra 2 vinkler;  
 
1. Dra å besøk kattepensjonatet. Finn ut hvordan forholdene er der (renslighet, omsorg, omgang med folk, fóring, lufting osv.)  
Da har du unnagjort den biten.  
 
2. Når dere planlegger USA-turen i god tid, så kan dere også forberede kattene på dette. Inviter svoger og svigerinne over til dere så ofte som mulig - la dem gi kattene mat eller en godbit i ny og ne. Rett og slett for å knytte bånd OG gi kattene tid til å knytte seg til lukten deres, stemmene og disse menneskenes rutiner og oppførsel.  
 
Lys m.m. i huset kan dere sette på "timer'e" - slik at ting er mest mulig som vanlig hjemme hos dere. Slektningene deres kan også følge opp "populære ting", slik som musikk av og til - eller kokt sei på torsdag. Samarbeid med "katte-vaktene" slik at ting blir mest mulig normalt.  
 
Tren også kattene på at DERE faktisk kan være borte noen dager, men - at ALT er bra, tross alt. Reis bort noen timer, og kos litt med kattene når dere kommer hjem - men ikke lag oppstyr.  
Dyr har ikke helt det samme begrepet om tid som oss, men rutiner og trygge vaner er viktig - derfor synes JEG at hjemmet er det beste stedet for en pusekatt.  
 
Katter er ofte veldig stedbundne, og det finnes mange historier der katter går "hjem igjen" til sitt gamle hus - etter at familien har flyttet mange mil derifra.  
 
Kattevaktene bør ha en liste over vanlige gjøremål og prøve å tilpasse dette til egen hverdag og når de kan komme innom pusene - i tillegg bør de vite litt om helsemessig bakgrunn og ha nummeret til veterinær godt synlig på en fremtredende sted.  
De bør også kunne nå dere, enten via telefon eller e-mail - om noe skulle oppstå og de trenger råd eller å konferere med dere.  
 
Jeg tror borte kan være veldig bra - men at hjemme er best - hvis man tar endel forhåndsregler! Også med "kattevakter"!  
 
 
Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter