Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Hudsykdom?

Hei.  
Jeg har ei katt på 3 år. For to år siden begynte hun å få problemer. Hun begynte å klø seg i ansikt, og der hun kom til med klør og tenner. Der hun ikke kom til, panikkvasket hun seg. Hun fikk store sår i ansiktet og på halsen/nakke. Jeg var hos flere dyreleger men ingen fant ut hva det kunne være. Til slutt tok vi biopsi på henne.Mens vi ventet på svar ble hun frisk.Da hadde det gått ca en og en halv mnd. Hun gikk på kortison. De fant ingenting på biopsien. Det gikk et år. I sommer(juni) fikk hun det plutselig tilbake. Matlysst og kjælen var hun, men hun ville ikke være inne.Hun var så vidt inne og spiste så løp hun ut bokstavelig talt. Jeg dro til homeopat med henne og hun vart bedre men så fikk hun det tilbake etter 3 uker. Så dro jeg til dyrelegen med henne og de ga henne en parasittsprøyte. Den ble hun dårlig av så de måtte gi henne en kortisonsprøyte også. Hun var frisk i to uker, så vi trodde hun hadde hatt midd eller lignende. Men så fikk hun det tilbake igjen. Dyrelegen trodde det var kortisonsprøyta som gjorde at hun var fin en periode. Så vi begynte på kortisontabletter igjen. Vi fikk også en salve for å smøre på sårene. Nå har hun vært "fin" en lang periode men hun klør seg fortsatt. Hun har ikke store sår lenger men hun går og rister på hodet veldig ofte. Jeg leste noe om eosinofilt granulom, og fant ut at hun har symptomene på den sykdommen, men dyrelegen sier at det ikke er det.Er det ofte at en katt kan få denne sykdommen? Det virker som om hun reagerer på noe. Men jeg vet ikke hva. Som sagt så er hun bedre akkurat nå men jeg vet at hun kommer til å få det tilbake. Har prøvd allergidiett. Tenkte å ta en allergitest på henne men så fikk jeg høre at den ikke var så utbredt på katter.Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre lenger. Finnes det spesialister på katter i Norge? Håper du kan hjelpe meg.  
Vennlig hilsen Edel

Skrevet av : Edel Rasmussen, 06.01.2001.

Heidi svarer:

Hei Edel!  
 
Dette var en fin og omfattende sykehistorie. Jeg forstår at dette er et stadig tilbakevennende symptom, og at kortison- behandling er det eneste som foreløpig har hjulpet.  
 
Selv er jeg ikke "katte-ekspert" - til det er jeg alt for fersk i faget :), men jeg vil på det sterkeste anbefale deg å ta kontakt med Poliklinikken til Norges Veterinærhøgskole mellom kl. 9 og 15. Der jobber noen av Norges dyktigste spesialister innen smådyrmedisin, blant annet veterinærer som har spesial- utdannelse i hudsykdommer. Her tror jeg du vil få hjelp!  
Ring 22 96 45 00 og be om å få Poliklinikken eller institutt for smådyrsykdommer.  
 
Ut i fra det du selv forteller, så tror jeg allergi eller en form for hypersensitivitetsreaksjon er aktuell - da vil kortison dempe symptomene. Men, for å kunne behandle, må nok pus utredes nærmere.  
 
Lykke til - ta gjerne kontakt med oss på Dyrenett igjen, slik at vi hører hvordan det går med skogkatten din.  
 
Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter