Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Øye problem - Conjunctiva

Pus har medfødt øyeproblem som dyrlegen har diagnostisert til Conjunctiva. For å avbøte på problemet skal hun dryppes med cyclosporin øyedråper daglig (i tillegg til øyebadevann og Viscotears). MEN Pus liker ikke dråpene, det virker som om de svir veldig for hun kniper igjen øyet i timer etter behandlingen. Finnes det andre midler som kan brukes?? Andre behandlingsformer?? Hva med akupunktur eller andre alternative behandlingsformer??

Skrevet av : TS, 24.11.2000.

Heidi svarer:

Hei TS!  
 
Her kan jeg dessverre ikke hjelpe noe særlig.  
 
"Conjunctiva" er navn på en anatomisk struktur i øyet og ikke navn på en sykdom, men jeg skjønner av medisinene du nevner at det sannsynligvis dreier seg om en infeksjon.  
 
Hvis katten din reagerer på medisinene og i tillegg er vanskelig å medisinere, så SKAL du gi beskjed til behandlende veterinær.  
Hun/han er den nærmeste til å gi råd videre i saken, og selvfølgelig er behandlende veterinær SVÆRT interessert i at sin pasient skal bli frisk fortest mulig!  
Din faste veterinær så hvor alvorlig infeksjonen var i utgangs- punktet, ergo; vedkommende har en god formening om hvordan sykdommen skal takles videre...  
 
En katt vil normalt bli "fornærmet" når den får salve eller dråper på øyet, og knipereaksjonen kan være et tegn på ubehag grunnet "fremmedlegemet" (medisin i øyet) såvel som en ren smertereaksjon. Ta pus med til dyrlegen og drypp øyet der, så kan dere sammen diskutere og avgjøre om dere bør prøve et annet preparat! :) Jeg tror dette er den lureste ideen!  
 
Jo, det finnes mange måter å stimulere en katts immunforsvar når den slåss mot en infeksjon, riktig stell, fóring, minimalt med stress osv. - MEN - når man er igang med en medisinkur, så skal man ALLTID ta kuren ut. Ellers kan man gjøre vondt verre. Mange bakterier greier å bli resistente (motstandsdyktige) mot medisin fordi de bare fikk halv dose av det som var virkningsfull dose, så dette temaet er det viktig at du diskuterer med veterinæren din, både for egen og for kattens del OG for bekjempelse av infeksjonen.  
 
Sett i gang og still veterinæren spørsmål, slik du nettopp har gjort til meg - ha gjerne spørsmålene skrevet ned på forhånd. Da glemmer du ikke noe viktig på veterinærkontoret.  
 
Lykke til - TS - håper at du og Pus finner en medisin som virker og som er grei å bruke. En øyeinfeksjon er ikke grei, så den vil vi gjerne ha vekk fort! Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter