Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Katt og hund?

Jeg har to katter; en hunn på 1 år og en hann på 4 måneder. Om en drøy uke får vi en valp på 9 uker inn i huset. Han minste katten har allerede hilst på denne voffsen og leker og koser seg med den. Det bi er litt skeptiske til er hvordan frøkna på 1 år vil reagere. Vil hun bli sur og stikke av fra oss, eller tror du hun også vil bli vandt og venn med denne valpen? Det kan jo nevnes at når hankatten vår var liten og hadde søsknene sine var hun veldig sjalu og grinete på småpusene (hun er storesøster), men når resten av ungene ble gitt bort har hun tatt seg av han som ble igjen og leker (men også sloss) med han. Moren dems har vært forsvunnet i 2 måneder, det var derfor vi beholt gutten.  
Dette ble mye rot.....Håper du skjønner hva jeg lurer på.

Skrevet av : Maja, 14.09.2000.

Heidi svarer:

Hei Maja!  
 
Jada, jeg skjønner poenget.  
 
Selvfølgelig kan det bli tøffe dager, men både katter og hunder i huset. For å unngå de helt store konfrontasjonene som kan ende opp med reale slåsskamper og SKIKKELIG redde dyr i månedene fremover, så er det aller best å ta ting gradvis. Få gjerne med deg resten av familien på lag, slik at de skjønner alvoret i dette;  
Det er IKKE normalt for katter og hunder å kunne fungere sammen på et såpass lite areal som et hus er, så mye tid utendørs for både katter og hvalp er viktig. Først og fremst er det viktig at de hilser på hverandre i rolige omgivelser. Aller best er det om nykomlingen kan få et eget hundebur av åpen modell - slik at han kan slå seg til ro i sitt nye hjem og bli kjent med omgivelsene -samtidig som "hjemmekattene" kan få gå rundt ham og venne seg til lukten, de annerledes bevegelsene og lydene som han lager.  
 
Naturlig nysgjerrighet vil etterhvert gjøre at de hilser på hverandre snute mot snute eller inngår våpenhvile. Fint hvis dere er med dem de første gangene de møtes; oppmuntrer en nervøs og engstelig katt med trygg og glad stemme og roer ned en overivrig hvalp med litt streng og beroligende stemme.  
 
Hund og katt bør ikke være alene i samme rom de første månedene -det kan ende opp med besøk hos dyrlegen! Noe annet som er viktig er å holde disse "treningsmøtene" korte og positive - da får dyra en hyggelig erfaring og ting blir noe mindre skummelt neste gang! En annen ting er god plass; Hvis en katt vil bykse ut av hendene dine for å stikke av fra en ekkel situasjon, så la den gjøre dette. Hvis et dyr forhindres fra å kunne flykte, vil det sannsynligvis bli tvunget til å angripe - selv om det egentlig ikke ønsker denne løsningen.  
En redd hundevalp må også få lov til å gjemme hodet sitt, f.eks inne i gensereren eieren har på seg. Avbryt tilvennings-treningen - gi mye ros, og prøv igjen senere!  
 
Pass på å gi både hvalp og katter masse ros, god mat og oppmerksomhet i ukene som kommer. Da forstår alle at de er like velkommen - selv om situasjonen er forvirrende for alle parter den første tiden.

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter