Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Utslett

Hei  
Hunden min (Scott) har fått utslett over heile kroppen. Det er byller som inneholder noe "fyll" og som klør. Disse byllene kommer først bak med halen, så på nakken og under buken. Etterhvert sprer de seg over hele kroppen. Vi kjenner først noen klumper under huden, så klør han seg på de og det går hull. De varierer i størrelse. Frisøren hannes sier det er medfødt eksem, dyreforforhandleren meiner at det kan være for mye proteiner i maten (men da eg fortalte at jeg hadde kjøpt maten hos han trodde han at det ikke kunne stemme), dyrlegen kunne ikkje si hva det var, og satte han på pencilin + en (dyr) plastkrage rundt halsen. Utletta forsvant etter en liten stund, men kom fort tilbake. Atferdsterapauten hans støtter seg på fòr teorien, men ble litt usikker når han har hatt det så lenge. Hun mente at hunder kunne bare ta opp ca 14 % av protein innholdet i maten, og produsentene av fòret produserte fòr med ca 21% proteiner. Vi har nå vært innom de fleste kjennte merkene når det gjelder fòr (Dyrt), men vi gir ikkje opp. Det er særlig mo morgenen han klør og på kvelden. Pelsen blir seig å ta i(fettete). Det er litt bedre etter at han har badet (dusjet), da virker det som om huden tørker litt ut og han klør seg ikke så mye. Dette har ført til at vi dusjer han en gang i uka (litt mye). Hva tror du det er og bør vi oppsøke en annen dyrlege so kan ta hudprøverav han?

Skrevet av : Kenth Rune Teigen Måren, 05.10.2000.

Heidi svarer:

Hei Kenth Rune!  
 
Denne saken er ganske vrien, og jeg velger å ta opp hudproblemer generelt og i tillegg be dere kontakte en veterinær som er spesialist på smådyrsykdommer og da spesielt hudsykdommer...  
Jeg ser av mailadressen din at "hjemmebasen" din sannsynligvis er Trondheim. Bruk gule sider for å finne en spesialist i små- dyrsykdommer, eller kontakt Norges Veterinærhøgskole i Oslo (tlf. 22 96 45 00) og be om institutt for smådyrsykdommer eller poliklinikken - for en videre henvendelse.  
 
Dette sier jeg fordi jeg selv er helt fersk i faget, og derfor er det mye bedre at dere kontakter en veterinær som er mer erfaren. Da sparer dere tid og penger, og hunden deres får raskest mulig hjelp!  
 
Hudutslett kan skyldes flere forskjellige ting;  
 
1. Allergi (fór, fukt, shampoo, støv, e.t.c) .  
2. Hudparasitter (lus, lopper, midd)  
3. Hudinfeksjoner (sopp, bakterier)  
4. Hormonelle forstyrrelser  
5. Hypersensitivitetsreaksjoner (immunologiske)  
6. Adferdsbetingede-/stresslidelser  
 
Det kreves en fullstendig gjennomgang av hunden for å finne ut hva denne lidelsen egentlig skyldes og får og få gitt den en korrekt og effektfull behandling. AB-kur/hudprøver/nøye inspeksjon av pels & hud/lavallergi-fór og -shampoo og blod- prøver kan være veldig aktuelt.  
 
Ja, det kan være nødvendig for hunden å måtte gå med krage over lengre tid - slik at den ikke slikker opp hudsårene og "gjør- vondt-verre". Dere bør også klippe klørne dens regelmessig, slik at hunden ikke får sjanse til å klore/klø seg selv opp.  
I visse perioder kan det bli nødvendig å gi hunden medikamentell terapi som demper kløen (medisiner som demper reaksjonene fra immunforsvaret), men dette bør dere diskutere videre med den behandlende veterinær.  
 
Aller først bør de lettere diagnosene utelukkes - slik som hudparasitter og hudbetennelser, så må man gå videre med de mer inngående granskningene og undersøkelsene. Lykke til - håper dere kommer til bunns i saken. Gi oss gjerne en tilbakemelding, for mange andre hundeeiere sliter med hudproblemer og kan få tips og god hjelp av å dele erfaring med dere.

Klikk her for å se oversikten over svar om hund.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter