Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Tilbakemelding

Jeg skrev til deg for en måned siden, om hesten min, som hadde stive bakbein. Under tittelen "stive bakbein".  
 
Vi var på denne klinikken å fikk skikkelig undersøkt, denne veterinæren kunne tingene sine, altså!  
Han bøyde bakbeina, men fant ikke ut noenting som helst, han så at hun var stiv og kantete, men han bekymret seg ikke videre over det, for da han bøyde forbeina, så skjønte han snart at det var mye mer alvorlig enn de to gradene bak.. For i begge kodeledda ga hun faktisk ikke mindre enn tre og fire i bøying... Og han sprøytet henne med bedøving fire-fem ganger i hver bein, og likevel fikk han aldri det ene beinet helt rent... Jeg var jo helt sikker på at bare bedøvingen ville koste meg 5000 kroner....  
Men hvorfor ga hun ikke noe utslag foran før da??????? Har ikke våre veterinærer bøyd skikkelig??? SYns det så ut som han tok hardere i enn de hadde gjort..  
 
Så etter at vi hadde sprunget frem og tilbake mellom veterinæren fra åtte om morran til i ett-tida på formiddagen(både hesten og jeg var slitne og dønn leie), så var det tid for røntgen. Og han tok røntgen av begge kodeledda. Og der visste det kraftig betennelse i begge ledda. Hun hadde rett og slett gått med betennelsen helt siden vi hentet henne.  
Han forklarte det med at hun var blitt mye ridd på for hardt underlag, og da hadde betennelsen utviklet seg.  
Han trodde ikke at hun noen gang ville bli helt fin. For han trodde at betennelsen hadde sittet for lenge i, og nå var den så kraftig at han var ikke særlig positiv. Han var også redd for hovsenebeinsbetennelse, syns det så ut som hun hadde fått det... Og da var det over og ut........  
Selgeren benektet selvsagt dette, og det virket nesten som hun så på oss som idioter som virkelig kunne tro på dyrlegen!! Hesten hadde stått på et ridesenter, men hun tålte hardere ridning enn det! Var ikke snakk om annet.  
Det hele endte med at jeg ble så forbanna at jeg la på...  
 
Så fikk vi da beskjed om at hesten skulle stå i en måned, helt i ro. Det gikk natrligvis ikke bra, og hun utviklet tvangshandlinger(hva heter det på dyrlegespråket??) og begynte å veive med hodet(ikke veving, vet ikke helt hva det kalles...) hun hugg tak i oss når vi gikk forbi boksen hennes, sto å skrapte tennene mot nettingen i vinduet og var helt gal.  
Så hun ble satt i en uteboks. Der sto hun greit ut måneden.  
 
Nå, så skal hun i midlertid begynne å trenes opp, sakte men sikkert. Dyrlegen så også at dette var en hest som kanskje var lettere disponert for betennelse og feilbelastning. Hun ville aldri bli noen konkurransehest igjen, og ville nok ha det best som turhest.  
 
Han kunne ikke helt forklare hvorfor hun var stiv i bakbeina, men han trodde det kom av at hun hadde prøvd å ikke belaste frambeina. Og hvis bakbeina ikke ble bedre, så måtte vi komme tilbake, for da var det mer der.  
 
Selgeren er tydeligvis helt desperat etter å få penga sine, og skulle absolutt ha dem NÅ! Så jeg har for lengst skjønt at hun visste om hestens halthet. Og at det var derfor hun solgte den...  
 
Så nå vet vi ikke mer hva som skjer. Hun blir trent gradvis opp nå, og vi håper jo at hun i det minste vil kunne brukes til tur -og kosehest senere..

Skrevet av : Herdis, 19.11.2000.

Heidi svarer:

Hei Herdis!  
 
Dette var leit å høre.  
Jeg legger ut mailen din i sin helhet, for at andre som skal kjøpe hest husker å være forsiktige.  
 
Det er en lur grunnregel ved kjøp av hest ALLTID å få den undersøkt av en veterinær som kjøperen bestiller. Ja, dette er en utgift, men det lønner seg i det lange løp. Å kjøpe hest er nesten som å kjøpe bruktbil, man kan fort komme hjem med noe helt annet enn det man primært hadde tenkt seg!  
 
Veterinæren har plikt på seg, etter loven, å gi en nøytral fremstilling av hestens helse - å så må kjøper evt. assistert av en meget erfaren hestekjenner - vurdere diagnose/undersøkelses - resultatet FØR kjøpet avtales.  
 
Det å ha hesten i en viss prøveperiode er også meget lurt, før kjøpet/salget godkjennes!  
 
Hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter