Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Er dette overhodet mulig?

Hei hei Heidi.  
 
Takker for svar på inlegget vedr. kaldblodstraveren som hadde benbruskdannelse og avleiringer. Min venninne som hadde denne på prøve fikk se svaret ditt og valgte å sende ham tilbake til eieren. Og heldigvis for det....  
 
Etter å ha undersøkt litt rundt, og pratet med dem som har hest i samme stall som denne hesten kommer fra, fikk hun vite at hesten pleide å få kortisonsprøyter i bena hver måned. Etter at jeg skrev forrige spørsmål har også hesten blitt atskillig verre og har vondt for å gå. Og i dag kom eieren og hentet ham.  
 
Problemet nå er at eieren skal ta hesten med seg til Biri, der den visstnok sto før, og prøve å få ham i løp igjen. Går dette ann? Vil ikke en veterinær som setter kortisonsprøyter i bena på en hest nekte denne hesten å gå i løp? Jeg vet vel egentlig svaret selv, men med en lettere hysterisk vennine som påstår at "hun SKULLE det!!!", så begynner man jo å lure. Jeg har overhodet ikke peiling på trav -men dette går ikke ann, gjør det vel?  
 
-Kristin

Skrevet av : Kristin Hermansen, 30.10.2000.

Heidi svarer:

Hei igjen Kristin!  
 
Som jeg har sagt før - dette er en vanskelig og lei sak.  
 
Før hvert eneste travløp må hestene "defilere", det vil si at de må trave pent på rekke foran dommertribunen og stevne-veterinæren. Det er veterinær tilstede ved ALLE travløp i Norge, så hvis en hester viser tegn til smerte eller halthet, så blir den umiddelbart diskvalifisert. Eieren kan evt. bli anmeldt for mishandling eller vanskjøtsel hvis skadene er for ille, og vedkommende eier kan også pålegge en umiddelbar veterinær-undersøkelse.  
 
Det er også strenge regler mot doping, og ettersom dette er et hormonpreparat som virker både mot smerter og betennelser - så tror jeg sannsynligvis dette står på dopinglisten til stevne- veterinæren.  
 
Det høres ut som om denne hesteeieren har en merkelig holdning til hesten sin - hvis den knapt kan gå og neppe kan brukes som ridehest så skal den gå i travløp? Travløp er en knallhard belastning på høver, bein, muskler og sener, så en hest må være i knallform for å fullføre/trave reint.  
 
Men igjen, jeg tror og håper aldri at denne hesten kommer til start i den forfatningen dere beskriver at den er i. For å bli med i travløp må hestene ha blitt bra trenet og gå "prøveløp" før de kan starte, og det er mange som aldri kommer så langt.  
 
Det positive med å sette en hest hos profesjonell trener på Biri er at vedkommende travtrener vil se problemene umiddelbart og forlange hesten fullstendig undersøkt og behandlet + at den får en god og lang rekonvalesensperiode før den i det hele tatt taes inn på en trenerstall igjen.  
 
Litt oppgitt hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter