Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Tarmslyngsoperasjonshest del 2

Hei Heidi!  
 
Takk for at du tok deg tid til å svare på innlegget mitt. Jeg kan ikke fore mer enn 3 ganger daglig da vi som er hesteeiere på stallen forer selv, så det blir veldig vanskelig med tanke på jobb og skole.  
 
Hvor mye hesten min veier vet jeg ikke helt, men da han var 4år veide han 500kg. Han har blitt større siden da. Hesten er 1,73m i manken.  
 
Vi trener endel nå. En dag i uken på lang tur, 2 dager med ren trening, og resten av dagene rir vi kanskje 5-10 min på banen og på tur etter det.  
 
Det hadde vært fint om du kunne sette opp en forplan for meg.  
 
Hilsen Camilla

Skrevet av : Camilla Constance Johnsen, 13.09.2000.

Heidi svarer:

Hei igjen Camilla!  
 
Jeg tror fremdeles at 4 - 5 fóringer per dag hadde vært det aller beste for hesten din. Hva sa dyrlegene som opererte hesten din om dette rett etter operasjonen? Små og hyppige måltider???  
 
Kanskje du kan samarbeide med andre hesteeiere på stallen din om å fóre hesten din ofte og riktig... Dere kan lage et oppslag på stalldøren dens og hake av f.eks. med kritt når/hvilken fóring som er foretatt eller føre en god stalldagbok som ligger lett tilgjengelig. Alfa og omega er i hvert fall at hesten din ALDRI må slippes løs slik at den får fritt tilgang på kraftfór, da vil den garantert få kolikk og stor sannsynlighet tarmslyng igjen.  
 
Jada, jeg skal sette meg ned med de nye opplysningene dine og lage en fóringsplan, men jeg velger å sette opp måltidene fordelt over 4 fóringer - minst. Dette ER best! Dette ER viktig!  
 
Dere kan løse dette her på andre måter også - jeg nevnte forskjellige fóringsautomater...i forrige mail OG du kan kjøpe et ganske finmasket høynett til hesten din. Da kan den stå å plukke på dette "mellom" hovedfóringene... Dette kan være en ganske glup løsning.  
 
Ellers må du være innmari nøye på at både høy og kraftfór har den aller beste kvalitet, for støv og soppsporer kan også føre til kolikk. Ofte kan lunkent, men rent vann - være bra for en kolikkhest (spesielt på vinterstid...)  
 
Æsj, nå høres jeg kanskje negativ ut, men - ja, du får endel ting å passe på nå fremover inntil de nye rutinene er innarbeidet. Kanskje du også bør sette deg godt inn i hvilke symptomer nettopp DIN hest har på kolikk, fortelle dette til de andre på stallen i et felles stallmøte OG informere ALLE om at da må de leie hesten rolig rundt - legge på den et dekken OG ringe veterinæren umiddelbart!!!  
Dere bør ha renset parafin tilgjengelig på stallen OG helst bør flere av dere vite hvordan dette gies, med en slange - rett ned i magen på hesten. Be om en forklaring av veterinæren deres neste gang han/hun er på besøk i stallen i forbindelse med et rutineoppdrag. PS! Dette er en ganske tøff behandling, så er dere i tvil om fremgangsmåten - overlat dette ALLTID til veterinæren!!!!  
 
Vi snakkes/mailes

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter