Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Tre bein

Henviser til ditt svar på spørsmålet om hamster som mista et bein. Har selv hatt ei rotte som mista den ene framfoten når han var liten, ca fire dager gammel, han fikk surra et angorahår rundt labben. Var hos dyrlege med han, men hu sa at det ikke var noe å gjøre, at foten ville falle av, og at han var for liten til at hu vågde prøve på noe. Nå er han voksen, og hopper rundt på sine tre bein akkurat som ei hvilken som helst rotte med fire bein, og er lykkeligere enn de fleste. Jeg synes ikke det er rett av deg å bite hodet av folk fordi de skriver og spør deg om slike ting, det er vel derfor dette forumet er her? Rotta mi hadde ikke noe spesielt tilrettelagt bur (bare i begynnelsen, til jeg så at han klarte seg helt fint) eller noe, i begynnelsen klatra han som en papegøye, ved å bruke tennene, men etterhvert lærte han seg å kaste seg oppover slik at han fikk ta tak med forlabben før han datt bakover igjen, og han har aldri falt... Jeg synes at så lenge dyret har det bra, så er det greit. Han har aldri hatt det vondt, har aldri blitt plaget av andre rotter eller noe. Akkurat nå har jeg og en hann med en medfødt hjerneskade som svimer rundt i buret. Han har fått tilrettelagt buret litt, med ramper mellom etasjene, men han får løpe på gulvet hver dag, og så lenge han løper rett fram, klarer han nesten å gå rett. Han har ingen balanse, men han er den som er mest nysgjerrig, mest kontaktsøkende og mest kosen av alle de seks hannrottene mine, så uansett hva noen dyrlege sier, så lenge jeg ser at han har det bra, kommer jeg aldri til å avlive han! Det er vel egentlig eierne som lettest kan se om dyret deres har det bra?  
Mener ikke å være krass eller frekk eller noe, det er bare sånt jeg tenker når jeg sitter her og leser...

Skrevet av : Mette, 20.02.2001.

Heidi svarer:

Jepp! Helt riktig Mette...  
Flott at du engasjerer deg!  
 
Man skal ikke bite hodet av noen fordi de beholder et funksjonshemmet dyr og tar godt vare på det - slik du tydeligvis har gjort med veterinærundersøkelser OG tilrettelagt bur.  
 
Jeg beundrer dyreeiere som deg - som gjør det beste for en stakkars liten tass, som ikke er helt som de andre...  
 
MEN;  
 
Når folk tydeligvis IKKE skjønner at et dyr som har mistet en tå eller en fot faktisk SKAL HA TILSYN AV FAGFOLK - så bryter de Dyreverns-loven. Dette vil jeg ha frem. Derfor blir jeg VELDIG STRENG. Det må en veterinær bli i enkelte tilfeller! :( Dessverre! Skulle ønske jeg slapp det!  
Mitt ønsker er at alle dyreeiere skal bli flinkere til å lese om sitt dyreslag og stell/hold av dette + førstehjelp, før de kjøper seg et dyr. Da ville dyreholdet bli bedre, morsommere OG man ville unngå endel skader og til tider FEIL dyrehold...  
 
Selv om jeg mest av alt har lyst til å være kjempekoselig mot alle som skriver inn til Dyrenett, så er det endel eiere som ikke alltid skjønner alvoret og ansvaret med å ha dyr. Det synes jeg er leit, og da blir jeg svært bestemt i svarene mine!  
 
Man skal oppsøke veterinær når man ikke vet hva man skal gjøre OG skaden må anses for alvorlig. Det er IKKE rett å vente å se.  
Det er også feil å skrive en e-mail og tror at dette hjelper - om et lite barn hadde klemt av seg en finger eller fått snurret en tråd hardt rundt en fot - hadde vi straks dratt til lege!  
 
Dyr har rettigheter med hensyn på stell, burforhold og lege- tilsyn de også. Dette vil jeg ha frem - og derfor er jeg streng.  
Ja, jeg håper de som fikk svar synes jeg var krass - da gjør de kanskje ikke samme feilen MOT dyra sine... En gang til.  
 
Heidi  

Klikk her for å se oversikten over svar om gnager.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter