Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Livmorbetennelse

Hei! Hamsteren min Hamsun fikk livmorsbetennelse for 1 1/2 mnd. siden. Dette ble behandlet med antibiotika. Det virker som om betennelsen har kommet noe tilbake og hun har nå begynt på en ny og lengre kur. Legen vi har värt hos sier at det er sjelden dyr blir bra uten operasjon, men mener samtidig at det er for stor risiko å operere en hamster, også fordi de mener hun er gammel. Hun er ellers i veldig god form, löper ivrig ute flere timer hver kveld og spiser variert kost. Jeg mener at hun bör kunne leve lenge til hvis hun får väre frisk. Hvor stor er risikoen for at det går galt under en operasjon? Bor i Sverige nå, men kommer meg forhåpningsvis til AVIVET i löpet av noen dager. Da jeg ringte dem, sa de at fjerning av livmoren er en vanlig operasjon på hamstere, men at det fölgelig ville väre noe större risiko når hun har verk i magen.  
Virker ikke som hun har vondt nå, kan det allikevel väre at hun går med smerter? Er sjansene for at en operasjon går bra såpass store at man bör ta sjansen? Önsker å gjöre det som er best for henne.

Skrevet av : Marianne, 22.10.2000.

Heidi svarer:

Hei Marianne!  
 
Du har gjort det helt rette for hamsteren din så langt, og det er flott at hun fikk ny antibiotikakur når den første ikke hadde helt full effekt.  
 
Akkurat nå er det ikke sikkert at hun har smerter direkte, men et visst ubehag vil et dyr med livmorbetennelse alltid ha fordi dette organet er forstørret og "føles ekkelt" i bukhulen. I tillegg sliter kroppen hele tiden med å bli kvitt infeksjonen, og det tærer hardt på kreftene til dyret.  
 
Jo, det stemmer at man må ha spesialutstyr og være ekstra flink med små burdyr, hvis en operasjon på en hamster - hvor man fjerner livmoren - skal være vellykket. Det er ikke vanlig at dyrleger som er spesielt gode på hest, ku og f.eks. hund og katt også er spesialister på marsvin, hamster, fugler og rotter.  
 
Derfor er det SUPERT at du har kontaktet AVIVET. Veterinær Espen Odberg i Oslo er spesielt flink med små burdyr og han har lang erfaring, så her vil hamsteren din være i din beste hender.  
Selvfølgelig - hvis hun er for syk til å bli operert - vil man vente til antibiotikaen har virket skikkelig, eller den får andre medisiner.  
En operasjon innebærer alltid en viss risiko, for dyret må bedøves, operasjonen må gå raskt og riktig og ingen uhell må skje underveis. I tillegg må dyret være sterkt og friskest mulig.  
Så gjennstår det å se på dyret selv, om hun har "fighting spirit" nok til å komme seg etter en operasjon og om immunforsvaret hennes fungerer greit. Etter en slik operasjon vil dyret ditt aldri mer være plaget med denne typen infeksjon.  
 
Lykke til Marianne - hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om gnager.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter