Dyrenett.no
Dyrebutikker Andre Nettbutikker Andre Smådyrklinikker Andre Produkter Andre Oppdrettere Andre
Andre-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

aggressiv

Hei!  
Vi har 5 Ildere hjemme, 1 fra hun er valp og 4 andre som har blitt omplassert til oss. Den ene hannen, Påsan, var hyperaggressiv da vi fikk ham og vi har hatt antibiotikakurer og stort plasterforbruk pga. han. Nå har det gått noen måneder og han har blitt mye roligere, d.v.s. kun overfor meg. Han tåler ikke andre, spesielt ikke menn, og er redd for alt av høye lyder og steder han ikke har vært før.  
Det var vondt å se hvordan han snek seg rundt i hjørnene, men da gir det så mye mer glede nå å se ham hoppe og leke rundt på gulvet.  
Det jeg lurte på er:  
Antagelig er han blitt mishandla der han har vært før, for han har aldri bitt fordi han har vært sint, kun fordi han har vært redd. Halen bøyer seg i roten til venstre og det ene hoftebeinet kjennes litt annerledes ut enn det andre.  
Han har vært hos Dyrlegen flere ganger og fått nødvendige vaksiner og sånne ting, og de har heller ikke sagt noe ang. halen hans.  
Tror du det ville være lurt å få tatt røntgen av ham for å se om det kan være gamle brudd som er grodd skjeve? Er dette i såfall smertefullt for ham? Ildere klager jo sjelden, og han går og løper helt normalt, men hvis han har plager vil vi jo gjerne at han skal ha det best mulig!  
Mennesker får jo masse plager når brudd gror skjevt, men det er vel ikke nødvendig med avlivning? Vil gjerne unngå akkurat dette, for på tross av mange arr og sånne ting, så er han matmors favoritt nå (og det vet han om, hehehe!).  
Er takknemlig for svar og synspunkter!  
Mette

Skrevet av : Mette, 12.08.2000.

Heidi svarer:

Hei Mette!  
 
Du høres ut til å være en skikkelig ansvarlig ilder-eier! ;) Når det gjelder råd mht. "Påsans" mulige gamle brudd i halen og merkelige og tildels aggressive holdning - så har jeg flg. synspunkter;  
Røntgen koster endel penger og vil kun vise om det er en gammel skade der eller ei. Hvordan skaden oppstod (mishandling/ulykke) vil du ikke få vite noe om. Det dyrlegen din kan fortelle deg ved en undersøkelse - er hvorvidt "Påsan" har vondt i området eller ikke (ved å klemme og provosere frem spesiell bevegelse). Hvis han ikke har vondt, så skal han normalt ikke påvirkes humørmessig heller.  
 
På den annen side - ingen vet helt hva et omplasseringsdyr har opplevd. Det er modig gjort å overta et, men enda større belønning når det går riktig vei. Jeg tror at du og Påsan er på vei til å få et skikkelig fint og tillitsfullt forhold - uten plasterlapper! :) Fortsett å gå forsiktig frem - skriv evt. dagbok med alle store og små fremskritt og tilbakeslag. Den kan bli skikkelig nyttig (og kan kanskje brukes på Dyrenett?)...  
Etterhvert som "Påsan" er med på stadig mer av dine påfunn, så trekk inn flere familiemedlemmer - også gutta, men la da ilderen din ha masse retrett muligheter (slik at han kan gå når han vil.)  
 
Tålmodighet blir alltid belønnet, når man trener et dyr og husk at kort og positive økter er mye bedre enn treningsrunder som går i det uendelige og ender i kaos!  
 
Lykke til!

Klikk her for å se oversikten over svar om andre.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 0 annonser om andre.
De siste annonsene:

Artikler
Bøker
Linker
Det er 295 linker om andre.
De siste linkene:
KULIV
KULIV
KULIV
Chihuahuaforum
Bergseng

Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter