Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hund Bøker

Landbruksforlaget

Valpeskolen : en god start på et hundeliv

Forfatter: Viviane Theby
Målform: Bokmål
Forlag: Landbruksforlaget
Antall sider: 153
Pris: 298 kr.
ISBN: 9788252929119

Når valpen kommer i hus, er det opp til deg og resten av valpens nye familie å fortsette arbeidet. Valpeskolen gir deg en innføring i valpens utviklingsfaser og en bedre forståelse av valpens atferd. Boka går grundig inn på sosialisering av valpen, og hvordan du best mulig kan venne den til lyder, situasjoner og inntrykk den vil møte senere i livet. Som hjelp på veien får du med en CD som du kan spille for valpen. Denne gjør at du kan venne valpen til lyder som senere ellers vil kunne skremme den. Gatelarm, barneskrik, tordenvær og fyrverkeri er bare noen av lydene på CD'en.  
 
Valpeskolen gir også en grundig innføring i valpedressur, trinn for trinn fra renslighetstrening og innkalling, til du har fått en lærevillig og motivert hund. De ulike øvelsene er illustrert med bilder. På veien til voksen hund, vil nok mange erfare at valpen tidvis kan være både uregjerlig og mer eller mindre ute av kontroll. Her veileder boka deg i hvordan best mulig takle overdreven energi, bjeffing, aggressivitet, angst, gnaging og andre ting som kan sette hundeholdet på små og store prøver. Og boka forteller deg også når du bør søke eksperthjelp.

På Bokkilden.no kan du lese mer og bestille!
På Landbruksforlaget kan du lese mer og bestille!

Anmeldelse: Valpeskolen

Skrevet av Lene Steiro

Introduksjon  
Å skaffe seg en valp er et stort ansvar. Det er mye en valp skal lære i løpet av sine første uker hos sin nye eier. På baksiden av boken står det: ”I denne boken leder Viviane Theby deg og valpen trygt gjennom valpeperioden, slik at du til slutt får en veloppdragen og glad hund”. Boken baseres på forfatterens treningsfilosofi om at læring er lek. Forfatteren er utdannet dyrlege, og har spesialisert seg på atferdsterapi hos blant annet hunder, som er det hun arbeider med til daglig.  
 
Layout  
Boken er lagt opp på en grei måte, og kapittelinndelingen er god. En ting med oppsettet som virker negativt på meg, er små og større fargede bokser med tekst som dukker opp på nesten hver side. Noen av boksene er merket ”Viktig!”, og de understreker viktigheten av noe som er dekket i hovedteksten. Disse anser ikke jeg som negative. Andre er pluss- og minuslister for den bestemte treningen som tas opp på den siden. Denne typen bokser er satt opp på en rotete måte, og ser uprofesjonelle ut. Den siste typen inneholder tilleggsinformasjon eller små anekdoter, og disse kunne gjerne vært inkludert i hovedteksten for et mindre uryddig inntrykk.  
Bildene som brukes i boken er flotte, og har gode billedtekster, men selv om de er relevante i forhold til det aktuelle temaet, så savner jeg bilder som bedre illustrerer treningsmetoden som beskrives.  
Bakerst i boken er det satt opp noen maler for treningsplan og sosialiseringsplan, og det er et pluss. Boken kommer dessuten med en CD med ulike lyder, som tordenvær, fyrverkeri og sirener, for å lettere kunne vende valpen til miljøet.  
 
Innhold  
Valpeskolen konsentrere seg om en hunds første fire levemåneder. Den starter dog med fosterstadiet, og de mulighetene en oppretter har til å påvirke valpenes psyke allerede i mors liv. Den går videre til over i hvilke oppgaver en god oppdretter har overfor valpene sine, og hvordan en valpekjøper kan lære seg å skille gode fra dårlige oppdrettere. Boken har også en liten del om hvordan man bør gå frem når man skal kjøpe valp.  
Så går boken over i det jeg oppfatter som hoveddelen, nemlig trening av valpen når man har overtatt den fra oppdretter. Her beskrives de ulike tingene man bør lære sin nye valp, med forklaringer på hvorfor det er viktig å gjøre disse tingene så tidlig som mulig. Øvelsene beskrives stort sett på en god måte, trinn for trinn, men enkelte steder synes jeg forklaringene er vanskelige å forstå. Ordbruken kan være litt for avansert noen steder, noe som trekker ned da dette skal være en bok for ferske valpeeiere.  
Bokens siste del omhandler ulike atferdsproblemer man kan støte på, også senere i hundens liv. Det forklares hvordan problemet kan ha oppstått, og gis råd om hvordan man kan trene bort problemet, med referanser til øvelser beskrevet i treningsdelen av boken.  
 
Konklusjon  
Jeg synes Valpeskolen var en meget interessant bok, med spennende filosofier. Boken er stort sett veldig enkel å lese, med de unntakene jeg har beskrevet over. Jeg vil dog anbefale denne boken til både nye og erfarne hundeeiere, da de tingene jeg har å utsette på boken, blir bagateller i forholder til utbyttet man får.

Karakter: 5 av 6.

Klikk her for å se oversikten over bøker om hund.

Vet du om en bok som bør være med i denne oversikten?
Legg til en bokomtale!

Klikk her for å komme tilbake til boksiden.

Flere bøker finner du i disse online bokhandlene:

Bokkilden.no Amazon.com Amazon.co.uk Amazon.de

bokkilden.no - billige bøker på nett

Liste med alle dyrebok - dyrebøker - dyrebøkene

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter