Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

American Curly Horse

American Curly Horse er en sjelden amerikansk hesterase som det finnes to-tre tusen av i verden. Opprinnelsen er uklar, men allerede på 1700-tallet ble den verdsatt av indianerne i Nord-Amerika.


Forfatter: Lene Jensen

Målrettet avl har skjedd siden tidlig 1900-tall og man kan fremdeles finne dem i villhestflokker. I år 2000 kom de første tre Curlyhestene til Norge. Pr. september 2003 finnes det 12 Curlyhester i Norge. I Sverige finnes det nærmere 200 individer i dag. Curlyhesten har også blitt importert til flere europeiske land.

Curlyhestens mest karakteristiske særtrekk er den krøllete pelsen. Curlyhesten øker sterkt i popularitet, fremst på grunn av dens allergivennlige egenskaper. Det har vært kjent i årtier at de fleste hesteallergikere tåler Curlyhester godt. Nå har den, som den eneste hesterase i verden, fått vitenskaplig bevis for allergivennligheten.

Det finnes flere avlsretninger og stor bredde i rasen. Uansett hvilken disiplin du er interessert i, unntagen veddeløp, kan du finne deg en Curlyhest som kan gå til topps i den disiplinen. Eksempler er dressur, sprang, western, distanse, kjøring, gangartsridning eller terapiridning. De er utmerkede familiehester.

Curlyhesten finnes i alle størrelser fra miniatyr til trekkhest, men vanligst er høyde fra 145 til 160 cm. De har ofte kort, sterk rygg, og sterke ben. Ulla er klassifisert som angora i motsetning til vanlig hestehår. Den kan samles ved vårrøytingen og spinnes. Pelsstrukturen varierer fra hest til hest. Mest vanlig er tett, krøllete vinterpels og kort og glatt eller bølgete sommerpels. Manen og halen kan være bølgete eller korketrekkere. Enkelte røyter også manen og til dels halen om våren, og gror det tilbake om vinteren. Alle farger og mønster finnes og er tillatt.

Mange ikke-allergikere setter også stor pris på Curlyhesten. Den har et eksepsjonelt godt og stabilt gemytt, og søker gjerne selv menneskekontakt. De er svært kommunikative, intelligente og lærevillige. Mange eiere rapporterer at hestene deres viser lite fluktinstinkt, og forholder seg rolige om de setter seg fast i noe. De er hardføre og trives best med utegang hele året, og skal hverken ha sko eller dekken. Til tross for det rolige lynnet, er de allikevel våkne og arbeidsvillige.

Mottoet til The American Curly Horse er: “Gentle enough for a child, tough enough for a man”.

Mer info om Curlyhesten finnes på:
www.curly.no
www.curlyhorses.org

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter