Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Rideutdannelse i England

Er du en av de som drømmer om å holde på med hest for resten av livet ditt, og faktisk kunne jobbe med dem og tjene penger på det?


Forfatter: Nina Andersson Nettsted: Horsesense

Vel, denne artikkelen er for deg. Jeg har selv førstehånds erfaring om hva det måtte si å ta utdannelsen i et annet land og på et annet språk. Nå er vi så heldige at vi har fått ulike utdanningstilbud i Norge som faktisk gir oss samme kvalifikasjoner, men skulle utlandet likevel lokke deg så les videre.

Gode kvalifikasjoner
Når man reiser til utlandet og betaler masse penger for å ta en utdannelse er det viktig at man får noe igjen for det. Når man tar utdannelse med hest i England, er det mange ting som gir grunn for gode argumenter.

1) Ekstra eksamener ved British Horse Society som holder en god verdi ved søk av jobb senere.

2) Språk egenskaper - god, og flytende engelsk er ikke å forakte.

3) Erfaring innen et mye større internasjonalt market - hesteindustrien i England er enorm i forhold til hjemme hos oss. Mange tilleggs behandlingsmetoder o.l.

4) Engelsk utdannelse holder en viss respekt for senere søk av jobb.

5) Studie turer er som regel en del av studiene, gir god erfaring. - Tur til Newmarket, internasjonale staller og oppdrettere.

6) Jobb erfaring for 6 uker hos anerkjente staller.

Og selvfølgelig venner for livet!

Ta med egen hest?
Dette kan være dyrt, men er stort sett ikke noe problem. Det fleste skoler tar ikke imot hingster og unghester, men for det meste blir de fleste akseptert. Dette kan spare deg for mye bry og hjertesorg når det gjelder å etterlate deg hesten din hjemme. Bare vær obs på at forholdene kan være annerledes - ved noen skoler er det ingen utegang for hestene, men de blir ridd hver dag. Noen hester klarer det ikke, og blir sendt hjem, men i de fleste tilfeller er det ikke noe problem.

De fleste skolene i England holder egne skolehester til bruk for de som ikke har med egen hest. Her er det praksis at alle rir alle - du vil ikke ri bare din egen hest i alle tilfelle. På Bishop Burton College, hvor jeg gikk, hadde de nesten 40 egne hester, så det gir god erfaring av alle størrelser, temperamenter og annet.

Det finnes selvsagt staller rundt i områdene også, som tar inn hester fra studenter. Disse er ofte DIY - Do It Yourself - som er den billigste måten å holde hest på.

Språket
Mange er urolige når det gjelder å studere på et helt annet språk. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro. Vi lærer jo ganske bra engelsk i skolen hjemme, men skulle det være problemer finnes det alltid lærerstøtte på skolen som kan gi ekstra undervisning. Det verste er at alt du før kunne om hester må nå læres om igjen fordi det er på et annet språk - men det går ganske fort.

Den beste måten å forbedre seg på hvis du vet at du skal studere i England, er å gå inn på internett sider på engelsk, å lese deg til det meste. Jo mer du kan når du drar, jo bedre. Vær obs på at det finnes mye utstyr i England som vi aldri bruker i Norge, men som er verdifull lærdom, prøv å vedlikeholde det norske "hestespråket" på siden av studiene, på den måten blir jobben lettere når du kommer hjem.

Jobbe?
Siden Norge er i avtale med England, kan du jobbe mens du studerer. Dette er ikke godt betalt, men gir massevis av erfaring som er veldig bra med tanke på jobb senere. Det er ikke alltid det er mulighet for å jobbe, fordi studiene er harde og man jobber mange timer fordi hester er en 24 timers jobb. Vær forberedt på veldig tidlige morgener og sene kvelder - dette er ingen lek. Leksene kan være harde og været vått - men for det meste er det veldig gøy. Man lærer masse hver dag og har mye gøy med venner når man kan.

Hvis dette høres bra ut for deg så ta deg god tid til å studere dine forskjellige valg. Det finnes masse forskjellige kurs og flere bra skoler å velge mellom. Sørg for å ta deg tid til å sjekke priser (pundet er veldig høyt for tiden) og hva det vil koste deg å studere, bo og leve i et annet land. Pass også på at du har muligheter til å dra hjem i alle fall en gang i året, for det er ikke bare, bare å være alene i et annet land.

Som et siste råd vil jeg si at - du må like hester, for selv om du rir mye, så er det mye møkkearbeid som hører med også. Er du ikke forberedt på dette, ville jeg tenkt meg om en gang til!

Forskjellige skoler

- Bishop Burton College
- BCA - Equestrian
- Bedgebury Riding Centre
- Brooksby College
- Hadlow College
- Hartpury College
- Kingston Maureward College
- Queen Ethelburga's College
- Talland School of Equestrian
- The College of West Anglia
- Wellington Riding Ltd
- Yorkshire Riding Centre

Dette er bare de skolene i England som tilbyr web sider slik at dere selv kan gå inn å se mer informasjon. Det finnes mange flere små skoler som ikke tilbyr så mye som disse, men de kan dere selv finne på hjemmesiden til British Horse Society.

Lykke til!

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter