Dyrenett.no
Dyrebutikker Akvarie Nettbutikker Akvarie Produkter Akvarie Oppdrettere Akvarie
Fisk-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Fisk Artikler

Råd og veiledning om gullfiskbollen

En glassbolle kan du ha mye glede av i tiden framover. Men en liten advarsel kan være god å ta med seg - bollen som du nettopp har kjøpt kan også medføre ergrelser. En skitten bolle med urent vann og stygge planter har du ingen glede av - bollen er penest med krystallklart vann, grønne, friske planter og fargerike og livlige fisker.


Forfatter: Norges Zoohandleres Bransjeforening Nettsted: NZB

Råd og veiledning om GULLFISKBOLLEN

En glassbolle kan du ha mye glede av i tiden framover. Men en liten advarsel kan være god å ta med seg - bollen som du nettopp har kjøpt kan også medføre ergrelser. En skitten bolle med urent vann og stygge planter har du ingen glede av - bollen er penest med krystallklart vann, grønne, friske planter og fargerike og livlige fisker. Vi i dyrebutikken vil prøve hjelpe deg på vei, med gode råd og vink, både i butikken og med denne folderen om hvordan du skal få mest mulig glede av den gullfiskbollen du nå skal gjøre i stand.

Slik gjør du når du har fått gullfiskbollen hjem
Skyll og vask glassbollen i varmt rent vann. Bruk ingen kjemiske vaskemidler. Skyll grusen du har valgt, i rennende vann, slik at du får skylt bort løse sand og jordpartikler. Ha grusen i glassbollen. Pass på å ha såpass tykt lag med grus, at du får festet plantene. Ha kuldslått vann i bollen - Ca. 15-20 grader C. Fest plantene i grusen, (behold gjerne potten på). Tilsett et vannpleiemiddel (Aquasafe). Dette middelet skal du alltid ha i vannet, - også når du skifter vann. Aquasafe fjerner tungmetaller og klor fra springvannet, samtidig som det beskytter fiskens slimhinner. Nå kan fisken settes ned i bollen. Det vannet som fisken er i når du kjøper den, skal ikke i bollen. Posen med fisken(e) legges til temperering i bollen med det nye vannet. Etter 15-20 minutter tar du fisken(e) i en hov og setter den forsiktig ned i vannet. Nå er gullfiskbollen ferdig, forhåpentligvis slik som du hadde tenkt deg den.

Vannskifte
Prøv å skjerme den fra sol og sterkt dagslys. Ved å hindre sollyset å nå bollen, minsker algeveksten og dermed trenger du ikke skifte vann så ofte. En tommelfingerregel er at vannet i bollen skal skiftes hver 8-10 dag. Har du en luftpumpe eller et filter, holder vannet seg rent mye lenger og vannskifte gjøres bare en gang i måneden. Bruker du pumpe virker grusen i bollen som et effektivt filter. En gullfisk, slørhale eller en liten karpe tåler de fleste temperaturer. Alminnelig romtemperatur trives den godt i. Du kan godt prove med annen fisk i bollen, men disse akvariefiskene er mer varmekrevende og tåler ikke så store svingninger i temperatur og vannkvalitet.
Husk å aldri bruke kjemikalier når du vasker bollen. Rent varmt vann er godt nok. Fisk og planter liker ikke opphoping av fiskeavfall eller døde planterester. Men det skal heller ikke være et sterilt miljø du gir fiskene. Renhold med måte er en tommelfingerregel for god balanse i bollen.

Fôring
Akvariefisker skal ikke ha mye mat. Et par fisker skal ha fire-fem matflak hver dag. Ved å gi for mye mat forurenser du vannet unødig og du må skifte vann oftere. Det er bedre å gi lite mat to ganger om dagen, enn å gi mye en gang.
Maten skal være oppspist av fiskene etter ca. et halvt minutt.

Forhåpentligvis har denne lille introduksjonen gitt deg et lite innblikk i hvordan du skal sette opp og stelle den nye gullfiskbollen din. En gullfiskbolle eller et lite akvarium er et lite stykke natur. Det er kjemiske reaksjoner i vannet som hjelper deg å holde det rent. Vær forsiktig så du ikke overbelaster "naturen". For at plantene skal holde seg grønne og fine, bør du gi dem en plante-gjødsel for akvarieplanter. Husk fisk og planter trives best i rent vann.

Klikk her for å se oversikten over artikler om fisk.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din fisk. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om fisk.
De siste annonsene:
Akvarium med fisk selges

Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter